logo

Ataşehir Belediyesi Meclisi 2020 Yılı Son Toplantısı Yapıldı

Ataşehir Belediyesi Meclisi 2020 Yılı Son Toplantısı Yapıldı

07 Aralık 2020 günü ilk birleşimi yapılan Ataşehir Belediyesi Meclisi Aralık ayı Toplantıları 11 Aralık 2020 tarihinde  gerçekleştirilen ikinci birleşim ile tamamlandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

07 Aralık 2020 ile 11 Aralık 2020 tarihleri arasında Meclisi 1.Başkan Vekili Sevgi Uluğ gerçekleştirilen Aralık ayı toplantılarıyla Ataşehir Belediyesi Meclisi 2020 Yılı çalışmaları tamamlandı.

Ataşehir Belediye Meclisi 1.Başkan Vekili Sevgi Uluğ’un yönetiminde gerçekleşen Aralık ayı toplantıları ilk birleşiminde gündemde bulunan 15 madde görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi.

ARALIK AYI TOPLANTILARI 1. BİRLEŞİMİ

07 Aralık 2020 Pazartesi günü gerçekleştirilen Ataşehir Belediye Meclisi Aralık toplantıları birinci oturumunda söz alan grup sözcüleri tarafından Aralık ayındaki özel günler ile ilgili mesajlar dile getirildi.

CHP GRUP SÖZCÜSÜ SADIK SEMİH KAYHAN

Ataşehir Belediyesi Meclisi Aralık ayı toplantıları ilk birleşiminde gündem dışı söz alan CHP Ataşehir Belediye Meclisi grup sözcüsü Sadık Semih Kayhan, Aralık ayı içerisinde yer alan özel günler ile ilgili mesajlarını dile getirerek, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü,  4 Aralık Madenciler Günü, 5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilmesi,  Hz. Mevlana’yı Anma Haftası, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü, 20 Aralık Uluslararası Dayanışma Günü ile ilgili ifadelerini aktardı. Kayhan,  ülkemizde Hristiyan Kardeşlerimizin 24-25 Aralık Noel Günlerini de kutladı.

AK PARTİ GRUP BAŞKAN VEKİLİ YAĞCI

Gündem dışı söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Av.M.Naim Yağcı grubu adına yaptığı kutlamada,  3 Aralık Dünya Engelliler Gününü, 5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilişini ve 9 Aralık Mevlana Haftası ile ilgili mesajlarını dile getirdi.

MHP’Lİ ÜYE HAKAN ARIKAN

Gündem dışı söz alarak Azerbaycan devleti işgal altındaki topraklarının kutlama günü olan 10 Kasım tarihini, Türk dünyasının yetiştirmiş olduğu Kahraman evladı Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü olması nedeniyle 8 Kasım olarak değiştirmesi ile ilgili teşekkürünü ileten Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Üyesi Hakan Arıkan, 3 Aralık Engelileri Günü kutlaması ve 2021 yılına girilecek olması nendi ile yeni yıl mesajını aktardı.

ŞAHISLAR ADINA GÜNDEM DIŞI KONUŞMALAR

Şahıslar adına gündem dışı söz alan Ak parti Meclis Üyesi Merve Çomoğlu, 5 Aralık Türk kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının verilmesi kapsamında düşüncelerini aktardı.

Ataşehir Belediyesi’nin bazı çalışmaları ile ilgili eleştirilerini dile getiren AK Parti Meclis Üyesi Şerafettin Ay 3 Aralık Engelliler Haftası mesajını da aktardı.

ARALIK AYI TOPLANTILARI 2. BİRLEŞİMİ

11 Aralık 2020 Pazartesi günü Meclis 1.Başkanvekili Sevgi Uluğ başkanlığında gerçekleştirilen Ataşehir Belediye Meclisi Aralık toplantıları birinci oturumunda gündem dışın söz alan grup sözcüleri tarafından düşünce ve eleştirileri dile getirildi.

Gündem dışı ilk sözü alan AK parti Meclis Grup Başkanı Av.M.Naim Yağcı, Şampiyonlar liginde Başakşehir Spor Kulübünün yardımcı antrenörüne yapılan ırkçı saldırıyı kınadı. 27 Aralık Mehmet Akif Ersoy’un ölüm yıldönümü nedeniyle anma mesajını Yağcı, Ataşehir’deki kaldırımlarda, yol kenarlarında, parkların köşeleri ya da içerisinde işgal edilerek yapılan büfe ve kafelerin kiralama surelerini 10 yıla çıkarılması haksız kullanımı meşru kılındığına dikkat çekti.

“Dünya İnsan Hakları Günü” dolayısı ile mesajını ileterek söze başlayan Ataşehir Belediye Meclisi Üyesi Sadık Semih Kayhan, AK parti sözcüsü Av.M.Naim Yağcı’ya verdiği yanıtta, sürenin 10 yıla çıkarılması ile ilgili bir karar olmadığını, ihtiyaç olan yerlere talepler geldiğini, yapılan işlerin Sayıştay’ın denetiminden geçtiğini, bu uygulamanın diğer ilçelerde de böyle olduğunu kaydetti.

Meclis 1.Başkanvekili Sevgi Uluğ başkanlığında gerçekleştirilen 11 Aralık 2020 Pazartesi günü Ataşehir Belediyesi Meclisi 2020 yılı son toplantısı olan Aralık ayı toplantıları 1. birleşiminde yapılan görüşmelerde bir madde dışında diğer bütün maddeler Ataşehir Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ