logo

ATAFOLK Yeni Sezon Halk Oyunları Çalışmalarına Başladı

ATAFOLK Yeni Sezon Halk Oyunları Çalışmalarına Başladı

Ataşehirli öğretmenlerden oluşan grup tarafından 13 yıl önce kurulan Ataşehir Öğretmenleri Halk Oyunları (ATAFOLK) Topluluğu 2019-2020 sezonu çalışmalarına başladı.

Ataşehir Öğretmenleri Halk Oyunları Topluluğu (ATAFOLK) 2019-2020 sezonu çalışmalarını Nuri Cıngıllıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde sürderecek.

ATAFOLK YENİ SEZON ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Nuri Cıngıllıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Fuaye alanında bir araya gelen yüzlerce öğretmen hem hasret giderdiler hem de yeni sezonda yapacakları çalışmalarla ilgili ATAFOLK Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özaslan ve Yönetim Kurulu Üyesi Halk Oyunları Koordinatörü Turan Çelebi tarafından bilgilendirildiler.

Yeni sezon çalışmalarının açılışına Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İrfan Zeki Er ile birlikte; İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Şube Müdürü Nazım Yurdagül, Ataşehir Eğitim Derneği Başkanı İsmail Dağ, İlçe Milli Eğitim Etkinlik Koordinatörü Gülcan İzci, ATAFOLK Başkanı Hüseyin Özaslan, ATAFOLK Yönetim Kurulu Üyeleri Ebru Tuna, Canan Fümen, Turan Çelebi ile Halk Oyunları Yöre hocaları Şeref Kurt, Nihat Kaya, Evren Elgin ve Gülten Çelik ile folklor oynayan ve yeni kayıt yaptıran öğretmenler katıldı.

“ATAFOLK AİLESİ OLARAK 13’ÜNCÜ YILIMIZI YAŞIYORUZ”

Yeni çalışma dönemi ile ilgili konuşan ATAFOLK Yönetim Kurulu Üyesi ve Halk Oyunları Koordinatörü Turan Çelebi; “ Biz ATAFOLK olarak bu sene 13’üncü yılımızı yaşıyoruz. Yoğun katılımın oluşu bizi çok sevindiriyor çünkü bu kültürü bu kadar çok insanın sevmesi ve gelip burada bu kültürü temsil etmesi bizim için gurur verici bir durumdur. Gerçekten çok mutlu olduk” dedi.

“GEÇEN SENE SEZONU 224 KİŞİ İLE KAPATTIK”

Turan Çelebi ATOFOLK’un kuruluşu ile ilgili şu bilgileri paylaştı: “Bildiğiniz gibi ATAFOLK öğretmenler gurubu, öğretmenler tarafından kuruldu. 13 yıl önce çok küçük bir guruptuk. 15-16 kişi ile Zübeyde Hanım Öğretmen Evi’nde çalışmalarımıza başladık ve 13’üncü yılımıza kadar geldik. O zamanlar çok amatörce bir çalışma yürütüyorduk. Zamanla Zübeyde Hanım Öğretmen Evi küçük gelmeye başladı ve Nuri Cıngıllıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne yani şu anda bulunduğumuz alanı kullanmaya başladık. Gördüğünüz gibi burasıda artık yetmiyor. Geçen sene 224 kişi ile sezonu kapattık. Bu sene ise sanırım 300 kişiyi bulacak. Gönül ister ki bu sayı binleri bulsun. Bu kültüre sahip çıkan insanlar çoğalsın. Çünkü bir ülke ya kültürüyle vardır. Ya da kültürsüzlüğüyle yoktur. Manevi değerlerinden uzaklaşan bir toplum gelişiyor. Bu tür faaliyetlere katılan herkes Halk Oyunları dışında buradan çok daha farklı şeyler öğrenerek buradan ayrılıyor.  Bu yüzden bu tür çalışmaların çoğalması gerektiğini düşünüyorum.”

Konuşmasının sonunda Yöre hocalarını tanıtan Turan Çelebi, katılımcılara teşekkür ederek yeni sezon çalışmalarında başarılar diledi.

“DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR EDERİM”

Başkan Hüseyin Özaslan da; “ATAFOLK çalışmalarımızda bizi destek veren Ataşehir kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş’a, İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı İrfan Zeki Er’e ve Milli Eğitim Müdürümüz Ertuğrul Bilican’a çok teşekkür ediyoruz. Sezonun başarılı çalışmalara vesile olmasını temenni ediyorum” diyerek katkı veren ve zamanını ayırarak bu çalışmalara destek veren tüm folklor sevenlere teşekkür etti.

“TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLABİLECEK BİR TOPLU ÇALIŞMA ÖRNEĞİDİR”

Daha sonra Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş; “Geçen sene geldiğimde Bostancı Gösteri Merkezi’nde güzel bir gösteri sundunuz.  Türkiye’ye örnek olabilecek bir toplu çalışma örneğidir. Her yöreyi çok güzel bir şekilde canlandırdınız. Sizin sayenizde kendi kültürümüzü gelecek nesillere aktarabiliyoruz. Önemli bir çalışma yürütüyorsunuz. Bundan sonraki çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Bildiğiniz gibi Türkiye şu an bir mücadelenin içinde. Bu vesile ile Mehmetçiğimize Allah’tan güç ve kuvvet diliyoruz”  şeklinde ifade etti.

İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican da yaptıkları konuşmalarında ATAFOLK ’un önemli bir çalışma olduğunu vurgulayarak yeni sezon çalışmalarında başarılar dilediler.

Protokol konuşmalarının ardından yeni sezon çalışmalarıyla ilgili çalışma takvimi belirlendi ve anı ölümsüzleştirmek için toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ