logo

ATABARDER’den Yarıyıl Tatilinde Öğrencilere İstanbul Gezisi

ATABARDER’den Yarıyıl Tatilinde Öğrencilere İstanbul Gezisi

Barbaros Mahallesindeki dezavantajlı kesimlere yönelik eğitim, salık ve sosyal destek çalışmaları yürüten ATABARDER, öğrenciler ve velilerine İstanbul gezsisi düzenledi.

Barbaros Mahallesindeki dezavantajlı kesimlere yönelik eğitim, salık ve sosyal destek çalışmaları yürüten, Ataşehir Barbaros Mahallesi Sosyal Dayanışma Kültür ve Güzelleştirme Derneği (ATABARDER), öğrenciler ve velilerine İstanbul gezsisi düzenledi.

ATABARDER (Ataşehir Barbaros Mahallesi Sosyal Dayanışma Kültür ve Güzelleştirme Derneği) Barbaros varoşlarına verdiği eğitim ve sağlık desteğinin yanı sıra çocukların ufuklarını genişletmeleri için geziler düzenleyerek bölgede bir ilki gerçekleştiriyor.

ATABARDER yönetimi sömestri tatili nedeniyle eğitim desteği verdiği çocukları velileriyle birlikte İstanbul’un çeşitli tarihi yerlerini gezdirerek hem eğlenmelerini hem de dinlenmeleri için fedakârlıktan kaçınmayarak Büyükşehir Belediyesiyle yaptıkları istişareler sonrası aldıkları destekle yerine getiriyorlar.

Çocuklar ve veliler bu gezilerden mutlu olduklarını her defasında dernek yönetimine teşekkür ederek dile getiriyorlar.

“AMACIMIZ DERNEK ÖĞRENCİ VELİ KAYNAŞMASINI SAĞLAMAK”

Sömestri tatilinde öğrenci ve velilerine verilen gezi hizmetleriyle ilgili açıklama yapan Dernek Başkanı Yılmaz Oğralı; “Okullar tatil olunca bizler dedik ki mahalledeki çocukları hem ödül anlamında hem de anneleriyle birlikte bazı gezilere götürelim. Gitmedikleri, gezmedikleri yerleri görsünler hem de veli çocuk ve dernek olarak kaynaşmayı sağlayalım amaç buydu. Önce Akvaryum gezisini düzenledik. Orada hayatlarında görmedikleri bir olay yaşadılar. Çok güzel ve kültürel anlamda da faydalı bir gezi oldu. Çok mutlu olduklarını gördük. Sonrasında arkadaşlarımız bu gezi için gerekli çalışmaları yürütüyorlardı. İBB ile yapılan istişareler sonucunda gönderilen iki otobüsle 100’e yakın öğrenci ve velilerimizi bugün Minyatürk ve Yerebatan Sarayına götüreceğiz. Şartlar müsait olursa başka tarihi bir yer daha ziyaret edilecek. İBB bu konuda bize rehberde tahsis etti. Gezinin devamında öğlen birlikte yemek yenilecek. Dileğimiz gezimizin mutlu bir şekilde sona ermesidir ve öyle de olacak. Bu gezilerimiz devam edecek. Sanırım bir kaç müze gezimiz daha olacak. Aklımıza ilk olarak Dolmabahçe veya Topkapı Sarayı gezisi geliyor. Şartlar müsait olursa bunu da gerçekleştireceğiz. Derneğimizin maddi durumu belli. Derneğe fazla yük olmadan çevremizi kullanarak bu gezileri düzenlemeye çalışıyoruz”  dedi.

“SAĞLIK TARAMALARIMIZ DEVAM EDECEKTİR”

Eğitim verilen çocukların başarılarını gördüklerini söyleyen Oğralı; “İlk başladıkları günle bugün arasında çok mesafe kat ettiklerini görüyoruz. Sağlık konusunda da Diş ve Kulak Burun Boğaz taramalarımızın yanı sıra Nefes Kontrolü yani nefes terapisi inanılmaz iyi sonuçlar verdi” diyerek Türkiye’de olduğu gibi Ataşehir’de gerçek anlamda STK’lara ihtiyaç olduğunun da altını çizdi.

“ÇOCUKLARIN MESLEKİ DENEYİM KAZANMALARI VE SOSYALLEŞMELERİ ÖNEMLİ”

Yönetim Kurulu Üyesi Nurcan Gür Diyabet vakfı ile istişarelerinin olduğunu, yakında diyabet ile ilgili çalışmaların yapılacağını söyleyerek; “Derneğimizde eğitim programlarına katılarak başarılı olan çocukların hayallerindeki meslekleri için deneyimler kazanmalarını sosyalleşerek öğrenmeleri için tüm gün sürecek Akasya AVM’de bulunan KidZania’ya götüreceğiz. Takdir ve teşekkür alan öğrencileri buraya götüreceğiz. İlerisi için kazanacakları deneyimler açısında önemli olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUKLARIN GERİ DÖNÜŞÜMLERİ ÇOK GÜZEL”

Dernekte almış oldukları eğitimin okula yansıma başarısı konusunda bilgi veren yönetim kurulu üyesi eğitimci Öğr. Gör. Nihan Erol; “ Öğrencilerin okulda da kursları olduğu için 2-3 ve 4’üncü sınıflar düzenli olarak etütlerimize yoğun katılım sağlıyorlar. 6-7 ve 8’inci sınıflar için açtığımız kurslarda özellikle sınav zamanı eve kapanma gibi bir durumları var. Diğer zamanlarda buraya gelip ellerinden gelen çabayı gösteriyorlar. Yapamadıkları soruları sosyal medya üzerinden bize gönderiyorlar. Türkçe dersinde verilen ödevlerle ilgili bana sosyal medyadan ulaşarak ben şu öğrenciyim şu paragrafı anlayamadım birkaç derse gelemedim bana yardımcı olur musunuz? Diyerek soru atıyorlar. Çocukların geri dönüşümleri çok güzel. Özellikle Anadolu Lisesin deki bir öğrencimiz hayatında ilk defa önce sınıfta birinci oldu sonrasında Türkçe de okul ikincisi oldu.  Sorulara bakış açısı değişti ve ful çıkarmaya başladı” bilgisini paylaştı.

“OKUL AÇEV VE DERNEK İŞBİRLİĞİYLE HİZMETLERİMİZ DEVAM EDECEK”

Erol; “Dernek başkanımızla ziyaret ettiğimiz okul müdürü, bizimle beraber Milli Eğitim’in yaptığı projeler içinde olmak istediklerini ifade ettiler. Bizde onlara AÇEV ile beraber bir çalışma yapmak istediğimizi söyledik. AÇEV’le birlikte 13 haftalık anne çocuk sağlığı üzerine bir program başlatacağız. Okul velileri bizim derneğe yönlendirecek, AÇEV’de eğitimci desteği vererek derneğimizde eğitim gerçekleşecek. 20 kişilik grupla başlanacak olan bu eğitimle birlikte okulla ilgili birlikte çalışmalarımız devam edecektir çünkü onlarında desteğe ihtiyaçları vardır” şeklinde ifade etti.

Açıklamaların ardından dernek yöneticileri İBB’nin gönderdiği iki otobüsle öğrenci ve velileriyle birlikte gezinin ilk durağı olan yere hareket ettiler.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ