logo

ATAŞEHİR KAYMAKAMLIĞI’NA ‘ERİŞİM ENGELİ’ KALKTI

ATAŞEHİR KAYMAKAMLIĞI’NA ‘ERİŞİM ENGELİ’ KALKTI

atasehir_kaymakamlikZafer Karamehmetoğlu, Hükümet konağı geciktiği için yenilenen Ataşehir Kaymakamlık binasına rampası ve asansör ekleterek engellilerin Kaymakamlığa erişimini kolaylaştırıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yenilenme çalışmalarının sonuna gelinmen Kaymakamlık binasını basına açan Ataşehir Kaymakamı Zafer karamehmetoğlu, giriş kattaki yemek salonunu ve makam odasını çatı katına taşıyarak zemin katta vatandaşlara hizmet verecekleri yeni alan açtıklarını, vatandaşın en çok uğradığı birimlerden Tüketici Hakem Heyeti’ni zemin katta açılan alana taşıdıklarını söyledi.

KAYMAKAMLIĞIMIZA ERİŞİMDEKİ ENGELİ KALKTI

Basın mensupları ile Kaymakamlık binasında yürütülen yeni çalışmaları inceleyen Zafer Karamehmetoğlu; “Kaymakamlığımıza erişimdeki engeli kaldırmış olduk. Görme engellimizin de kullanımına uygun asansör ve rampayı vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Görme engellilerimiz, ortopedik engellilerimiz sorunsuz Kaymakamlık makamımıza gelebilecek. Mal Müdürlüğü, Tarım Müdürlüğü, Nüfus Müdürlüğü ve diğer müdürlüklerde bizzat kendisinin yapmak istediği işleri yapabilecekler. Asansörümüzü kullanarak buralara gelebilecekler” dedi.

YENİLEMEDE ÇATIDA YER KAZANDIK

Kaymakamlık binasına Emlak Konut’un üstlenildiği mantolama yapıldığını, çatıyı mahya seviyesine yükselterek kazanılan alanda yemekhane, mescit toplantı salonu ve iki büro kazandırdıklarını kaydeden Karamehmetoğlu, binadaki 5 katındaki bütün lavaboları düzenleyerek ortak olan lavaboları Erkek – Kadın olarak ayırarak yenilediklerini, Makam odasını yenileyerek düzenlediklerini belirtti.

3 YÜZ, 4 YÜZ BAZEN DE BİN KİŞİYE HİZMET

Arşiv düzenlemesinin de olduğu binanın reorganizasyonuna devam edeceklerini kaydeden Zafer Karamehmetoğlu; amirlerle birlikte 100 çalışanın olduğu Kaymakamlığın, bazı dönemlerde 3 yüz, 4 yüz bazen de bin kişiye hizmet verdiği binanın kendi ihtiyacını karşıladığını ancak kaymakamlığın diğer birimlerinin ihtiyacını karşılamadığının altını çizdi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE “HÜKÜMET KONAĞI”NA YER

Ataşehir’in acil “Hükümet Konağı” ihtiyacı olduğuna dikkat çeken, yaptıkları girişimlerden sonuç alamadıklarını vurgulayan Kaymakam Karamehmetoğlu, yenilenen imar planları ile Kentsel Dönüşüm çalışmalarının yapılacağı Yenisahra ve Barbaros mahallelerinde  “Hükümet Konağı” için yer ayrılacağını umduklarını söyledi.

ATAŞEHİR’İN HÜKÜMET KONAĞI İHTİYACI VAR

Karamehmetoğlu, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bir okulun bir bölümünü kullandığını Müftülük, Toplum Sağlığı Merkezi, Tapu, Sağlık müdürlüklerinin dışarıda kirada olduğunu, Spor Müdürlüğü’nün hiç yerinin olmadığını belirterek; Ataşehir’in ihtiyacı olan “Hükümet Konağı”nın yapılması durumunda boşalacak bu binanın ihtiyacı olan kurumun kullanımına sunulacağını kaydetti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ