logo

Ataşehir Belediyesi Meclis Toplantısı Meclis Salonuna Taşındı

Ataşehir Belediyesi Meclis Toplantısı Meclis Salonuna Taşındı

Ataşehir Belediyesi Meclis Mayıs Ayı toplantısı pandemi tedbirlerinin kaldırılması ile 2 yılı aşkın süre sununda Ataşehir Belediyesi Meclis toplantı salonunda yapıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediyesi Meclis 3’üncü Seçim Dönemi, 4’üncü Toplantı Yılı Mayıs Ayı toplantılarının ilk oturumu 09.05.2022 Pazartesi Saat: 15:00’te Meclis 1.Başkanvekili Kudret Arslan başkanlığında gerçekleştirildi.

2 YILI SUNUNDA ATAŞEHİR BELEDİYESİ MECLİS SALONUNDA TOPLANTI

Ataşehir Belediyesi Meclis Mayıs Ayı toplantılarının ilk oturumu pandemi tedbirlerinin kaldırılması ile 2 yılı aşkın süre sununda Ataşehir Belediyesi Meclis toplantı salonunda yapıldı.

MECLİS ÜYESİ ERTUĞRUL BAYSAL’A BAŞ SAĞLIĞI

2022 yılı Mayıs Ayı toplantısının ilk birleşimini pandemi döneminin sona ermesi ile birlikte Meclis salonunda gerçekleştirildiğini kaydeden Meclis 1.Başkanvekili Kudret Arslan, alınacak kararların Ataşehir için hayırlı olması dileğini aktardı. Kayınpederini kaybeden Meclis Üyesi Ertuğrul Baysal’a baş sağlığı dileyen oturum başkanı Kudret Arslan, pandemide hayatını kaybedenler için de rahmet diledi.

ÖZEL GÜNLER VE OLAYLARLA İLGİLİ MESAJLAR PAYLAŞILDI

 Meclis 1.Başkanvekili Kudret Arslan ile gündem dışı söz alan meclisteki grup sözcüleri toplantı dönemindeki özel günler ve olaylarla ilgili mesajlarını meclis üyeleriyle paylaştı.

RAMAZAN BAYRAMI, 1 MAYIS, 19 MAYIS’A KUTLAMA

Tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutlayarak gündem dışı konuşmasına başlayan Ataşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili İlhami Yılmaz, toplantıların meclis salonunda yapılması dileğini aktardı.  Dünya çapında kutlanan 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı, 8 Mayıs Anneler Günü, 14 Mayıs çiftçiler Günü, 103. Yıl dönümü kutlanacak 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, Futbolda lig şampiyonu olan Trabzonspor’u kutlama mesajlarını meclis üyeleri ile paylaştı.

19 MAYIS CUMHURİYETİMİZİN KURULUŞU YOLUNDA ATILMIŞ EN ÖNEMLİ ADIM

19 Mayıs’ta Cumhuriyetimizin kuruluşu yolunda atılmış en önemli adım olduğunun altını çizen CHP Grup Başkanvekili İlhami Yılmaz, gençlerin Türk milletinin geleceği olduğunu kaydederek; “Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi; Gençler yarınlarımızın teminatıdır. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını kutluyoruz. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz.” Dedi.  

DENİZ GEZMİŞ VE ARKADAŞLARI “ÜÇ FİDAN”A ANMA

İlhami Yılmaz, Deniz Gezmiş ve arkadaşları “Üç Fidan”ın idam edilişlerinin 50. Yıldönümü nedeniyle rahmetle andı.

2 YILIN SONRA MECLİS SALONUNDA YAPILAN TOPLANTI HAYIRLI OLSUN

Meclis Üyesi Ertuğrul Baysal’a baş sağlığı dileyen Ak Parti Meclis Grup Başkanvekili Av. Mustafa Naim Yağcı grubu adına yaptığı konuşmasında, 2 yılın üzerinde zaman sonra Meclis salonunda yapılan toplantının hayırlı olmasını dileyerek; Trabzonspor’un şampiyonluğunu tebrik etti. Ramazan ve Ramazan Bayramı, 1 Mayıs İşçi Bayramı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, Anneler Günü ile ilgili duygu düşünce ve mesajlarını aktardı.

10 MAAŞ ALANLAR HARİÇ EMEKÇİLERİN İŞÇİ BAYRAMI’NI KUTLUYORUM

Enflasyon nedeniyle emeğin hakkını alamadığına dikkat çeken İyi Partili Meclis Üyesi Oğuz Sarul, işçinin, emekçinin enflasyon altında ezildiğini vurgulayarak. “Bir maaş yerine 10 maaş alanlar hariç alın teriyle çalışan tüm emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutluyorum.” Dedi.

ENGELLİ OLMADIĞI HALDE MAAŞ ALDILAR, ENGELLİ HAKKINI GASP ETTİLER

3 Mayıs Türkçüler Günü, Anneler Günü, Türk Dil Bayramı ve Engelliler haftası ile ilgili mesajlarını da dile getiren İyi Partili Meclis Üyesi Oğuz Sarul, engelli olmadığı halde yaklaşık 100 bin partilinin engelli maaşı aldığının, 400 bin kişiye usulsüz ödeme yapıldığının Sayıştay raporlarına yansıdığı ifade ederek, partili değilse; ağır engelli olduğunuz halde engelli raporu almakta zorlandığını, engellilerin haklarını gasp edildiğini iddia etti.

MAYIS AYINDAKİ ÖZEL GÜNLERLE İLGİLİ DUYGU VE DÜŞÜNCELERİNİ AKTARDI

3 Türk gencinin adaletsiz mahkemede yargılanarak idam edildiğine dikkat çeken Hakan Arıkaya, gündem dışı konuşmasında, Mayıs ayındaki özel günlerle birlikte 14 Mayıs işçi Bayramı, 3 Mayıs Türk Günü Bayramı, Anneler Günü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, 29 Mayıs İstanbul’un Fetih Günü ile ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

BAŞAK CENGİZ’İN ANNESİNİN SİTEMİNİ AKTARDI

Ataşhir’de katledilen genç kadın mimar Başak Cengiz’in adının sokağa verilmesindeki destekleri için teşekkür eden Ak Partili Üye Esma Ersin, Başak Cengiz’in annesinin belediyeden aranmadığı yönündeki sitemini dile getirerek kadın cinayetleri ile ilgili hassasiyet beklentisini ifade etti.

Belediye Başkanı Battal İlgezdi tarafından hazırlığı yapılan sokağa isim tabelasının asılması sırasında Başak Cengiz’in ailesinin de davet edileceğini kaydeden Kudret Aslan, bu konudaki hassasiyeti için Esma Ersin’e teşekkür etti.

Kadın cinayetlerinin durdurulması konusunda çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden CHP’li üye Tuba Dönmez, Başak Cengiz’in sokak isminin Esma Ersin’in önergesi ve oy birliği ile alındığını, benzer durumda bekleyen diğer sokak isimlerinde de aynı duyarlılığın gösterilmesi gerektiğini söyledi.  

Gündem dışı konuşmalardan sonra gündemdeki;  
1-2021 Mali Yılı Kesin Hesap ve Taşınır Kesin Hesabına ilişkin Strateji Geliştirme Müdürlüğünün 20.04.2022 tarihli ve E.2022-191 sayılı teklifi.
2-(I) Sayılı Cetvel Kadro İhdasına (Memur) ilişkin İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün 25.04.2022 tarihli ve E.2022-1023 sayılı teklifi.
Maddelerinin ilgili komisyonlara sevki oylanarak kabul edildi.

Oturuma başkanlık eden Kudret Arslan, gündemde görüşülecek madde kalmaması 12.05.2022 Perşembe günü açmak üzere birleşimi kapattı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ