logo

Ataşehir Belediyesi Aşure Dağıtıp Sabahat Akkiraz Konseri Düzenledi

Ataşehir Belediyesi Aşure Dağıtıp Sabahat Akkiraz Konseri Düzenledi

Ataşehir Belediyesi tarafından Muharrem Ayı anma etkinlikleri kapsamında 09 Kasım Pazar günü Deniz Gezmiş Parkı’nda aşure dağıtımı ve Sabahat Akkiraz Konseri düzenlendi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ayrılıklar yerine birlik ve beraberliği artırmak, düşmanlıklar yerine dostluk ve muhabbetleri çoğaltmak düşüncesiyle bir araya getirdiği Ataşehirlilerin birlik içerisinde  “Aşure” paylaşmasını sağlayan Ataşehir Belediyesi Türk Halk Müziği’nin güçlü seslerinden Sabahat Akkiraz’ı ve türkülerini de Ataşehirlilerle buluşturdu.

Ataşehir Belediyesi tarafından Mustafa Kemal Mahallesi Deniz Gezmiş Parkı’nda saat 16:00’da başlayan aşure dağıtımında CHP milletvekilleri Veli Ağababa ve Celal Dinçer, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve eşi Gamze Akkuş İlgezdi, CHP İstanbul İl Başkan yardımcıları Doğan Çakmak, Mehtap Düzova ile Ataşehir Belediye başkan yardımcıları Abdullah Der, Namık Sürmen, Kalender Özdemir, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ve ilçe yöneticileri tarafından Ataşehirlilere Muharrem Ayı dolayısıyla hazırlanan tonlarca aşure dağıtıldı.

Aşure dağıtımına katılan Kadıköy İlçe Vaizi Ahmet Konuk, Sabahat Akkiraz Konseri öncesi Muharrem ayı, Kerbela olayı ile aşurenin anlam ve önemi konularında açıklamalar içeren konuşma yaptı.

Aşure dağıtımı sonrasında saat 18:00’da Ataşehirlilerle buluşan CHP Milletvekili ve Türk Halk Müziği’nin güçlü seslerinden Sabahat Akkiraz, izleyicilerle birlikte seslendirdiği türkülerle coşku dolu konser gerçekleştirdi. Konseri CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt de izledi.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, verdiği konserle Muharrem ayı etkinliklerine katkısı nedeniyle Türk Halk Müziği’nin güçlü sesi Sabahat Akkiraz’a teşekkür plaketi ve çiçek verdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ