logo

ATAŞEHİR MECLİSİ TERÖRE TEPKİDE BİRLEŞTİ

ATAŞEHİR MECLİSİ TERÖRE TEPKİDE BİRLEŞTİ

atasehir_belediye_meclisiAtaşehir Belediye Meclisi, Ankara’da 100’e yakın vatandaşımızın hayatını yitirdiği teröristlerce yapılan intihar saldırısının lanetlendiği ortak açıklama sonrası tatil edildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

05,10,2015 günü başlayan Ataşehir Belediye Meclisi 2. Seçim Dönemi, 2. Toplantı Yılı Ekim Ayı toplantılarının 3. Birleşimi 12,10,2015 Pazartesi günü saat 17:00’da Meclis 1. Başkanvekili Sadi Özata başkanlığında başladı.

atasehir_arzik_yilmaz

İLHAMİ YILMAZ- M.CEVAT ARZIK

Alınan ortak karar gereği gündemsiz olarak toplanan Mecliste; Ankara’da düzenlenen Barış, Emek ve Demokrasi Mitinginde patlatılan intihar bombacılarının terör saldırısı sonucu resmi rakamlara; göre 97 kişinin yaşamını yitirmesi ve 400’den fazla kişinin yaralanması nedeniyle, Ataşehir Belediye Meclisi’nde CHP ve AK Parti grup sözcüleri İlhami Yılmaz ile M.Cevat Arzık ortak basın açıklaması yaptılar.

CUMHURİYET TARİHİNİN EN KANLI TERÖR OLAYI

Cumhuriyet tarihinin en kanlı terör olayı vurgusunun yapıldığı saygı duruşu sonrası yapılan ortak açıklamada; “Yine bir terör, yine karanlık ellerin hain saldırısın da kaybettiğimiz kardeşlerimiz, dostlarımız, arkadaşlarımız, komşularımızın acısını yüreğimizde hissediyoruz.  Gençlerimiz, insanlarımız bunu hak etmiyor.  Çok üzgünüz ama her şeye rağmen sağduyumuzu kaybetmiyor, bu karanlığa, kaosa teslim olmuyoruz” denildi.

atasehir_belediye_meclisi_teror

SALDIRILAR ÜLKEMİZİN BİRLİK, BERABERLİĞİNE YÖNELİK

“Biliyoruz ki bu saldırılar ülkemizin birlik, beraberlik ve huzuruna yöneliktir” ifadesi ile saldırının birlik ve beraberliğe yapıldığı vurgusunun yapıldığı, sağduyunun korunması, birlik, berberliğin daha da pekişmesi gereğinin altının çizildiği ortak açıklamada; “Karanlık ellerin amaçlarına ulaşmasına izin vermemeliyiz.  Unutmayalım ki; terörün dini, inancı, siyasi görüşü yoktur.  Ankara’da gerçekleştirilen bu katliam ülkemizin bütünlüğüne, toplumsal barışa indirilmek istenen bir darbedir.  Çok sayıda vatandaşımızın ölümüne ve yaralanmasına yol açan bu insanlık dışı saldırıyı belediye başkanımız, meclisimiz ve belediye çalışanları adına lanetliyoruz. İnanıyoruz ki devletimiz bu saldırının faillerini en kısa sürede bulacak ve yargı önüne çıkaracaktır.  Hayatını kaybedenler Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun” dileğinde bulunuldu.

Başkan vekili Sadi Özata; Açıklamanın ardından 15 Ekim 2015 Perşembe günü saat 17.00’da toplanmak üzere oturumu kapattı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ