logo

Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş Basınla Buluştu

Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş Basınla Buluştu

Kararname ile atandığı Alaşehir’de 3 ayı aşkın süredir görev yapan Kaymakam İsmail Hakkı Ertaş kahvaltılı toplantıda bir araya geldiği basın mensuplarına Ataşehir’i değerlendirdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, yeni yılın ilk mesai gününde Ataşehir’de kahvaltılı toplantıda ağırladığı basın mensuplarıyla sohbet etti.

Basın mensuplarına Ataşehir ile ilgili ilk izlenimlerini aktaran, sorunları tespit ve teşhis ettiğini dile getiren Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, teşhisi konulan sorunlara çözüm çalışmalarına başladıklarını, Kaymakamlık binası için yer tahsisi talep ettiklerini, projelerini önemsediği Milli Eğitim’i destekleyeceklerini ve an kısa sürede tekli eğitim – öğretime geçmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Kaymakam Ertaş, bağımlılıkla mücadeledeki önemine işaret ettiği sporu teşvik edeceklerini, bağımlılıkla mücadele çalışmalarına devam edeceklerinin altını çizdi.

2019’un ilk mesai gününde bir araya geldiği basın mensuplarına bu güne kadar görev yaptığı yerlerdeki izlenim ve deneyimlerini aktaran, yaptığı çalışmaları ve uyguladığı projeleri ilgili bilgiler veren Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş’a Yazı İşleri Müdürü Selma Özkaya’de eşlik etti.

Kaymakam İsmail Hakkı Ertaş amacının bir araya gelerek sohbet etmek olduğunu söyleyerek Ataşehir Yerel Basın mensuplarıyla şu bilgileri paylaştı.

YÖNETİCİLİK GÜLER YÜZLÜLÜK İSTER

2019’un ilk mesai gününde bir araya geldiği basın mensuplarının yeni yılını kutlayarak konuşmasına başlayan Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, basın mensuplarına değer verdiğinin altını çizerek; “Ataşehir’e geleli üç ay oldu. Ben basın mensuplarına değer veririm. Bu mesleğe başlamamın ve seçmemin nedeni insanları sevmemdir.  Yöneticilik güler yüzlülük ister. İnsanlara sıcakkanlı davranmak gerektiğine inanıyorum. Mesleğimde 23 yılımı doldurdum. Yıllar boyunca çok değişik yerlerde görev yaptım. Ve bu görevim esnasında Anadolu insanının temizliğini, güler yüzlülüğünü ve sıcakkanlı olduklarını gördüm. Bizde bir Anadolu insanıyız. İlk göreve başladığım yıldan itibaren prensip olarak şunu söyledim.” Dedi.

GÖREV YAPTIĞIM MÜDDETÇE HİZMET ÜRETECEĞİM

Hizmet üretmek, çare bulmak üzere idarecilik mesleğini seçtiğini vurgulayan Kaymakam Ertaş, konuşmasında, “Ben görev yaptığım müddetçe hizmet üreteceğim, eser bırakacağım ve dost biriktireceğim diye kendime bir vazife biçtim. Şimdiye kadar hiçbir yerde hiçbir zaman bir sürtüşme yaşamadım. Çünkü benim yapımda insanlarla anlaşmak, gücümün yettiği kadar dertlerine çare olmayı prensip olarak edindim. Bu mesleğin en güzel yönü yaptığın eserleri birebir görebilme şansına sahip olmaktır. Mesleğimizin zor ve stresli yönleri de var ancak bunları olumlu adımlarla umut aşılayarak aşmaya çalışıyoruz. Gençlerimize umut aşılayalım. Geleceği umutsuzluklarla tanıtmayalım. Çocuklarımız ve gençlerimiz geleceğe daha güzel bakabilsin. Gençliğimiz bilinçli ve daha idealist bir gençliktir ” ifadelerine yer verdi.

50 YILLIK SU SORUNUNU ÇÖZMEKTEN BÜYÜK MUTLULUK DUYDUM

Ataşehir’de kendinden önce iki değerli meslektaşı ağabeylerinin görevleri esnasında çok güzel şeyler yaptığını gördüğünü, onlardan devir aldığı bayrağı daha yukarılara taşımaya çalışacağını ifade eden Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş,  Balıkesir’de görevdeyken 50 yıllık su sorununu çözmekten büyük mutluluk duyduğunu, köylülerle birlikte o güzel duyguları paylaşmanın kendisinde bıraktığı huzuru çalışmalarından bir anı olarak aktardı.

ÖNCE TEŞHİS, SONRA TEDAVİYE ACELE ETMEDEN BAŞLANMALI

Yılın ilk mesai gününde www.itvhaber.com adına Recep Kenan’ın da aralarında olduğu basın mensupları ile bir araya gelen Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, görev yaptığı yerlerdeki izlenim ve deneyimlerini, yaptığı çalışmaları ve uyguladığı projeleri ilgili bilgiler ile Ataşehir izlenimlerinin de aralarında olduğu paylaşımlarında şu ana başlıklar yer aldı:

“Bu mesleği bundan dolayı seviyorum.  Bir yönetici önce teşhis koymalı sonra tedaviye acele etmeden başlamalıdır. Geldiğim günden beri birçok yeri gezdim, tanımaya çalıştım. Ben esnafı, okulları, kahveleri geziyorum çünkü Sahada çalışmayı severim. Sahada çalışmadan yaptığın görevi tam anlamıyla anlayamazsın. Şuan sahayı gezmekle teşhisi koymuş durumdayız. Yavaş yavaş tedaviye başlıyoruz. Sıkıntı varsa çözmeye çalışıyoruz.  Kanunen çözülmesi mümkün olmayanı da güler yüzle anlatarak insanlarımıza bu işin olamayacağını nezaketli bir dille anlatarak gönderiyorum, onlarda mutlu oluyorlar. ”

KAYMAKAMLIK BİNASI İÇİN BİR YER TAHSİSİ İSTEĞİMİZ OLDU

Benden önceki iki değerli ağabeyim burada çok güzel işler yapmışlar. Kendilerine teşekkür ederim. İzde o bayrağı devir aldık. Önemli olan burada elimizden geldiğince sorunları gidermek. Öncelikle Kaymakamlık binamız yeterli değil. Taşınacak ola Hal binasının yerinde Kaymakamlık Binası için bir yer tahsisi isteğimiz oldu. İlgili yerlere gerekli girişimlerde bulundum. Cumhurbaşkanımızın da önemsediği sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Engellilere ve kadınlarımıza hizmet vermek için bir yer tutulmuş ama yetersiz. Onun için de yer arıyoruz. İstanbul Metropol bir şehir. Ataşehir İlçemizde de Aile Sosyal Hizmetlere bağlı yerler var. Bunlarla ilgili bir komisyon kurdum. Bu kurumlarla belli aralıklarla toplantılar yapacağım. Bu sayede de sorunlarını bu şekilde çözmüş olacağız”

 PROJE KOORDİNASYON MERKEZİ KURDUK. PROJE DEPOSU OLUŞTURACAĞIZ

“Kaymakamlık bünyesinde Proje Koordinasyon Merkezi kurduk. Burada bir proje deposu oluşturacağız. Bu oluşturduğumuz birim bakanlıklarda açılan projeleri takip edecek ve o projelerle ilgili taslak açıklandığı an hazırladığımız projelerimizi zaman kaybetmeden sunacağız. Yani projemizi revize ederek ilgili yere sunacağız. Bu projelerden yaralanmak lazım… Özellikle dezavantajlı gruplara, şiddet gören bayanlara, madde ve teknoloji bağımlılıkları ile ilgili projeler şu an hazırlanmaya başlandı. İnşallah bundan gerekli verimi alırız.”

EĞİTİM VE ÖĞRETİM GELECEĞİN ŞEKİLLENMESİ AÇISINDAN ÖNEMLİ

“En önemli kurumlardan birisi Eğitim ve öğretim. Eğitim ve öğretimin çok önemli olduğuna inanıyorum. Eğitimci bir aileden geliyorum. Bu konuda öğretmenlerimize tavsiyelerimiz oluyor. Öğrencinin Fizik, Kimya kadar tarihini de bilmesi gerekiyor. Geleceğin şekillenmesi açısından önemlidir. Bakanlığın dediği gibi tek eğitime geçmemiz gerekiyor. Bununla ilgili çalışmalar başladı. Yer ve alternatifleri araştırıyoruz. En kısa sürede tekli eğitime geçmeyi planlıyoruz.”

MADDE VE TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞIYLA İLGİLİ ÇALIŞMALARA DEVAM

“Ataşehir’i daha iyi konuma getireceğiz. Madde ve teknoloji bağımlılığıyla ilgili ailelere ve çocuklara yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Bundan başarı sağlayacağımızın ümidini taşıyorum”

MİLLİ EĞİTİMİN PROJELERİNİ ÖNEMSİYORUM VE KATKI SUNACAĞIM

“Kurumlar çalışmalarına devam ediyor ama insanları da teşvik etmek gerekir. Sürekli eleştirmek, soruşturma açmak çalışma şevkini kırıyor. Tabi ki, duruma göre soruşturma da açılır ama kurumlar eksik de olsa çalışıyorsa en azından bir şeylere başlamıştır. Bu konuda Milli Eğitimin projelerini önemsiyorum ve katkı sunacağım.  Mesela  “Çınarın Gölgesi” projesi güzel bir projedir. Buradaki kaliteyi gördüm, önemsiyorum. Bu kaliteyi daha ileriye götürmek inancındayım.”

BAĞIMLIKLA EN İYİ MÜCADELE ŞEKİLLERİNDEN BİRİ; SPORA TEŞVİK

“Madde bağımlılarıyla en iyi mücadele şekillerinden biride spora teşviktir.  Çocuklarımızı, gençlerimizi bir hobiyle uğraşmalarını sağlamak gerekir. Bunlar çocuğun sosyalleşmesini ve insanlarla iletişimini daha iyi hale getiriyor ve bazen bakıyorsun bu durum o çocuğun hayatını kurtarıyor.”

ENGELLİLERE YÖNELİK SPOR KURS SAYILARIMIZI ARTTIRDIK

“Spor için Gençlik ve Spor Müdürümüze talimat verdik. Kurs sayılarımızı arttırdık. Engellilere yönelik spor kurs sayılarımızı arttırdık. Bir yer araştırıyorum. Bulabilirsem Spor bakanımıza spor merkezi yapılması konusunda… Şu an bir yer ilgili çalışmam var. Çözersem Spor Bakanlığına yatırım teklifimizi sunacağız.”

ŞEHİT VEYA GAZİ AİLESİNİ ZİYARET EDİYORUM

“Ayrıca her Cuma muhakkak iki üç şehit veya gazi ailesini ziyaret ediyorum Çünkü onlar bize emanettir. Onlara vefa borcumuz var. Devletin onların yanında olması gerekiyor. Bizler, her zaman dezavantajlıların, mağdurların, şiddete maruz kalmış kadınların, Şehit ve Gazi ailelerin yanında olmamız gerekiyor.

YENİ ALIMLARINDA BEKÇİLER OLMAYAN MAHALLELERE DAĞITILACAK

“Emniyetin başında da çok değerli bir müdürümüz var. Sürekli istişare halindeyiz.  Onlar gece, gündüz demeden 24 saat kutsal bir görevi yerine getiriyorlar. Yeni Bekçi alımları oldu. Onları da olmayan mahallelerimize dağıtacağız.”

Konuşmalarının sonunda Kaymakam Ertaş ile basın mensuplarının fotoğraf çekilmesiyle program sona erdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ