logo

Ataşehir Belediyesi Meclisi Aralık Çalışmaları Özel Gün Mesajlarıyla Başladı

Ataşehir Belediyesi Meclisi Aralık Çalışmaları Özel Gün Mesajlarıyla Başladı

 Ataşehir Belediyesi Meclisi Aralık Ayı Toplantıları ilk birleşimi Ataşehir Belediye merkez binasında 1. Başkanvekili Kudret Arslan başkanlığında gerçekleştirildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Aralık ayı çalışmaları için Meclis 1. Başkanvekili Kudret Arslan başkanlığında toplanan Ataşehir Belediyesi Meclisi, gündem dışı konuşmalarındaki özel gün ve baş sağlığı mesajları öne çıktı.

Ataşehir Belediyesi Meclisi 3. Seçim Dönemi, 3. Toplantı Yılı Aralık Ayı Toplantıları ilk birleşimi 06 Aralık 2021 Pazartesi günü Ataşehir Belediye merkez binası konferans salonunda Meclis 1. Başkanvekili Kudret Arslan başkanlığında toplanarak gündemi görüştü.

Meclis 1. Başkanvekili Kudret Arslan başkanlığında toplanan Ataşehir Belediyesi Meclis, gündem maddeleri görüşmelerine geçmeden önce önceki toplantı tutanakları onaylandı ve gündem dışı konularda üyelerin konuşmaları gerçekleştirildi.

YAĞCI’DAN TOPLANTILARIN MECLİS SALONU’NDA GERÇEKLEŞTİRİLMESİ TALEBİ

Gündem dışı konuşmalar sırasında Ak Parti sözcüsü M. Naim Yağcı’dan meclis toplantılarının Meclis Salonu’nda gerçekleştirilmesi talebi geldi.

KUDRET ARSLAN, ÇALIŞMALAR TAMAMLANINCA TOPLATI “MECLİS SALONU”NDA

Yağcı’dan gelen talebi dikkate alacaklarını ifade den Ataşehir Belediye Meclis 1. Başkanvekili Kudret Arslan, tamir ve bakım çalışmalarının tamamlanması ile toplantıların “Meclis Salonu”nda gerçekleştirileceğini kaydetti.

Ataşehir Belediyesi Meclis Aralık toplantısı ilk birleşiminde gündem dışı konuşmalar CHP Grup Başkanvekili İlhami Yılmaz’ın söz alarak gündemle ilgili mesaj ve görüşlerini aktarması ile başladı.

İLHAMİ YILMAZ, BAŞ SAĞLIĞI VE KUTLAMA MESAJLARI

CHP Grup sözcüsü İlhami Yılmaz konuşmasında, yaşama veda eden Galatasaray önceki dönem başkanlarından Mustafa Cengiz ve trafik kazasında genç yaşta yaşama veda eden CHP İmranlı Belediye Başkanı Murat Açıl’a rahmet ve yakınları ile sevenlerine baş sağlığı diledi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü ileten İlhami Yılmaz, 5 Aralık Kadınların Seçme ve Seçilme Haklarının Tanınması Yıldönümü ile 7 – 17 Aralı Şebi Aruz Mevlana’yı anma, 10 Aralık İnsan Hakları Günü ve 20 Aralık Uluslararası Dayanışma günleri ilgili görüş ve mesajlarını da aktardı.           

 10 Aralık 2016 yılında Beşiktaş İnönü Stadı çevresinde düzenlenen bombalı terör saldırısında 39’u emniyet mensubu, 46 şehit vatandaşlara da rahmet diledi.

İLHAMİ YILMAZ, ATAŞEHİRLİLERİN DE YENİ YILINI KUTLADI

2021 yılı son toplantısının gerçekleştirildiğini vurgulayan, pandemi koşulları ve ekonomik sıkıntılarla geçen yılın ardından 2022 yılı için iyi dileği temennisini ileten ve meclis üyeleri ile basın mensuplarının yeni yılını kutlayan CHP Grup sözcüsü İlhami Yılmaz, Ataşehirlilerin de yeni yılını kutladı.

AK PARTİ GRUP BAŞKAN VEKİLİ  M. NAİM YAĞCI ÖZEL GÜNLERİ MESAJI

2022 yılının hayırlı olması temennisi ile gündem dışı konuşmasına başlayan Ak Parti Grup Başkan Vekili  M. Naim Yağcı, konuşmasında; yaşama veda eden Galatasaray önceki dönem başkanlarından Mustafa Cengiz ve trafik kazasında yaşama veda eden CHP İmranlı Belediye Başkanı Murat Açıl’a rahmet ve yakınları ile sevenlerine baş sağlığı dileğini aktardı. Yaşanan gelişmelere dikkat çeken Engelliler Günü ile ilgili mesajını da aktaran Yağcı, 10 Aralık 2016 yılında terör saldırısında 39’u emniyet mensubu, 46 şehit vatandaşlara da rahmet diledi. 5 Aralık Kadınların Seçme ve Seçilme Haklarının Tanınması Yıldönümü ile ilgili mesajında “Kendi Değerlerimiz” vurgusu yaptı.

FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ENGELLİ ÇALIŞMALARI İÇİN ATAŞEHİR BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR

Gündem dışı söz alan MHP’li Meclis Üyesi Hakan Arıkaya, kadın cinayetlerine dikkat çekip, 5 Aralık Kadınların Seçme ve Seçilme Haklarının Tanınması ile ilgili TBMM’de kabul edildiğini hatırlatarak; “Bu onaydan sonra her 5 Aralık tarihi kadın hakları günü olarak kutlanmaya başlanmıştır. Türk Kadınının seçme ve seçilme haklarına kavuştuğu 5 Aralık Kadınların Seçme ve Seçilme Haklarının Tanınması yıl dönümünü kutluyorum.” Dedi. Fen İşleri müdürlüğünün yaptığı çalışma için Ataşehir Belediyesine teşekkür eden MHP’li Meclis Üyesi Hakan Arıkaya, engelliler günü kutlaması ve şehitlere rahmet mesajı ile sona erdi.

KADINLARIN SEÇME VE SEÇİLME HAKLARININ TANINMASINDA ATATÜRK VE ARKADAŞLARINA MİNNET

Türk kadınların batılı ülkelerden çok önce sahip olduklarını vurguladığı 5 Aralık Kadınların Seçme ve Seçilme Haklarının Tanınması yıl dönümünü kutlayarak, bu hakkın tanınmasından dolayı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına rahmet ve minnet duygularını ileterek konuşmasına başlayan İyi Parti Ataşehir Meclis Üyesi Oğuz Sarul, İnsan Hakları ve Engelli Günü kutlama mesajlarını da aktardı. Sarıkamış Şehitleri ve milli marşımız İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy’u da rahmet ve minnetle andı.

UNUTULAN YERLİ MALI HAFTASI’NA DİKKAT ÇEKEREK KUTLADI

Güçlü bir ekonomi temennisi ile 2022 yılını kutlayan Oğuz Sarul, Milli ekonominin gelişmesi amacıyla her yıl ülkemizde kutlanan, maalesef günümüzde unutulmaya yüz tutuğunu ifade ettiği Yerli malı Haftası’na dikkat çekerek kutladı.

ERDEM KONAK, HÜKÜMETİN ENGELİLER İÇİN YAPTIKLARINI ANLATTI

Mühendisler gününü kutlayan Ak Partili Erdem Konak, hükümet tarafından engeliler için yapılanları hatırlatarak bu yapılanların yok sayılmaması gerektiğini ifade etti.

SEÇME VE SEÇİLME HAKLARININ TANINMASI KADINLAR İÇİN BİR MİLAT

Dünyada bir çok ülkeden çok önce 5 Aralık’ta Kadınların Seçme ve Seçilme Haklarının Tanınmasını kadınlar için bir milat olarak niteleyen Ak Partili Meclis Üyesi Merve Çomoğlu, kadınları hayatın asli unsuru olarak değerlendirdiğini söylediği Ak Parti’nin kadınları toplumsal ve siyasi hayata dahil eden yegane hareket olduğunu iddia etti.

“KADINLAR ADINA KAYIPLAR İDDİASI” VE “KÜSKÜNLÜK DÖNEMİ” NİTELEMESİ

Kadın cinayetleri ile ilgili düşüncelerini de aktaran “Yakın geçmişte Kadınlar adına kayıplar olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz” diyen Merve Çomoğlu, ayrımcılık iddiasını öne çıkardığı dönem için “Küskünlük Dönemi” nitelemesi yaparak, yılgınlık, pes etmişlik dönemi olmadığını kaydederek, büyük mücadeleler sonunda durumun ortadan kalktığını, farklı tüm kadınlarla huzur içinde yaşamak istediklerini ifade etti.

KARANFİL SOKAK’IN “BAŞAK CENGİZ SOKAK” OLARAK DEĞİŞTİRİLMESİ TEKLİFİ

Ak Partili üye Esma Ersin, partisi adına verdiği sözlü önerge ile 9 Kasım günü Ataşehir’de katledilen Başak Cengiz olayından duydukları üzüntüyü dile getirerek, olayın gerçekleştiği Karanfil Sokak’ın adının “Başak Cengiz Sokak” olarak değiştirilmesi teklif sundu. Teklifin Başkanlık makamına sevki oy birliğiyle onaylandı.

GÜNDEMDEKİ MADDELER KOMİSYONLARA GÖNDERİLDİ

Gündem dışı konuşmalardan sonra, 7 madde olarak belirlenen Ataşehir Belediye Meclisi Kasım ayı gündemi görüşmelerine geçildi.
Gündeme 4 yeni gündem maddesinin eklenme teklifi kabul edildi.
Kudret Arslan başkanlığındaki Meclis, toplantıda gündemdeki maddelerin görüşülmesine başlandı. Gündemdeki 11 madde tek tek görüşüldü. Görüşülen maddelerin ilgili komisyonlara sevki oylanarak oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemdeki maddeler ile ilgili görüşmelerin tamamlanması sonrası Aralık ayı toplantısı 2 gün olarak belirlendi.

Ataşehir Belediyesi Meclis 1. Başkan Vekili Kudret Arslan gündemde görüşülecek madde kalmadığı gerekçesi ve 9 Aralı 2021 günü toplanmak üzere kapattı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ