logo

ATAMED, Kuruluş için SAHAN’da Toplandı

ATAMED, Kuruluş için SAHAN’da Toplandı

malatya_atasehirliler_dernegi_tanisma_kahvaltisi_Ataşehirli Malatyalıların kurduğu Ataşehir Malatyalılar Deneği (ATAMED) kuruluş çalışmaları kapsamında SAHAN Restaurant’ta düzenlenen kahvaltıda toplandı.

Recep Kenan/Ataşehir

Ataşehir SAHAN Restaurant’ta düzenlenen toplantıya Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, eşi Gamze İlgezdi ve küçük kızları ile birlikte katıldı.

ATAMED’in kuruluş çalışmalarının sürdürüldüğü toplantıya Başkan ilgezdi ile birlikte; Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili semih Selimoğlu, Ataşehir Belediye Meclis Üyesi Muammer Ayvalı, Belediye başkan yardımcıları, bazı birim müdürleri, dernek yöneticileri, Ataşaehir’de yaşayan Malatyalı siyasetçi ve iş adamları ile birlikte çok sayıda Ataşehir’de yaşayan Malatyalı ve Ataşehirli katıldı.

TOPLANTIDAN FOTOLAR 

Ataşehir Malatyalılar Derneği’nin kuruluş çalışmalarına verdiği destek için, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye teşekkür ederek açılış konuşmasına başlayan ATAMED Kurucu Başkanı Himmet Kaya; İstanbul ve Ataşehir’de Malatyalılık olgusunu yaşatmak için çalıştıklarını, geniş tabanlı bir oluşum amaçladıklarını belirtip, Ataşehirli Malatyalılar olarak dernekleşmede çok geç kaldıklarına dikkat çekti ve amaçlarının ortak kültürleri olan Malatya kültürünü Ataşehir’de yaşatmayı hedeflediklerini söyledi.

Toplantıya katılan, Malatyalı olan ve olmayan Ataşehirlilere hoş geldiniz diyerek konuşmasına başlayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi; Kuruluş çalışmaları yapılan Ataşehir Malatyalılar Derneği’nin Malatyalılar ve Ataşehirliler için çok şeyler yapacağını ifade edip, elinden geleni yapacağı sözünü verdi.

Dernekçilik ve cemaatçilikte siyaset olmayacağına dikkat çeken Başkan Battal İlgezdi; amaçlarının hemşerilerini bir araya getirmek olduğunu söyledikten sonra konuşmasına şöyle devam etti; “Ataşehir’de sivil toplum örgütlerine yer vereceğim sözünü verdim. Ama İstanbul Büyükşehir Belediyesi bana engel oldu. Çözüm için uğraşıyoruz. Sorunu çözemedik. Ama ben belediyenin kültür merkezlerinde ve belediye binasındaki salonlardan STK’lara salonları tahsis edeceğim. İçerenköy ve Örnek Mahallesi’nde yapılan kültür merkezlerinden de yararlanacaklar. Ben, yapılan toplantıda Trabzonlulara yer tahsis edeceğimin sözünü verdim. Kastamonululara da söz vermiştim. Kadıköy belediyesi Arguvan Vakfı’na yer vermedi. Ama şimdi ben sizlere de yer sözü veriyorum. Benden salon ve yer isteyen sivil toplum örgütlerine hep salon ve yer tahsis ettim.”

 

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ