logo

Ataşehir, Kültür Merkezi Oluyor

Ataşehir, Kültür Merkezi Oluyor

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi yaptıkları çalışmalarla, belediyenin kuruluşunun 5. Yılında Ataşehir’i ‘kültür merkezi’ haline getireceklerini söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yapımı devem eden 2 kültür merkezi ve yakında yapımına başlanacak olan Neşet Ertaş Kültür Merkezi ile birlikte kültür merkezlerinin 2014 yılında tamamlanarak Ataşehirlilerin hizmetine girmesiyle Ataşehir’in kültür merkezi ilçe haline dönüşmesi hedefleniyor.

Ataşehir’de Kültür Merkezi sayısını üçe çıkarma hedeflenirken, açılan kültür merkezleri ile birlikte “kültürün merkezi” haline gelen Ataşehir’in bu anlamda komşu ilçeler ve İstanbul’un kültürel etkinliklerine hizmet veren bir ilçe olması amaçlanıyor.

Ataşehir İçerenköy’de yapılacak olan İçerenköy Kültür Merkezi’nin projesi tamamlandı. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi hafriyat çalışmalarına başlanan kültür merkezi inşaatında incelemelerde bulundu.

Başkanı Battal İlgezdi, Recep Kenan aracılığı ile gazetemize yaptığı açıklamada; Ataşehir’i bölgede kültür mekezi ilçe haline getirmeyi hedeflediklerini, bu amaçla yapılan proje ve hazırlıkların büyük ölçüde tamamlandığını, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bazı engelleme girişimlerine rağmen çalışmalarının tüm hızı ile devem ettiğini söyledi.

Örnek Mahallesi’nde yapımı devam eden Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nin kaba inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu, 9. Ayda açılışını yapmayı planladıklarını ifade eden Başkan İlgezdi; İçerenköy Kültür Merkezi’nin proje, ruhsat ve izin işlemlerinin tamamlanarak hafriyat çalışmalarına başlandığını, kısa süre içerisinde tamamlanacak hafriyat çalışmasından sonra düzenlenecek bir törenle İçerenköy Kültür Merkezi’nin temelinin atılacağını; finansının ve yapılış, bitiş tarihi belli olduğunu, protokolün hazır olduğunu, finansının İller Bankası tarafından yapıldığını, Ocak ya da Şubat 2014’te hizmete açılacağını söyledi.

neset ertas_kultur

Proje ve ruhsat işlemleri tamamlanan; yakın geçmişte kaybettiğimiz halka ozanı Neşet Ertaş adının verileceğini açıkladığı kültür merkezinin inşaatına yakında başlanacağını belirten İlgezdi, şimdiki muhtarlık alanında başlanacak olan ve hızla sürecek inşaat çalışması ile 2014 yılı başında 4 ay gibi kısa bir sürede hizmete almayı planladıkları Neşet Ertaş Kültür Merkezi’inde, Muhtarlık ile ödeme merkezleri olacağını söyledi.

Kısa süre önce tamamlanan Ataşehir Belediye Meclis Salonu’nun bulunduğu Novada Avm’deki uygun zamanlarda kültürel etkinliklerde kullanıma açılan nikah salonunu ve fuaye alanı ile birlikte Cemal Süreya salonu ve sergi salonları ile bir kültür merkezi olarak işlev gördüğüne dikkat çeken Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi; yeni belediye binasında bulunun iki küçük bir de büyük salonla birlikte Ataşehir’de kültürel etkinliklerin yapılacağı salon ve mekan sıkıntısı yaşanmasının sona ereceğini Ataşehir’in bir “Kültür Merkezi” haline geleceğini ifade etti.

Deniz Kutlu “4 Bin Kişiye sorduk”

deniz_Diğer ilçelerin kenar mahallelerinden oluşan bir belediye olarak 4 yıl önce yola çıktıklarını ifade eden ve yapılan kültür merkezleri ile ilgili teknik bilgiler veren Ataşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürü Deniz Kutlu; “Belediye Başkanımızın talimatı ve Halkla İlişkiler birimimizin işbirliği ile yaklaşık 4 bin kişiye bu alanda ne istersiniz diye sorduk. Yoğun çalışan bir başka birimimiz Kültür Müdürlüğümüzün mekansal sıkıntıları vardı. Bu anlamda ilçemize kültür merkezleri kazandırmak adına çeşitli projeler hazırlamıştık. Halkımızın istekleri doğrultusunda planlanan bu projeler birer birer hayata geçiriliyor.

Bu projelerden bir tanesi, Örnek Mahallesi’ndeki Mustafa Saffet Kültür Merkezi. Toplam 10 bin m2 kullanım alanına sahip olan Mustafa Saffet Kültür Merkezi, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacakları özelliklerde; tiyatro salonu, konferans salonu, müzik ve dans alanları, kreş gibi çeşitli aktivitelerin yapılabileceği alanlar mevcut.

Son kullanıcı olan vatandaşlarımızdan 4 bin kişiye sorarak talepleri doğrultusunda yaptığımız projeyi uygulamaya başladık. Vatandaşımızın görüşü bizim için önemli.

Geçen ay içerisinde İçerenköy’de Kapalı Pazar Alanı olarak bilinen yerde, Yeniyol’da, İçerenköy Kültür Merkezi’nin inşaatına başladık. Toplam 23 bin m2 lik inşaat alanına sahip. İçerenköy Kültür Merkezi’nin içerisinde; 650 kişilik tiyatro salonu, 2000 m2 alana sahip çok amaçlı salon (Bu salonumuz özellikle bölgedeki sivil toplum örgütlerine çok ciddi hizmet verecek.) 6 tane sinema salonu var. Kültür merkezinin bir katı kütüphane olarak planlanandı. Zemin katta da belediye birimlerimiz; Halkala İlişkiler, Zabıta birimi, ödeme vezneleri ve hizmetlerin aktarılacağı alanlar olacak.

10 – 15 güne kadar İçerenköy Muhtarlığımızın olduğu, mülkiyeti belediye ait olan alana, bağış yöntemi ile anahtar teslimi, ismi de Belediye Meclisimizden Neşet Ertaş Kültür Merkezi olarak geçen kültür evi yapımına başlayacağız.

Neşet Ertaş Kültür Merkezi’nin bir katı bay – bayan Fitness salonu, bir katı sığınak, zemin katı muhtarlığımız, ödeme vezneleri, Halkala İlişkiler Birimi ve Zabıta Birimi olacak.

2. Ve 3. katlarda da Ataevi olarak değerlendirebileceğimiz eğitim alanları olacak. Bu alanlar ilçemize kısa vade kültürel anlamda çok ciddi hareket getirecektir. Ataşehir Belediyesi olarak zaten bizim çok hareketli bir kültür yapımız var.

2014 yılının ilk iki ayında bu kültür tesisleri tamamlanıp hizmete açılacak. Ataşehirimiz, kazandırdığımız bu tesislerle birlikte ilçe kimliğini daha hızlı bir şekilde kazanacaktır.”diye çalışmaları özetledi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ