logo

ATAFOLK 11’NCİ YILINDA DÖNEM ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

ATAFOLK 11’NCİ YILINDA DÖNEM ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Ataşehir Öğretmenleri tarafından 2007 yılında kurulan ATAFOLK (Ataşehir Öğretmenleri Folklor Topluluğu) 11’nci eğitim dönemine Nuri Cıngıllıoğlu MTAL’de başladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Türkiye‘nin de ilki olan Ataşehir İlçe Milli Eğitim’e bağlı öğretmenlerden oluşturulan halk oyunları topluluğu ATAFOLK (Ataşehir Öğretmenleri Folklor Topluluğu) 2017 – 2018 Eğitim-öğretim yılı eğitim faaliyetleri kapsamında 11.yılına girdiği sezonunda Nuri Cıngıllıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ilk çalışmasının yaptı.

2007 yılından günümüze uzanan ve geçtiğimiz yıl Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Eğitim ve Kültür Festivali (ATAFEST) Projesi kapsamında düzenlediği halk oyunları gösterisinde başarılı performans gösterisi ile dikkatleri üzerine çeken ve 10.yılını geride bırakan Ataşehir Öğretmenleri Folklor ve Halk Oyunları Topluluğu (ATAFOLK) 2017-2018 Eğitim-öğretim yılının başlaması ile birlikte yeni dönem çalışmalarını Nuri Cıngıllıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde başladı.

Koordinatörleri Turan Çelebi yönetiminde yeni sezon çalışmalarına başlayan ATAFOLK (Ataşehir Öğretmenleri Folklor ve Halk Oyunları Topluluğu) ilk gününde gerçekleştirilen açılış törenine Ataşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nazım Yurdagül, Ataşehir Eğitim Hizmetlerini Geliştirme, Güçlendirme ve Koruma Derneği Başkanı İsmail Dağ, Bilgin Eğitim Kurumları Kurucusu ve Genel Müdürü Gökhan Kaya, ATAFOLK Yönetim Kurulu üyeleri Hüseyin Özaslan, Ebru Tuna ve Canan Fümen, ATAFOLK kursiyerleri, sponsor ve destekçileri katıldı.

1’İNCİ YILINDA ATAFOLK’TAN SORUMLU OLMAK ONUR VERİCİ

2007 yılında o dönem koşullarında bizler gönüllü olarak bu oluşumun içinde yer alarak desteklediklerini, böyle bir ekibin içerisinde yer almanın, büyük mutluluk ve onur verici olduğunu kaydeden Ataşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nazım Yurdagül, 11’inci yılında ATAFOLK’tan sorumlu şube müdürü olarak görev almanın ayrı bir mutluluk olduğunu ifade ettiği konuşmasında; “Özellikle ATAFOLK’un bugünlere gelmesinde yıllarca sabırla, profesyonelce bu işi üstlenen başta Turan Çelebi olmak üzere sizlerin çalışmasına her türlü imkan sağlayan Okul Müdürümüz Osman Karadeniz hocama, Halk Eğitim Müdürümüz Ali Savaş’a, Yönetim Kurulu üyeleri Hüseyin Özaslan, Ebru Tuna ve Canan Fümen’e ayrıca teşekkür ediyor ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Özellikle Atafolk’un 11.yılında sizlerin daha iyi koşullarda çalışabilmesi amacıyla her türlü imkanımızı sonuna kadar kullanacağız. Ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ertuğrul Bilican’ın sizlere selamını iletiyor ve kendisinin ATAFOLK’un çalışmalarında sizleri canı gönülden desteklediğini ve destekçiniz olduğunu bilmenizi isterim” dedi.

2007’DE İRFAN ZEKİ ER, NAZIM YURDAGÜL’ÜN DESTEKLERİYLE KURULDU

2007 yılında İrfan Zeki Er, Nazım Yurdagül’ün destekleriyle kurulan ATAFOLK ‘un, Türkiye‘nin ve Ataşehir’in öğretmenlerden oluşan ilk folklor topluluğu olduğuna işaret eden ATAFOLK (Ataşehir Öğretmenleri Folklor ve Halk Oyunları Topluluğu)  koordinatörü Turan Çelebi, yaklaşık 160 kursiyer ile tamamlayacakları sezonun kapanış gösterisini 10 Mayıs’ta yapmayı planladıklarını kaydederek; “Türkiye’nin ve Ataşehir’in öğretmenlerden oluşan ilk topluluğu olma özelliği ile her yıl büyüyen ailesi sayesinde bugüne kadar aralıksız sürdürdüğümüz çalışmalar sonucunda geçtiğimiz yıl ATAFOLK’un 10.yılını dolu dolu yakışır bir şekilde kutladık. Kuruluşumuzda öğretmenler ile başlayan üyelik sistemimiz zamanla öğretmen ailelerimizin katılımı ile referans yoluyla daha da büyüdü” şeklinde konuştu.

YIL SONU İÇİN EDİRNE’DEN KARS’A YÖRELERİMİZİ SEÇİYOR

Koordinatörü Turan Çelebi, sezon hazırlıkları ile ilgili açıklamasında,“ATAFOLK olarak Türkiye’yi bir uçtan bir uca dans ve halk oyunları ile geziyoruz. Edirne’den Kars’a çalışmalarımızda yörelerimizi seçiyor ve sistemli olarak yıl sonu yapacağımız gösterimiz için eğitimlerimizi planlı bir şekilde veriyoruz. Bu yıl yapacağımız gecemizin tarihini de 10 Mayıs – Perşembe Saat:20.00 olarak belirledik. Geçtiğimiz yıl Atafolk’a 200 kişi başvuru yaptı ve 152 kursiyerimiz ile yılsonu gösterimizi başarı ile tamamladık. Bu yıl ise çalışmalarımızın durumuna göre katılımcı kursiyerlerimizin sayısı belli olacak. ATAFOLK’un gelişmesine katkı sağlayan Boğaziçi Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Refik Ertem, Anadolu Gösterileri Gençlik ve Spor Kulübü Aziz Ağbulak’a da teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Genel bilgilendir ve hocaların kursiyerlere tanıtılmasının ardından kursiyerler hocalar eşliğinde gruplara ayrılarak ilk çalışmalarını başlattı. Davul Zurna eşliğindeki halaylar ve gösteri ile sezonu açtılar.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ