logo

Ataşehir Belediye Meclisi’nde Denetim ve Sayıştay Raporları Gündem Oldu

Ataşehir Belediye Meclisi’nde Denetim ve Sayıştay Raporları Gündem Oldu

Ataşehir Belediye Meclisi 2022 Yılı Nisan Ayı Toplantılarının 1. Birleşimi 04.04.2022 pazartesi günü Saat : 15:00’te 1. Başkanvekili Kudret Arslan başkanlığında gerçekleştirildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediye Meclisi Denetim komisyonunun 25 Mart 2022 tarihli ve 45 sayılı raporu, 2020 Yılı Sayıştay Denetim Raporu üzerine gündem dışı söz alan taraflar görüşleri aktarıldı.

Gündemde yer alan encümen üyeliği ve ihtisas komisyonları belirlenerek üye seçimi yapıldı.

İLHAMİ YILMAZ DENETİM VE SAYIŞTAY RAPORU HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Ataşehir Belediyesi Meclisi Denetim komisyonunun 2020 Yılı Sayıştay Denetim Raporu üzerine gündem dışı söz alan CHP Grup Başkanvekili İlhami Yılmaz, Dünya Avukatlar Günü, Ramazan Ayı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Otizm Farkındalık günü ile ilgili mesajlarını ileterek;  Ataşehir Belediyesi Meclisi Denetim komisyonu raporu ile Sayıştay Denetim Raporu üzerine görüşlerini Meclis üyeleri ile paylaştı.

M.NAİM YAĞCI’DAN DENETİM VE SAYIŞTAY RAPORU HAKKINDA ELEŞTİRİ

Ak Parti Grubu adına gündem dışı söz alan Grup Başkanvekili M.Naim Yağcı İslam aleminin Ramazan Ayını kutlama mesajı ile birlikte diğer özel günler ile ilgili duygularını dile getirdi. Ak Parti Grup Başkanvekili M.Naim Yağcı, Denetim komisyonu raporu ile Sayıştay Denetim Raporu üzerine görüş ve eleştirilerini ifade etti.

ALPASLAN TÜRKEŞ VETURGUT ÖZAL’A ANMA

İyi Partili Meclis üyesi Oğuz Sarul’da aldığı gündem dışı sözde Ramazan ayını kutlayarak, ölümünün 25’inci yılında Ülkücü hareketin merhum lideri Alpaslan Türkeş’i ve merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ı rahmetle anarak saygılarını ifade etti. Sarul, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Polis teşkilatının kuruluşunu da kutladı.

FATİH KAYACI: DOSYA ALAMADIM

Denetim Raporu üzerine görüş belirtmek üzere söz alan Ataşehir Belediyesi Meclisi Denetim komisyonu Ak Partili Üyesi Fatih Kayacı, komisyon çalışmalarını eleştirerek istediği dosyaya ulaşamadığını iddia etti.

DOSYALAR KOMİSYON KARARI İLE VERİLİR

Ataşehir Belediyesi Meclisi 1. Başkanvekili Kudret Arslan komisyon çalışmalarında usulün, komisyon kararları ile istenen raporların üyelere verildiğini hatırlattı.

KOMİSYONLARDA KEYFİ RAPOR VERİLMEZ

CHP Grup Başkanvekili İlhami Yılmaz, da komisyonlarda keyfi rapor verilmeyeceğini, denetim üyelerinin istedikleri raporların komisyon kararı ile verilebileceğini belirtti.

ENCÜMEN ÜYELİĞİ SEÇİMİ YAPILDI

Gündeme geçilerek Belediye Encümenin 3 üyesinin seçimi yapıldı. Gruplardan CHP, Oğuz Sarul, Şeref Uzun ve Ertuğrul Baysal ile Ak Parti Grubu tarafından Erdem Konak aday gösterildi. Yapılan oylamada kullanılan 32 oydan 22 oy alan Oğuz Sarul,  Şeref Uzun ve Ertuğrul Baysal encümen üyesi seçildi. Ak Parti adayı Erdem Konak ise 11 oy aldı.

İHTİSAS KOMİSYONLARI VE ÜYELERİ BELİRLENDİ

Ataşehir Belediye Meclisi İhtisas Komisyonları belirlenerek üye seçimi gerçekleştirildi. Ak Parti Grubu Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonunun oluşturulmasına karşı çıkarak, üye vermedi.

Komisyonların belirlenip üye seçimlerinin yapılması sonrasında gündemdeki diğer maddeler görüşüldü. 5.maddenin gündemde kalması kararının verildiği gündem görüşmelerinde 6, 7, 8 ve 9.maddelerin ilgili komisyonlara gönderilmesi kararı çıktı.

Ataşehir Belediyesi Meclisi Nisan ayı ilk birleşimini yöneten Meclis 1. Başkanvekili Kudret Arslan, gündemde görüşülecek başka madde kalmadığı gerekçesi ve 07 Nisan 2022 Perşembe günü saat 15:00’te toplanmak üzere oturumu kapattı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ