logo

Ataşehir Liseler Arası Cumhuriyet Kupası Basketbol Turnuvası

Ataşehir Liseler Arası Cumhuriyet Kupası Basketbol Turnuvası

Ataşehir İlçe Gençlik Hizmetler ve Spor Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü’nün birlikte organize ettikleri, Ataşehir Liseler Arası Basketbol Cumhuriyet Kupası turnuvası törenle başladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

LİSELER ARASI CUMHURİYET KUPASI BASKETBOL TURNUVASI BAŞLADI

08 Ekim – 26 Ekim tarihleri arasında devam oynanacak olan Ataşehir Liseler Arası Cumhuriyet Kupası Basketbol Turnuvası, Prof. Faik Somer Spor Lisesi Spor Salon’unda düzenlenen tören sonrası Ataşehir ilçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican’ın başlama vuruşuyla başladı.

Prof. Faik Somer Spor Lisesi Spor Salonun da başlayan turnuvaya on takım katılıyor. Final maçı Ülker Arena’da yapılacak olan turnuva, Özel Aşama Akşam Lisesi ile Prof. Faik Somer Spor Lisesi karşılaşmasıyla başladı.

Prof. Faik Somer Spor Lisesi Spor Salon’unda düzenlenen Ataşehir Liseler Arası Cumhuriyet Kupası Basketbol Turnuvası açılış törenine ev sahibi Prof. Faik Somer Spor Lisesi Müdürü Serkan Ay ile birlikte; Ataşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Seyfi Güneysu, Ataşehir İlçe Milli eğitim müdürü Ertuğrul Bilican, Zafer Düşgün’ün aralarında olduğu Ak Parti Ataşehir İlçe yöneticileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Cumhuriyetimizin ruhuna uygun bir turnuva olması dileğinin dile getirildiği turnuva öncesi yapılan protokol konuşmalarında ilk konuşma ev sahibi sıfatıyla Prof. Faik Somer Spor Lisesi Müdürü Serkan Ay tarafından yapıldı.

AMACIMIZ; CUMHURİYETİMİZİN 95’İNCİ YILINI DAHA ANLAMLI KILMAK VE TAÇLANDIRMAK”

Ev sahibi sıfatıyla turnuvanın açılış konuşmasını yapan Prof. Faik Somer Spor Lisesi Müdürü Serkan Ay; “Bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün birlikte organize ettiği Cumhuriyet Turnuvasının açılışı için buradayız. Cumhuriyetimizin 95’inci yılını daha anlamlı ve taçlandırmak adına bu organizasyonu gerçekleştiren, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

“ÜLKER ARENA’DA FİNAL MÜSABAKASINI HEP BİRLİKTE SEYREDECEĞİZ”

Turnuvaya 10 lisenin katıldığını söyleyen Ay; “19 Ekim’e kadar sürecek grup maçları okulumuzda oynanacak.  26 Ekim tarihinde Ülker Arena’da final müsabakasını hep birlikte seyredeceğiz.  Bu turnuvada kazanmak veya kaybetmekten çok bir arada spor yapabilmek, ortak bir değer ve amaç uğruna bir araya gelip beraber paylaşabilmek, o coşkuyu yaşayabilmek bizim birinci amacımız. Bu konuda öğretmen ve öğrencilerimize güveniyoruz. Turnuva boyunca onların kardeşlik ve hoşgörü ikliminden hiçbir şekilde uzaklaşmayacaklarını biliyorum. Bu duygularla turnuvanın çok güzel bir şekilde geçmesi,  Türkiye Cumhuriyeti’nin 95’inci yılında gençlerimizin bu coşkuyu yaşamasını temenni ediyorum” diye konuştu.

“CUMHURİYET BAYRAMIMIZI TAÇLANDIRAN GÜZEL BİR ETKİNLİK”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Cumhuriyetimizin 95’inci yıldönümü kutlamaları münasebetiyle böyle bir turnuva yapılması kararı alındığını söyleyerek; “ Çok anlamlı bir karar. Törenlerimizi, Cumhuriyet Bayramımızı taçlandıran güzel bir etkinlik…  Turnuva süresince hizmet edecek herkese ve turnuvaya katılan öğretmen ve öğrencilerimizi en içten duygularımla tebrik ediyorum.  Bu tür turnuvalarda asıl alan katılmaktır. Katılan zaten kazanandır. Bu vesile ile bu turnuvada yer alan, katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“AMACIMIZ; CENTİLMENCE SPOR AHLAKINA UYGUN BİR KUTLAMA YAPMAK”

İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Seyfi Güneysu, Cumhuriyetimizin 95’inci seneyi devriyesinde düzenlemiş olduğumuz bu etkinliğimize hepiniz hoş geldiniz diyerek konuşmasına şöyle devam etti:     “ Kamu kurumlarımızın uhdesinde düzenlenen bu Cumhuriyet Kupasında amacımız, centilmence, spor ahlakına uygun Cumhuriyetimizin 95’inci yılını kutlayarak, bu tür sportif faaliyetlerde bir arada olmak. Bu turnuvaya katkı sunan Büyükşehir Belediyemize, ev sahipliği yapan Prof. Faik Somer Spor Lisesi camiasına, görev alacak hakemlerimize ve diğer görevli arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, güzel bir turnuva olmasını diliyorum.”

Konuşmaları ardından Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican’ın vuruşuyla başlayan ve turnuvanın ilk karşılaşmalarda şu sonuçlar elde edildi.

İLK MAÇ:

Prof. Faik Somer Lisesi:  69

Özel Aşama Akşam Lisesi: 36

PROF. FAİK SOMER SPOR LİSESİ

ÖZEL AŞAMA AKŞAM LİSESİ2.MAÇ:

Mehmet Rauf Lisesi: 29

Remzi Bayraktar Ticaret Lisesi: 24

Turnuvada Oynanan Maçlar:

Ataşehir Anadolu: 43 – Dilek Sabanci: 26

Rotary Anadolu Lisesi :55 Mehmet Rauf: 30

Faik Somer: 69   Remzi Bayraktar: 24

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ