logo

Ataşehir FB Ülker Arena’da ‘Yeşil Pota Temiz Doğa’ Dedi

Ataşehir FB Ülker Arena’da ‘Yeşil Pota Temiz Doğa’ Dedi

Fenerbahçe Ülker, Ataşehir Belediyesi, Ülker Sports Arena ve ÇEVKO, “Yeşil Pota, Temiz Doğa”  basketbol sevgisi ve çevre bilinci projesini imzalandı.

Ataşehir FB Ülker Arena’da ‘Yeşil Pota Temiz Doğa’ Dedi

Recep Kenan/Ataşehir

Fenerbahçe Ülker, Ataşehir Belediyesi, Ülker Sports Arena ve ÇEVKO, “Yeşil Pota, Temiz Doğa” sloganı ile başlattıkları, çocuklara basketbol sevgisi ve çevre bilinci aşılamayı amaçlayan çalışmanın protokolü imzalandı.

Katılımcı kurumlar Ataşehir Belediyesi, Ülker Sports Arena, ÇEVKO’nun temsilcileri ve kalabalık bir davetli ile basın önünde imzalanan protokole göre; daha çok çocuğa basketbolu sevdirip, daha çok ambalaj atığının ekonomiye kazandırılması ve deha temiz çevre bilincinin oluşturulması amaçlanıyor.

Ülker Sports Arena, Fenerbahçe Ülker, Ataşehir Belediyesi, Radyo Viva ve ÇEVKO’nu oluşturduğu ortaklığın imza törenine; Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Başakan Yardımcıları Sadık Kayhan, Hüseyin Hışman, Ülker Sports Arena Genel Müdürü Shane Chalmers, ÇEVKO Vakfı Genel Müdürü Mete İmer, Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı oyuncuları Oğuz Savaş, İlkan Karaman, Ataşehir’deki okulların idarecileri ve Ataşehir’deki mahallelerin muhtarları katıldılar.

Protokolü imzalanan projeye göre; Ataşehir’deki okullar arasında yarışmalar düzenlenecek ve dereceye giren okullara bedava basketbol maçı biletleri hediye edilecek. Böylelikle çocuklar basketbol heyecanını yaşama şansı bulacak ve basketbolcularla tanışma fırsatı yakalayacak.

Ülker Sports Arena, Fenerbahçe Ülker, Ataşehir Belediyesi, ÇEVKO ve Radyo viva’nın, Çevre için geri dönüşüm, ve spor çatısı altında bir araya gelerek ortaklık oluşturduğunu açıklamaktan memnuniyet duyduğunu belirterek sözlerine başlayan Ülker Sports Arena Genel Müdürü Shane Chalmers, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu projenin temelinde okul çağındaki çocukların çevresel sorumlulukları hakkında bilinçlenmelerini sağlamak var. Bunu gerçekleştirirken Ülker Sports Arena’nın basketbolu sürece katma fikri vardı. Ataşehir Belediyesi ile iletişimde istekli olduklarını görünce projeye başladık.

Okullarla iletişime geçmemizde bize yardım edecek olan Ataşehir Belediyesi’nin, bu sezon toplam 900 maç bileti verecek olan Fenerbahçe Ülker’in, projeye hediyeler sağlayarak katkıda bulunan ÇEVKO’nun ve son olarak projenin gerçekleşmesinde yardımcı olan Radyo Viva’nın desteği bu süreçte çok önemli idi. Her birine içtenlikle teşekkür ederim.

En fazla atık toplayanlara Fenerbahçe Ülker maçı

Projede amacımız, okullarda mümkün olan en fazla ambalaj atığı toplamaya yönlendirmek. Bu ambalaj atığı toplama sürecinde de çocuklarımıza geri dönüşümün önemi anlatılmış olacak. Böylece çevre bilincinin oluşmasına katkıda bulunmuş olacağız. En fazla ambalaj atığını biriktiren ilk üç okul, Fenerbahçe Ülker maçından başlamak üzere belirlenen maçları ücretsiz izleme, bedava tişört, Arena turu ve Fenerbahçe Ülker Takımı oyuncuları ile tanışma şansı elde edeceklerdir. Yarışma sezon sonuna kadar her iki ayda tekrar edilecek. Ayrıca ÇEVKO tarafından her okuldan en fazla ambalaj atığı toplayan ilk 20 çocuğa basketbol topu hediye edilecek.

Ülker Sports Arena, açılmasının üzerinden 1 yıldan kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen bir çok dünya yıldızını ve sporcusunu ağırladı. Tüm bu etkinlikler bizi heyecanlandırdı ancak bu projeden duyduğumuz heyecan çok farklı. Ülker Sports Arena’nın da içinde bulunduğu Ataşehir’de yer alan tüm ilköğretim ve lise öğrencileri ile çevre bilinci ve spor sevgisini birleştiren bu platformda bir arada olacağımız için mutluyuz.”

Bu projenin çocuklarımızda basketbol sevgisini artıracak

Ülker Sports Arena’da protokole imza töreninde; bir çok dar gelirli çocuğun bu proje ile Türkiye’nin en modern salonunda en önemli basketbol maçlarını izleme şansına kavuşacağını söyleyen İlgezdi, “Belki de hayatlarında ilk defa bu spor salonuna gelecekler. Ben bu projenin çocuklarımızdaki basketbol sevgisini artıracağına inanıyorum ” dedi.

Çevre bilincini, basketbol sevgisi ile pekiştirmeyi amaçlayan projenin imza töreninde konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi şunları söyledi: “Biz Mavi Kapak Projesi ile Türkiye’de öncü olmuş bir belediyeyiz. Binlerce engelli vatandaşımız bu proje sayesinde, tekerlekli sandalyeye kavuştu ve binlerce ton plastik ambalaj atığı, ekonomiye yeniden kazandırıldı. Ataşehir Belediyesi olarak çevre bilincini geliştirecek projelere imza atmaya devam edeceğiz. Ülker Sports Arena ve ÇEVKO Vakfı ile gerçekleştirdiğimiz “Yeşil Pota, Temiz Doğa Projesi” de Türkiye’ye örnek olacak, buna yürekten inanıyorum.”

“Dar gelirli yüzlerce çocuk bu proje ile Türkiye’nin en modern salonunda en önemli basketbol maçlarını izleme şansına kavuşacak. Bu projenin ülkemizde basketbol sevgisini büyüteceğine inanıyorum. Ağaç yaşken eğilir atasözünün doğruluğuna inanarak çocuklarımızda çevre bilincinin yerleşmesi için bilinçlendirdik. Aynı zamanda onları motive edecek pek çok kampanya ve yarışma düzenledik.”

“Yeşil Pota, Temiz Doğa” Projesi destekçilerinden ÇEVKO Vakfı Genel Müdürü Mete İmer, “ ÇEVKO Vakfı olarak 21 yıldır ambalaj atıklarının geri kazanımı konusunda çalışıyor ve belediyelerimiz ile çeşitli projelerde birlikte yer alıyoruz. Ataşehir Belediyesi de çevre konusundaki çalışmaları ile öne çıkan bir belediye. Yarınımız, geleceğimiz olan çocuklarımız “Yeşil Pota, Temiz Doğa” projesi ile hem çevre bilinci kazanacak hem de spor yapacaklar. Projenin başarısına inanıyoruz. Burada amacımız atıkların geri kazanılmasını yaygınlaştırmak. Bu bilinci oluşturup kamuoyuna yaymak. Hediye vermek amaç değil. Amaç spor sevgisi ile birlikte çevre bilincini geliştirmek ve okullarımıza yaymak ” şeklinde konuştu.

Son olarak konuşan Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı oyuncuları Oğuz Savaş, İlkan Karaman; çocukların Fenerbahçe Ülker takımı oyuncuları, Ülker Sports Arena ve basketbol ile tanışmalarının spor sevgilerini artıracağını, bununla birlikte çevre ve atık bilincinin gelişeceğini söylediler. Basketbolun çocuklar tarafından sevilmesini sağlayacak projeyi desteklemekten mutlu olacaklarını ifade ettiler.
YARIŞMA İÇERİĞİ VE DETAYLAR
* “Ambalaj Atıklarının Kaynağında Ayrı Toplanmasıyla Çevre Bilincinin Yerleştirilmesi” İşbirliği Protokolü 10 Ekim 2012 – 18 Haziran 2013 tarihleri arasında sürecek.

* İki aylık periyotlarla düzenlenecek okullar arası ambalaj atığı yarışmaları sonucunda dereceye giren okullara toplam 200 adet basketbol maç bileti hediye edilecek,

* Her ay önceden duyurulacak 1 basketbol maçında 20 adet karışık ambalaj atığı (plastik, metal, kompozit, kağıt ) getiren ilk 20 çocuğa bilet hediye edilecek,

* Öğrenciler basketbol karşılaşmalarına Ataşehir Belediyesi tarafından sağlanan araçlarla ulaştırılacak.

* Maçlara katılan çocuklara kitap, tişört, basketbol topu gibi hediyeler de verilecek.

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ