logo

Ataşehir Belediyesi; ‘Topçam’a Verilen Minibüsün Süresi Doldu’

Ataşehir Belediyesi; ‘Topçam’a Verilen Minibüsün Süresi Doldu’

Ataşehir Belediyesi, “Ataşehir Belediye Başkanlığı Ordu’nun Topçam Belde Belediyesi’ne bağışladığı minibüsü geri aldı” haberde eksik bilgilendirme olduğu yönünde açıklama yaptı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediyesi’nden Ataşehir Belediyesi Basın Danışmanı Cafer ÖZİLHAN imzalı basın açıklamasında; bazı basın organları ile İnternet haber sitelerinde yer alan ve “Ataşehir Belediye Başkanlığı Ordu’nun Topçam belde belediyesine bağışladığı minibüsü geri aldı” haberi ile ilgili haberde eksik bilgilendirme olduğu ifade edildi.

Ataşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada; Ordu’nun Mesudiye İlçesine bağlı Topçam Belde Belediyesi’ne bir minibüs ile bir otobüsün, halkın yararına kullanılması için, 2013 yılında yapılan bir protokolle süreli olarak gönderildiği, 30 Mart yerel seçimleri öncesi yapılan il ilçe ve belde statülerini yeniden belirleyen yasal düzenleme ile belde belediyelerinin kapatıldığı, Topçam’ın Mesudiye İlçe Belediyesi sınırları içine “mahalle statüsü” ile katıldığı gerekçesi ile ve Topçam Belde Belediyesi’ne halkın yararına kullanılmak koşuluyla verdiği protokolde belirtilen “süresi dolan” minibüsün geri alındığı ifade ediliyor.

Açıllamada, Mesudiye İlçe Belediyesi’ne devredilen Ataşehir Belediyesi’ne ait otobüsün ise bu belediye tarafından halen kullanılmakta olduğu; Topçam Belediyesi ile yapılan süreli taşıma aracı verilmesini sağlayan protokolün hükmünü yitirmesi nedeniyle yapılan bu uygulamayı “skandal” diye tanımlamanın kamuoyunu yanlış bilgilendirmek olduğu ifade ediliyor.

Ataşehir Belediyesi’nden yapılan, Ataşehir Belediyesi Basın Danışmanı Cafer ÖZİLHAN imzalı

BASIN AÇIKLAMASI;

Bazı basın organları ile İnternet haber sitelerinde yer alan “Ataşehir Belediye Başkanlığı Ordu’nun Topçam belde belediyesine bağışladığı minibüsü geri aldı” başlıklı haberler eksik bilgilendirmeden kaynaklanmaktadır.

Ataşehir Belediyesi, Ordu’nun Mesudiye İlçesine bağlı Topçam Belde Belediyesi’ne bir minibüs ile bir otobüsü, halkın yararına kullanılması için 2013 yılında yapılan bir protokolle süreli olarak göndermiştir. 30 Mart yerel seçimleri öncesi yapılan il ilçe ve belde statülerini yeniden belirleyen yasal düzenleme ile  belde belediyeleri kapatılmış Topçam da Mesudiye İlçe Belediyesi sınırları içine “mahalle statüsü” ile katılmıştır.

Ataşehir Belediyesi de Topçam Belde Belediyesi’ne halkın yararına kullanılmak koşuluyla verdiği protokolde belirtilen “süresi dolan” minibüsü geri almıştır. Topçam Beldesi’nin mahalle olarak Mesudiye İlçesine bağlanmasının ardından Mesudiye İlçe Belediyesi’ne devredilen Ataşehir Belediyesi’ne ait otobüs ise bu belediye tarafından halen kullanılmaktadır.

Topçam’ın belde statüsünden mahalle statüsüne geçmesi nedeniyle Topçam’a yapılan “süreli taşıma aracı verilmesini sağlayan protokolün hükmünü yitirmesi nedeniyle yapılan bu uygulamayı “skandal” diye tanımlamak kamuoyunu yanlış bilgilendirmektir.

Ataşehir Belediyesi Basın Danışmanı

Cafer ÖZİLHAN

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ