Son Dakika


Ataşehir Belediyesi, çocukların kent yaşamına ilişkin görüş, öneri ve hayallerini doğrudan paylaşabilecekleri Ataşehir Çocuk Meclisi için çalışmalarını başlatıyor. Çocuk Meclisinin kuruluş sürecine yön verecek ilk çalıştay, 3 Ekim 2026 Cumartesi günü İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
Çocukların yaşadıkları kente ilişkin düşüncelerini özgürce ifade etmelerini ve yerel karar alma süreçlerine katılımlarını desteklemeyi amaçlayan Ataşehir Çocuk Meclisi, ilk çalıştayını gerçekleştirmeye hazırlanıyor.
9-15 yaş arasındaki çocukların katılabileceği çalıştayda, kent yaşamına ilişkin farklı konular altı ayrı çalışma masasında ele alınacak. Çocuklar bu masalarda yaşadıkları sorunları, ihtiyaçlarını ve hayallerini paylaşarak daha yaşanabilir, kapsayıcı, erişilebilir ve çocuk dostu bir Ataşehir için öneriler geliştirecek.
Çalışma masalarında çocukların fikirlerini özgürce ifade etmelerini destekleyecek yürütücüler ile ele alınan konularla ilgili belediye müdürlüklerinin temsilcileri de yer alacak.
Çocukların çalıştay kapsamında ortaya koyduğu görüş, öneri ve kararlar kayıt altına alınarak raporlanacak. Elde edilen sonuçların, Ataşehir Çocuk Meclisi’nin ilk deklarasyonunun hazırlanmasına ve Meclisin ilerleyen dönemlerde gerçekleştireceği çalışmaların belirlenmesine temel oluşturması planlanıyor.
Çalıştayın açılış bölümünde belediyenin çocuklara yönelik çalışmalarını yürüten ilgili müdürlükleri tarafından görev ve faaliyetler hakkında kısa bilgilendirme yapılacak.
Ataşehir Belediye Başkan Vekili ve Başkan Yardımcıları da çalışma masalarında çocuklarla bir araya gelerek onların kent yaşamına ilişkin görüş, ihtiyaç ve önerilerini doğrudan dinleyecek.
Çocuklar çalışma masalarında fikirlerini paylaşırken, ebeveynler için de ayrı bir salonda eş zamanlı oturum gerçekleştirilecek.
Ebeveyn oturumunda; kent yönetimi, çocukların kent yaşamına katılımı ve çocukların yerel karar alma süreçlerindeki rolü üzerine forum çalışması yapılacak. Böylece çocukların yanı sıra ebeveynlerin de çocukların kent yönetimine katılımına ilişkin düşünce ve deneyimlerini paylaşmaları sağlanacak.
Ataşehir Çocuk Meclisi İlk Çalıştayı’na 9-15 yaş arasındaki çocuklar katılabilecek. Çalıştaya katılmak isteyen çocukların başvurularının veli eşliğinde ve eksiksiz şekilde yapılması gerekiyor.
21 Eylül 2026 tarihinde başlayacak başvurular, 27 Eylül 2026 tarihinde sona erecek.
Ataşehir Belediyesi, çocukların yaşadıkları kente ilişkin düşüncelerini, ihtiyaçlarını ve hayallerini paylaşabilecekleri çalıştaya tüm 9-15 yaş arasındaki çocukları davet ediyor.
Tarih: 3 Ekim 2026 Cumartesi
Saat: 13.00-16.00
Yer: İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi
Katılımcı yaş aralığı: 9-15 yaş
Başvuru tarihleri: 21-27 Eylül 2026
Ebeveyn oturumu: Çocuk çalıştayıyla eş zamanlı olarak ayrı salonda gerçekleştirilecek.
Çocuk Meclisi İlk Çalıştayı’na katılmak isteyen çocukların başvuru formunu veli eşliğinde ve eksiksiz şekilde doldurması gerekiyor. Başvuru formuna Ataşehir Belediyesi tarafından duyurulan başvuru kanalları üzerinden ulaşılabilecek.
Başvuru formuna ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.
BENZER HABERLER