logo

Ataşehir Belediyesi TSM Korosu İki Yıllık Sahne Hasreti Bitti

Ataşehir Belediyesi TSM  Korosu İki Yıllık Sahne Hasreti Bitti

2013 yılında kurulan Şef Hulusi Yücebıyık yönetimindeki Ataşehir Belediyesi TSM Korosu, 2 yıllık aradan sonra Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu.

Şef Hulusi Yücebıyık yönetimindeki Ataşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, Mustafa Saffet Kültür Merkezi (MSKM)’nde sanatseverlerle buluştu. 2013 yılının sonbaharında kurulan koroda, müziğe gönül vermiş birbirinden yetenekli amatör müzisyenler yer alıyor.

İlk konserini Nisan 2014 te veren Ataşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu 17. konseriyle çıktı müzikseverlerin karşısına…

Koronun 20 şarkı seslendirdiği konserde Mustafa Saraçoğlu, Secaattin Koca, Fatma Başkalem, Gülay Aksöz, Hanife Özkadif, Mustafa Demir ve Alican Yücebıyık da seslendirdikleri solo şarkılarla dikkat çekti.

Konseri sunan Arzu Yücebıyık yaptığı kısa konuşmada, pandemi döneminin olumsuz şartları nedeniyle 2 yıl ara verdikleri müzik çalışmaları ve konserlere bu sezon her türlü zorluğa karşın gerekli sağlık koşullarını gözeterek ve gereken kurallara titizlikle uyarak devam edebilmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Zorluklarla geçen 2 yıllık arada kesintiye uğrayan kültür ve sanat hayatımız hepimizi hayal kırıklığına uğrattı. Bu süreçte hem sosyal hayattan hem dostlarımızdan hem de çok sevdiğimiz müzikten ayrı kaldık. Koromuz şehrimizin en kalabalık kadrolu korosu olmasıyla ünlüydü aslında.

Sahneye 85 kişi çıktığımız başarılı konserlerin ardından pandemiye yenik düşerek bu sezondaki ilk konserimizde huzurlarınıza 35 kişilik küçük bir kadroyla çıkıyoruz. Kültürümüzün temel yapı taşlarından biri olan klasik Türk müziği eserlerinin unutulmaması yeni nesle aktarılması ve müziğe gönül veren güzel insanlarla beraber icra edilmesi için bize bu imkânları ve ortamı sağlayan Ataşehir Belediyemize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu bu sıkıntılı ve zor günlerde sizlere biraz umut biraz nefes biraz huzur ve mutluluk vermek için güzel şarkılar söylemeye geldik,” dedi.

20 şarkı seslendirilen konserde koroya enstrumanlarıyla Volkan Ertem, Alper Asutay, Mehmet Sevim, Hüseyin Özkılıç, Ayşe Ayan, Acar Piji, Alican Yücebıyık, Lütfiye Özer, Ege Yıldız,  Serdar Bişiren, Ertan Çetin eşlik etti.

Konser sonunda Hulusi Yücebıyık ve Arzu Yücebıyık’a çiçek takdim edildi.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ