logo

Ataşehir Belediyesi’nde Vekalet Süreci Netleşti

Ataşehir Belediyesi’nde Vekalet Süreci Netleşti

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin İçişleri Bakanlığı tarafından geçici tedbirle görevden uzaklaştırılmasının ardından yaşanacak mevzuat ve vekalet süreci netleşti.

İçişleri Bakanlığı tarafından, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin geçici tedbirle görevden uzaklaştırılmasının ardından sürece ilişkin gelişmeler ile ilgili açıklama Ataşehir Belediyesi tarafından yapıldı.

T.C. İçişleri Bakanlığı, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’yi; Anayasa’nın 127’nci maddesinin dördüncü fıkrası ile 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 47’nci maddesi gereğince Cuma akşamı yapılan tebliğle geçici süreyle görevden uzaklaştırmıştır.

İçişleri Bakanlığı’nın Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile ilgili kararı bazı basın-yayın organlarında ve kamuoyunda yanlış ifadeler yer almıştır. İçişleri Bakanlığı tarafından Başkan İlgezdi ile ilgili kararı “Görevden Uzaklaştırma”dır.  “Görevden uzaklaştırma” ve “görevden alma” hukuksal anlamda farklı terimlerdir ve farklı hukuki ve idari uygulamaları vardır.

İlgezdi’nin görevden uzaklaştırma kararı sonrasında Ataşehir Belediye Meclis Başkanı Sadi Özata, 1. Başkan Vekili olarak yasa gereği Başkanlık görevini vekaleten yürütüyor.

Başkan İlgezdi’nin görevden uzaklaştırma kararının ardından 10 gün içerisinde İstanbul Valiliği tarafından belirlenen gün ve saatte toplanacak olan Ataşehir Belediye Meclisi kendi içerisinden, Belediyeyi yönetecek Başkan Vekilini seçecek.

Belediye Başkanı Battal İlgezdi ise İçişleri Bakanlığı’nın görevden uzaklaştırma kararını yargıya taşıyarak avukatları aracılığıyla hukuksal mücadelesini başlattı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ