logo

Ataşehir Kent Konseyi 11. Olağan Genel Kurulu yapıldı

Ataşehir Kent Konseyi 11. Olağan Genel Kurulu yapıldı

Orhan_cerkezAtaşehir Kent Konseyi, seçimsiz 11. Olağan Genel Kurulu toplantısı Novada İş Merkezi Cemal Süreya Etkinlik ve Sergi Salonu’nda yapıldı. Konseyin 2015 çalışma programı onaylandı.

Cemal Süreya Etkinlik ve Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen Ataşehir Kent Konseyi Genel Kurulu’na; Ataşehir CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, CHP İstanbul 1.Bölge Milletvekili Aday Adayı Gamze Akkuş İlgezdi, Belediye başkan yardımcıları, mahalle muhtarları ve STK temsilcileri, Kent Konseyi üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Divan başkanlığını Ataşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürü Deniz Kutlu’nun yaptığı toplantıda açılış konuşmasını Ataşehir Kent Konseyi Yürütme Kurulu adına Orhan Çerkez yaptı.

Orhan Çerkez, prosedür gereği kent konseyleri bir yıl içinde en az iki genel kurul yapmak zorunda söyleyerek; “Seçimsiz yapılan genel kurullar, siz değerli temsilcilerle yaşadığımız kentin sorunları ve çözüm yolları üzerine birlikte kafa yoracağımız, öneriler ve projeler oluşturacağımız, yaşadığımız kenti daha çağdaş, daha yaşanabilir, daha demokratik, daha dayanışmacı hale getirmek için ortak aklı oluşturacağımız toplantılardır” dedi.

Kadın cinayetlerine de değinen Çerkez; “ Kadın cinayetlerinin ve kadına yönelik şiddetin arttığı günlerden geçiyoruz. Kutuplaştırmanın kadına yönelik şiddetin arttığına tanık oluyoruz. Bu konuda merkezi ve yerel yönetime, sivil toplum kuruluşlarına büyük görevler düşüyor” sözleri ile STK’ların Kent Konseyi çalışmalarına desteğinin önemine vurgu yaptı.

Kent Konseyinin hedeflerinden biri de demokratik katılımı arttırmaktır diyen Çerkez konuşmasını şöyle tamamladı: “ Demokrasi içinde uzlaşı kültürünü yaratmak, sorunlara ortak çözüm yolları bulmak, farklı ve öteki olanı da kucaklamak, haklarını korumak ve çözüm sürecinin bir parçası haline getirmek kent konseyi çalışmalarının olmazsa olmazları arasındadır.”

kk_battal

Konuşmasında, her görüşten insanın barış içinde birlikte yaşamayı öğrenmesi gerektiğine vurgu yapan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, yönetici konumundakilerin vatandaşlar arasında ayrım yapmaması gerektiğini belirterek, vatandaşlar arasında yapılan ayrımcılığın toplumu ayrıştırdığını ve kimseye faydasının olmayacağını belirtti.

kk

Ataşehir Kent Konseyi Genel Kurulu’nda, 2015 yılı çalışma programının belirlenmesi için verilen önergeler oybirliği ile kabul edildi.

Dilek ve temennilerden sonra toplantı sona erdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ