logo

Ataşehir, 2013 Yılının En Temiz Belediyesi!

Ataşehir, 2013 Yılının En Temiz Belediyesi!

konteyner-0Ataşehir Belediyesi “İstanbul Vatandaş Karnesi Projesi”nde kent temizliği ve çevre sağlığı hizmetlerinde 2013 yılında İstanbul’un en başarılı Belediyesi oldu.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul Üniversitesi tarafından yürütülen “İstanbul Vatandaş Karnesi Projesi” kapsamında yapılan anket değerlendirmelerine göre karne verilen belediyeler arasında kent temizliği ve çevre sağlığı hizmetleri alanında Ataşehir Belediyesi 2013 yılında İstanbul’un en başarılı Belediyesi oldu.

İstanbul Üniversitesi tarafından yürütülen “İstanbul Vatandaş Karnesi Projesi” kapsamında İstanbul’da 39 ilçe düzeyinde toplam 4 bin kişi ile yüz yüze anketler yapıldı; 70’i aşkın hizmet alanında vatandaşların duydukları memnuniyet düzeyi 10 üzerinden derecelendirildi.

Şu an dünyada kullanılan en modern toplama sistemi olarak bilinen yeraltı konteyner sistemi 270 adet konteyner ile Ataşehir ilçesinde tüm evsel atık toplama sisteminin %30’una tekabül edecek şekilde konuşlandırılarak İstanbul diğer ilçe belediyelerden farklı olduğunu ortaya koyuyor.

Ataşehir’de yeraltı çöp konteyneri sayısı 270’yi aşarken, İstanbul geneline bakıldığında; Beykoz’da 200, Pendik’te 70, Kadıköy ve Bakırköy’de 45, Tuzla’da 40, Üsküdar’da 30, Kartal’da 26, Ümraniye’de ise 15 adet yeraltı çöp konteyneri bulunuyor.

Bunun neticesinde 2013 Aralık ayında İstanbul Üniversitesi tarafından yürütülen “İstanbul Vatandaş Karnesi Projesi” kapsamında 39 ilçe düzeyinde 70’i aşkın hizmet alanında vatandaşların duydukları memnuniyet düzeyini baz alarak yapmış olduğu anketler sonucunda kent temizliği ve çevre sağlığı hizmetlerinde Ataşehir Belediyesi 2013 yılında İstanbul’un en başarılı Belediyesi seçildi.

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ