logo

Ataşehir Atık Toplamada hedefi büyülttü

Ataşehir Atık Toplamada hedefi büyülttü

Ambalaj_BBAtaşehir Belediyesi , “Ataşehir ayrı ayrı topluyor, geleceğini kazanıyor” sloganıyla başlattığı projede ambalaj atığını kaynağında ayrı toplama hedefini 1000 tona çıkardı.  

Çevre konusunda yaptığı projelerle fark yaratan Ataşehir Belediyesi, projelerini yaygınlaştırmaya ve geliştirmeye devam ediyor.  “Ataşehir ayrı ayrı topluyor, geleceğini kazanıyor” sloganıyla başlattığı projede çıtayı yükseltti; ambalaj atığını kaynağında ayrı toplama hedefini 1000 tona çıkardı.  Ataşehir Belediyesi, projeyle geri dönüşümü mümkün olan kağıt, karton, plastik, cam, kompozit gibi malzemeleri geri dönüşüme kazandırıp, doğal kaynakların korunmasına, enerji verimliliğini sağlanmasına, küresel ısınmayı yavaşlatmaya, geleceğe ve ekonomiye yatırım yapılmasına katkıda bulunuyor.

Projenin hedef kitlesini oluşturan konut sakinleri, işyeri sahipleri, kamu kurum ve kuruluşlarının çalışanları, ilk ve orta öğretim öğrencileri proje kapsamında belediye ekipleri tarafından bilgilendiriliyor, bu sayede hem projenin tanınırlığı sağlanıyor hem de proje yaygınlaşıyor.

Ataşehir’de proje çerçevesinde 2013 yılında 7.452.360 kg ambalaj atığı toplandı; 3964 iç mekan kutusu dağıtıldı; 38 konteyner verildi.

•          İlçede 2013 yılında atık kâğıtların geri kazanılmasıyla 93.554 ağacın kesilmesi engellendi; 197.869.400 L su israfı önlendi.

•          İlçede 2013 yılında plastik atıkların geri kazanılmasıyla 6.170.554 kW enerjiden tasarruf edildi.

•          İlçede 2013 yılında atık metallerin geri kazanılmasıyla 16.432.453 kg CO2 emisyonu önlendi.

 

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ