logo

Ataşehir Enerjisini Topluyor

Ataşehir Enerjisini Topluyor

atasehirAtaşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Profilo firması iş birliğinde ev kadınlarına yönelik “Ataşehir Enerjisini Topluyor” adıyla seminer düzenlendi

Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Profilo firmasının birlikte organize ettiği, ev kadınlarına yönelik “Ataşehir Enerjisini Topluyor” isimli seminer 10 Haziran Çarşamba günü saat 10:00’da Ataşehir Belediyesi Cemal Süreya Etkinlik Salonu’nda yapıldı.

Profilo Enerji Tasarrufu Eğitmenleri; İTÜ Çevre Mühendisliği Bölümü Mezunu Ayça Başar ile Boğaziçi Üniversitesi Matematik Bölümü Mezunu Hüseyin Ertekin tarafından hazırlanan eğitimde, ev kadınlarına enerjiden daha fazla tasarruf yapmanın yolları anlatıldı.

Ev aletlerinde enerji verimliliği, su tüketiminde tasarruf, yiyecek saklama koşulları, ısınma şartları ve enerji verimliliğini artırmada doğru yöntemlerin anlatıldığı eğitim seminerinde; evlerde harcanan enerjiden %30 oranında tasarruf sağlanabileceğini belirtildi.

ayten kartal

Çok sayıda kadının katıldığı seminerde, katılımcılara “tasarruf cetveli” dağıtıldı, 20 sorudan oluşan testte, tasarruf sağlamada en çok doğru cevabı veren 5 kadına 50 TL değerinde hediye çeki sunuldu.

Seminerde konuşma yapan Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ayten Kartal, insanların davranış alışkanlıkları üzerine değinerek, herkesin çevre konusunda üzerine görev düştüğünü ve enerji konusunda tasarruf sağlayarak çevreye katkıda bulanabileceğini belirtti.

Profilo Enerji Tasarrufu Eğitmeni Ayça Başar, Profilo firmasının 2010 yılında beri sosyal sorumluluk projesi kapsamında belediyeler ve halkevleri ile ortaklaşa yürüttüğü enerji tasarrufu eğitimlerinde toplam 17 bin kadının eğitimlere katıldığını ve çalışmaların 14 ilde devam ettiğini belirtti.

IMG_6745

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ