logo

Ataşehir Belediyesi’nin Yeni Hizmet Binası Açıldı

Ataşehir Belediyesi’nin Yeni Hizmet Binası Açıldı

belediye-binasi-acilisAtaşehir Belediyesi’nin yeni hizmet binasının resmi açılışı Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapıldı.

29 Mart 2009 Yerel Seçimleri sonrası kurulan Ataşehir Belediyesi’nin dördüncü kuruluş yıldönümünde; Yeni Hizmet Binasının açılışı Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi tarafından yapıldı. Açılışı kutlayan Ataşehirlilere; Mustafa Sandal ve O Ses Türkiye yarışmasının birincisi Mustafa Bozkurt da konser verdi.

Ataşehir Belediyesi’nin yeni hizmet binasının açılışına Başkan Battal İlgezdi ve Eşi Gamze Akkuş İlgezdi ev sahipliği yaparken, açılışa; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanısıra CHP Genel Başkan Yardımcıları, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve Ataşehirliler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ataşehir Belediyesi’nin yeni hizmet binası Ataşehirlilere hayırlı olsun. 4 yıl önce sıfırdan kurulan Ataşehir Belediyesi bugün kendi binasında hizmet veriyor. Bu başarıya imza atan Başkan Battal İlgezdi’yi tebrik ediyorum. İstanbul’un en iyi ilçesi olan Ataşehir, aydınlığın ve gelişmişliğin yüzüdür. İnanıyorum ki bundan sonra da başka başarılara imza atacaktır” dedi.

AÇILIŞTAN FOTOLAR 

Ataşehirlilerin kendilerine yakışan bir hizmet binasına kavuştuklarını belirten Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Ataşehirli vatandaşlarımız, farklı binalarda hizmet veren belediye müdürlüklerimize artık tek bir merkezde, kolayca ulaşabilecek. Son teknoloji ile donatılan belediye binamız sayesinde vatandaşlarımız daha hızlı, kaliteli ve kesintisiz hizmete ulaşacaklar” dedi.

Yeni hizmet binasının açılışından önce Kemal Kılıçdaroğlu ve Battal İlgezdi gökyüzüne beyaz güvercinler uçurdu. Açılış kurdelesinin kesiminden sonra Ataşehir Belediyesi’nin yeni binasını gezen Kemal Kılıçdaroğlu, hem bilgi aldı hem de belediye personeliyle tanıştı.

Kılıçdaroğlu “Bizi Rahat Bırakın!” isimli sergiyi gezdi

Açılış öncesi Ataşehir’e gelen Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’li milletvekilleri, Ataşehir Belediyesi Cemal Süreyya Sergi Salonu’nda,
Fotoğraf sanatçısı Niko Guido’nun, Irak Savaşı ve sonrasında patlayan bombaların yaraladığı Iraklıların portreleri ve hikayelerinden oluşan “Bizi Rahat Bırakın!” isimli sergisini gezdi.

Yeni Bina Batı Ataşehir’de

Ataşehir Belediyesi’ne ait; Küçükbakkalköy Mahallesi’ndeki ana hizmet binasında, Batı Ataşehir’deki ek hizmet binasında ve Atatürk Mahallesi’ndeki Kriz Merkezi’nde bulunan birimler yeni binada artık bir arada hizmet verecekler.

Barbaros Mahallesi Şebboy Sokak No4/A adresindeki yeni bina, 5 katı zemin altında olmak üzere toplam 14 kattan oluşuyor. Toplam 32 bin metrekarelik kullanım alanına sahip Akıllı Belediye Hizmet Binası;
300 kişilik konferans salonuna, 400 araçlık otoparka, 3’ü hizmet asansörü olmak üzere 5 adet asansöre sahip.

Çevre dostu olarak tasarlanan binada; tüketilecek elektriğin bir kısmı güneş enerjisinden üretilecek, düşük sarfiyatlı asansörler kullanılacak ve su artıma sistemi ile harcanan suyun geri dönüşümü sağlanacak.
Ayrıca engelli vatandaşların da rahatça kullanabilecekleri Akıllı Binada yer alan ekranlar sayesinde işlemler hızlı ve şeffaf olacak. Kablosuz internet hizmeti de verilecek binada, doküman ve evraklar için daha çok elektronik ortam kullanılacak ve kağıt kullanım miktarı en aza indirilerek çevreye katkı sağlanacak.

Paylaşın:
Etiketler: » » »
#

SENDE YORUM YAZ