logo

Ataşehir Belediyesi Kadın Emeği Pazarı Yeni Yerinde

Ataşehir Belediyesi Kadın Emeği Pazarı Yeni Yerinde

Ataşehir Belediyesi’nin kadınlar için yeni istihdam kapısı açtığı “Kadın Emeği Pazarı” soğuk kış şartları nedeniyle Küçükbakkalköy Mahallesi’nde Novada AVM’de yeni yerine geçti.

Ataşehir Belediyesi’nin kadınlar için yeni istihdam kapısı açtığı “Kadın Emeği Pazarı” soğuk kış şartları nedeniyle yeni yerine geçti. Küçükbakkalköy Mahallesi’nde Novada AVM’nin zemin katında açılan butikte kadınlar el emeği ürünlerin satışını yaparak aile ekonomilerine destek sağlıyor.

Geçtiğimiz Mayıs ayında Küçükbakkalköy Kapalı Pazar Alanı’nda hizmete giren “Kadın Emeği Pazarı” kış mevsimi sebebiyle Novada AVM’ye taşındı.

Ataşehir Belediyesi’ne bağlı merkezlerde meslek edindirme veya hobi kurslarına katılmış veya kendi becerileriyle evlerinden üretim yapan kadınlar için hazırlanan Kadın Emeği Pazarı’nda kadınlar kendi ürettikleri ürünlerin satışını yapıyor.

Ataşehir Belediyesi tarafından ücretsiz olarak kadınların kullanımına sunulan tezgâhlarda, kadın üreticiler kendi elleriyle ürettikleri; gıda, el işi, takı, örgü, cam ve seramikten yapılmış ürünlerini satıyor.

Pazar alanında sadece Cuma günleri açılan “Kadın Emeği Pazarı”, haftada 7 gün açık olan AVM sayesinde her gün açık olacak.

Atabutik, Prestij Caddesi’nde

Yine Küçükbakkalköy Mahallesi Prestij Caddesi’nde bulunan Atabutik de satışlara devam ediyor.

Üretim yapan kadınların, ürünlerini satarak gelir elde etmesi amacıyla hazırlanan projelerden bir diğeri olan Atabutik, ürün çeşitliliğinin çoğaltılması ve herkesin faydalanabilmesi amacıyla kadınlar tarafından dönüşümlü olarak kullanılıyor.

Ataşehir’de yaşayarak el emekleriyle üretim yapan kadınlar, vergi dairesinden alacakları vergi muafiyet belgesi ve kimlikleriyle beraber Ataşehir Kadın Girişimcilik Merkezi’ne (AKAGİM) gelerek stant açmak için başvuruda bulunabilirler.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ