logo

Ataeğitimder, Gebze’de Şehit Polis Burak Yılmaz Kütüphanesi Açtı

Ataeğitimder, Gebze’de Şehit Polis Burak Yılmaz Kütüphanesi Açtı

AtaEğitimDer tarafından Gebze Şehit Polat Özbek İlkokulu’nda yapımını gerçekleştirilen ve Şehit Polis Burak Yılmaz’ın adının yaşatılacağı okul kütüphanesinin açılışı gerçekleştirildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Gebze Yavuz Selim Mahallesi Şehit Polat Özbek İlkokulu’nda yapımını gerçekleştirdikleri ve Şehit Polis Burak Yılmaz’ın adının yaşatılacağı okul kütüphanesinin açılışı gerçekleştirildi.

Turgay Kılıç başkanlığında bir grup eğitim destek gönüllüsünden oluşan “Eğitimde fırsat eşitliği” hedefi ve “Bir Çocuk Gülerse, Dünya Değişir” sloganıyla; burs vererek ve okul kütüphaneleri yaparak çalışmalarını yürüten Ataşehir Eğitim Derneği(AtaEğitimDer) tarafından Gebze Yavuz Selim Mahallesi Şehit Polat Özbek İlkokulu’nda yapımını tamamlanan Şehit Polis Burak Yılmaz okul kütüphanesi Gebze Kaymakamı ve Gebze Milli Eğitim Müdürü’nün katılımı ile öğrencilerin hizmetine açıldı.

Ataeğitimder, Gebze’de Şehit Polis Burak Yılmaz Kütüphanesi Açtı https://www.itvhaber.com/ataegitimder-gebzede-sehit-polis-burak-yilmaz-kutuphanesi-acti.html#.XbKymb-oIC0.twitter

Gepostet von Recep Kenan am Donnerstag, 24. Oktober 2019

“OKULUMUZ HAYAT OLSUN, KÜTÜPHANEMİZ ÖĞRENCİLERLE DOLSUN”

Açılışta konuşan Şehit Polat Özbek İlkokulu Müdürü Alpaslan Pala, dünyada hiçbir dostun kitaptan daha yakın olmadığını vurguladığı konuşmasında, kitapların olmadığı dünyada yaşamın güçleşeceğini, açılan bir kütüphaneni bir hapishane kapatacağını kaydederek; “Okulumuz hayat olsun, Kütüphanemiz öğrencilerle dolsun” sloganı ile kütüphanenin hayırlı olması dileğini ifade edip, kütüphanenin yapımını gerçekleştiren Ataşehir Eğitim Derneği(AtaEğitimDer) teşekkür etti.

GÜVEN İÇİNDE YAŞAYABİLİYORSAK, KAHRAMAN GAZİ VE ŞEHİTLERİMİZE BORÇLUYUZ

Şehit Polat Özbek İlkokulu’nda öğrencilerin hizmetine açılan Şehit Polis Burak Yılmaz okul kütüphanesi yapımına katkı veren eğitim gönüllüleri adına konuşan Ataşehir Eğitim Derneği(AtaEğitimDer) Başkanı Turgay Kılıç, okullarda kütüphaneler kurmanın en önemli hedefleri arasında yer aldığını kaydederek; “Şehit Polat Özbek İlkokulu, Şehit Polis Burak Yıldız kütüphanesinin açılışında bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu topraklarda bağımsız, özgür ve güven içinde yaşayabiliyorsak, bunu kahraman gazi ve şehitlerimize borçluyuz. Üzerinde yaşadığımız topraklara vatan diyebiliyorsak, bilmeliyiz ki, şehit kanıyla sulanmış, büyük bedeller ödenerek vatan toprağı olmuştur.” Dedi.

KÜTÜPHANEMİZİN AÇILIŞI CUMHURİYET’İMİZİN 96. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNDE

AtaEğitimDer Başkanı Turgay Kılıç, konuşmasında; “Güzel bir tesadüf ile kütüphanemizin açılışı Cumhuriyet’imizin 96. kuruluş yıldönümüne denk geldi. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Şehit Polis Burak Yılmaz kütüphanemizi de Cumhuriyet bayramı armağanı olarak çocuklarımıza hediye ediyoruz.” İfadelerine yer verdi.

KIZLAR ÖNCELİKLİ OLARAK ÇOCUKLARIMIZA BURS

henüz çok genç bir dernek olmasına rağmen beş kütüphane ve iki müzik dersliği yapımını gerçekleştirdiğini ifade ettiği Ataşehir Eğitim Derneği(AtaEğitimDer)’nin okullara boya, öğrencilerimize giyim ve kırtasiye yardımları yaptığını ve yapmakta olduğunu kaydedip; “En önemlisi; ihtiyaç sahibi, öncelikli olarak kız çocuklarımıza burs imkanı sağlanmıştır. Titizlikle yürüttüğümüz bu süreçte kız çocuklarımıza öncelik verdiğimiz, 20 çocuğumuza burs imkanı sağlamış bulunmaktayız.” İfadeleri ile özellikle kız çocuklarının eğitimine verdikleri desteğin atını çizdi.

GELECEĞE UMUTLA BAKAN, KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURABİLEN KADIN

 Ataşehir Eğitim Derneği(AtaEğitimDer)’nin amacını, “Geleceğe umutla bakan, kendi ayakları üzerinde durabilen, kimseye bağlı olmayan kadınların yetişmesine katkıda bulunmak.” Olarak açıklayan Başkan Turgay Kılıç, “Bu yolda mücadele ederken yönetim kurulu üyelerimize de teşekkürü bir borç biliyorum. Ayrıca bizlere güvenerek desteklerini esirgemeyen, yaptıkları bağışların kuruşu kuruşuna çocuklarımıza ve okullara harcandığını bilen sevgili gönüllülerimiz ve bağışçılarımızı da saygıyla selamlıyor ve huzurlarınızda teşekkür ediyorum.” Dedi.

KAYMAKAM GÜLER VE MEM ŞENER DOĞAN’DAN ATAEĞİTİMDER’E TEŞEKKÜR

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan yaptıkları konuşmalarla kitap ve kütüphane ile okumanın öneminin altını çizerek, Şehit Polat Özbek İlkokulu, Şehit Polis Burak Yıldız kütüphanesinin yapımında emeği geçen eğitim gönüllülerine, Turgay Kılıç başkanlığındaki Ataşehir Eğitim Derneği(AtaEğitimDer) yönetimine teşekkür ettiler.

KAYMAKAM GÜLER VE MEM ŞENER DOĞAN’DAN PLAKET VE ÇİÇEK TAKDİMİ

Programın son bölümünde Şehit Polat Özbek İlkokulu, Şehit Polis Burak Yıldız kütüphanesinin yapımında emeği geçen eğitim gönüllülerine, Turgay Kılıç başkanlığındaki Ataşehir Eğitim Derneği(AtaEğitimDer) yönetimine ve şehitlerin yakınlarına Kaymakam Mustafa Güler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan tarafından plaket ve çiçek takdim edildi.

AÇILIŞI YAPILAN ŞEHİT POLİS BURAK YILMAZ KÜTÜPHANESİ GEZİLDİ

Konferans salonunda gerçekleştiren tören sonrasında Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan’ın aralarında olduğu protokol üyeleri ve Turgay Kılıç başkanlığındaki Ataşehir Eğitim Derneği(AtaEğitimDer) yönetim kurulu üyeleri tarafından kurdelesi kesilen Şehit Polat Özbek İlkokulu, Şehit Polis Burak Yıldız kütüphanesinin açılışı gerçekleştirildi. Kütüphane gezilerek birlikte fotoğraf çekildi.

ŞEHİT POLİS BURAK YILDIZ’IN YAKINLARINDAN DUYGULU ANLAR

Şehit Polis Burak Yıldız’ın fotoğrafını inceleyen yakınlarının anılarının tazelendiği, duygulandığı, göz yaşlarını tutamadığı anlarda katılımcılar da duygulanarak göz yaşlarına hakim olamadılar.

Şehit Polat Özbek İlkokulu Konferans salonunda düzenlenen Şehit Polis Burak Yılmaz okul kütüphanesi açılışına Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, Şehit Polat Özbek İlkokulu Müdürü Alpaslan Pala, Ataşehir Eğitim Derneği(AtaEğitimDer) Başkanı Turgay Kılıç ve dernek yönetim kurulu üyeleri, Yavuz Selim Mahalle Muhtarı Şükriye Kavran,  şehit yakınları, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

KÜTÜPHANE YAPIMINA KATKI VEREN EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ

Ataşehir Eğitim Derneği(AtaEğitimDer) tarafından Gebze Yavuz Selim Mahallesi Şehit Polat Özbek İlkokulu’nda yapımını tamamlanan Şehit Polis Burak Yılmaz okul kütüphanesi yapımına eğitim gönüllüleri; Hatice ve Reşit Bulut, Ayten Karslı, Özel Alev Okulları 2018-2019 Mezunları Grubu, Gülten Genç (Yunuslar A.Ş.), Rahim Abağa ve Kadriye Didem Bozdoğan katkı verdiler.

ATAŞEHİR EĞİTİM DERNEĞİ (AtaEğitimDer)’DEN BURS ve KÜTÜPHANE DESTEĞİ

“Bir Çocuk Gülerse, Dünya Değişir” sloganıyla eğitime destek amaçlı yardım severleri bir araya getirmek için kurulan Ataşehir Eğitim Derneği (AtaEğitimDer), kimsesiz ve maddi olanaktan yoksun, çalışkan kız çocuklarının ağırlıkta olduğu öğrencilerin eğitimlerine katkı sunmayı ve kütüphanesi olmayan okulların fiziki eksikliklerini tamamlayarak okullara öğrencilerin kullanacakları okul kütüphaneleri kazandırmayı hedefliyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ