logo

Ataşehir Belediye Meclisi Seçim Gölgesinde toplandı

Ataşehir Belediye Meclisi Seçim Gölgesinde toplandı

Meclis 1. Başkanvekili Mustafa Kemal Aldoğan başkanlığında toplan Ataşehir Belediyesi Meclisi Şubat Ayı Toplantısı 1’inci Birleşiminde gündemdeki maddeleri görüştü.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediyesi Meclisi, 2’nci Seçim Dönemi, 5’inci Toplantı Yılı, Şubat Ayı Toplantısı 1’inci Birleşimi 04 Şubat 2019 Pazartesi günü Saat 17:00’de Meclis 1. Başkanvekili Mustafa Kemal Aldoğan başkanlığında toplandı.

Mustafa Kemal Aldoğan başkanlığında toplanan Ataşehir Belediyesi Meclisi, gündemdeki 1’i rapor biri ek gündem toplam olmak üzere 6 gündem maddesini görüşmek üzere toplandı.

Gündem görüşmelerine geçilmeden gurubu adına CHP’li üye Sadi Özata’nın Şubat ayı toplantılarının Pazartesi ve Perşembe günleri olmak üzere iki günde tamamlanması teklifi oylanarak kabul edildi.

FERHATPAŞA’DA 30 SENEDE YAPILMAYAN HİZMETİ YAPTI

10 yıldır Ataşehir’e bir şey yapılmadığı iddialarına yönelik eleştirilerini dile getiren Süleyman Karadağ, yapılan Kapalı Pazar alanlarına dikkat çekerek; “Bu belediye hiçbir şey yapmamışsa, otopark, galeri, kurban yeri olarak 1 milyon metre kare kamuya ait alanı aldı Ataşehirlilerin çocukların hizmetine sundu. Hiçbir şey yamamışa da 1 metre kare yeri imara açmadı. Ferhatpaşa’da 30 senede yapılmayan hizmeti yaptı Belediye. Sancaktepe Belediye Başkanı bize olan borcunu ödesin. Ferhatpaşa’ya daha fazla hizmet yapalım.” Dedi.

Ataşehir Belediye Meclisi Şubat ToplantısıKaradağ, ‘Pis Kokuyor, Dere Kadar Kötü Kokuyor’ https://www.itvhaber.com/karadag-pis-kokuyor-dere-kadar-kotu-kokuyor.html#.XFmzRqtmvFA.twitter

Recep Kenan paylaştı: 4 Şubat 2019 Pazartesi

KARADAĞ, “PİS KOKUYOR, DERE KADAR KÖTÜ KOKUYOR”

Özel planla dere yatağı değiştirilerek yapılan projenin özel hastane projesi olduğuna dikkat çeken CHP’li Meclis üyesi Süleyman Karadağ, “bu proje pis kokuyor, dere kadar kötü kokuyor” dedi.

Ataşehir Belediyesi Meclisi Şubat Ayı Toplantısı 1’inci Birleşiminde gündem dışı söz alan konuşmacıların özel planla değiştirildiği iddia edilen Kurbağalı Dere yatağı, istendi zaman Ataşehir Belediyesi’nin bilgisi de olmadan değiştirilebildiği ya da yensi çıkarılabildiği görülen imar planları gündeme oturdu.

10 DÖNÜM YER 20 DÖNÜME ÇIKMIŞ

Gündem dışı söz alarak konuşan CHP’li Meclis üyesi Süleyman Karadağ, özel planla dere yatağı değiştirilerek yapılan projenin özel hastane projesi olduğunu, arsası kadar yatırım yapabileceğini ifade ettiği gündem dışı konuşmasında; “Neresinden bakarsanız bakın; bu proje pis kokuyor. Yani o dereden de kötü kokuyor. 10 dönüm yer 20 dönüme çıkmış. Götürülür de bu kadar mı götürülür?  20 metre Dere koruma bandında kalan vatandaşların evini yıkarken, burada koruma bandı kuralına uymuyorsunuz. İddialarında bulundu.

SÜLEYMAN KARADAĞ “ARSANIZ KADAR YAPARSINIZ”

Toplantı başında gündem dışı söz alan CHP’li Meclis üyesi Süleyman Karadağ, mevzuata uygun bulmadığı vurgulanan plan değişikliği ile Kurbağalı Dere yatağının değiştirilerek Ataşehir Belediyesi’ne ait olduğunu iddia ettiği arazinin de katılarak planda öngörülen bir özel sağlık tesisi projesinde haksız imar kazanımı sağlandığını iddia etti. Karadağ, uzun süredir beklenen, bir İBB tarafında verilmeyen Ataşehir’in imar planlarını hatırlatarak, dere yatağının da değiştirildiği özel planın çıkarılmasının Ataşehir halkına kazanımı ve kamu yararının neresinde yer aldığı açıklamaların yapılması gereğinin altını çizerek; “Bu plan kamu yararı olmayan, özele hizmet veren, paralı hizmet veren bir hastane projesidir. Elbette özel hastane yatırımları Ataşehir’de yapılsın. Nasıl yapılsın? Arsanız kadar yatırım yaparsınız. Kamunun malını alarak, dere yatağını değiştirerek, dereyi, arsaya katarak yapamazsınız.” Dedi.

ARZIK, “SİYASET YAPILACAKSA BİZ EN İYİSİNİ YAPARIZ

Meclis Başkanı Aldoğan’ı eleştiren ve Süleyman Karadağ’ın eleştirilerini yanıtlayan Ataşehir Belediye Meclisi Ak Parti Gurup Başkan Vekili Mustafa Cevat Arzık, Süleyman Karadağ’a kürsüden konuşma iznini danışıklı dövüş olarak nitelendirerek; “Meclis başkanı her hangi bir siyasi partiyi gözetmeksizin Meclisi yönetmesi lazım. Süleyman Bey arkadaşımız kürsüde Ataşehir Belediyesi ile ilgili 10 yılda sanki çok şeyler yapılmış gibi bir algı oluşturmaya çalıştı. Biz bütçede ve faaliyet raporunda yapılanları yapılmayanları sıraladık. Son toplantılar olduğu için kürsü herkese açık deniyorsa, Perşembe günü yapılmış ve yapılmamış olanları, hatta basında çıkan haberler ile ilgili söz söylemediğimiz Başkanla ilgili söz alabiliriz. Siyaset yapılacaksa biz en iyisini yaparız. Siz de haksız, hukuksuz bir şeyler varsa Süleyman Karadağ olarak dava açarsınız, olur biter.” Dedi.

SEÇİMİN SATHI BURASI DEĞİL, SOKAKLAR

Arzık, CHP’li üye Karadağ’a cevaben yaptığı konuşmasında, “Dere güzergahı değişikliği teknik bir konudur. Şüpheniz varsa dava açarsınız. Bizde sonucu hep birlikte görürüz. 10 yıldır görev yaptığım sürede arkadaşlarımla birlikte doğru işlerin yanında, yanlış uygulamaların da karşısında olduk. Sizi bütün park alanlarını kaçak inşaatlarla doldurdunuz.” İfadelerine yer verdi.

YENİSAHRA VE BARBAROS PLANLARI İBB’DEN ŞUBAT AYINDA ÇIKACAK

Ak Partili Arzık, “Seçimin sathı burası değil. Seçimin sathı sokaklardır. Sayın İsmail Erdem ile çeşitli görüşmeler yapıldı. Hazırlıklar tamamlandı. Eğer yetişebilirse Yenisahra ve Barbaros mahallelerinin 1/ 5 binlik ve 1/ binlik planları İBB Meclisinden Şubat ayında çıkacak.”diye konuştu.

SÜLEYMAN ARKADAŞIMIZ YASAL HAKKINI KULLANDI, MECLİSİ BİLGİLENDİRDİ

“Ataşehir’de 10 yıldır bir şey yapılmadı” iddialarına yanıt için kürsüye gelen Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz,  Ataşehir’in İstanbul’un 39 ilçesinde yıldızı parlayan insan odaklı ilçe olduğunu ifade ederek; “Açılışını yapmadığımız, hizmete aldığımız Pazar alanı var. Meclis üyelerimizin ilçe sınırlarında kendi sahalarında çalışmaları var. Süleyman arkadaşımız da meclis üyesi olarak yasal hakkını kullanıp yapılan bir takım işlerin ranta kurban gitmesi açısından gündeme getirip ifade etmek istedi. Meclis üyelerini bilgilendirme açısından doğrusunu söyledi. Kendisine teşekkür ediyorum.” Dedi.

HANGİ SIFATLA BÜYÜKŞEHİR İLE GÖRÜŞMÜŞ?

Başkanvekili Yılmaz konuşmasında, “Yenisahra Barbaros planları 10 senedir bu meclise geliyor geri gidiyor. Yerel mahkemede mimarlar odası tarafından dava açılmış. Dava kabul ediliyor. Yazıl görüş bildirilmemiş olması nedeniyle planların iptaline karar veriliyor. Planla ilgili karar bize de geldi. Hiç kimse Yenisahra ve Barbaros mahallelerinde yaşayan vatandaşları mağdur etme hakkına sahip değil. İsmail Erdem arkadaşımız görüşmüş. Bu aday arkadaşımız bilmiyorum hangi sıfatla Büyükşehir ile görüşmüş? Nasıl bir ifade kullanmış? Anlamış değilim.” İfadelerine yer verdi.

Gündem dışı konuşmaların tamamlanmasından sonra gündemdeki maddelerin görüşülmesine geçildi. Yapılan görüşmeler ve oylamalarla gündemdeki 5 madde teklif olarak oylanarak kabul edildi. 1, 2, 3, 4, ve 6. maddelerin ise ilgili komisyona havalesi kararı alındı.

Oturum başkanı Meclis 1 Başkan Vekili Mustafa Kemal Aldoğan gündemde görüşülecek madde kalmadığı gerekçesi ve 7 Şubat Perşembe günü Saat 17.00’da toplanmak üzere birleşimi kapattı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ