logo

Ataşehir MSKM Macaristan’dan Müzisyenleri Ağırladı

Ataşehir MSKM Macaristan’dan Müzisyenleri Ağırladı

Ataşehir Belediyesi 2. Uluslararası Klasik Müzik Festivali kapsamında Macaristan’dan Contraston Barok Topluluğu sahne aldı. Topluluk  Festivalde repertuvarlarından örnekler verdi.

Ataşehir Belediyesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi’ndeki konseri 333 müziksever izledi.

Konser sonunda Ataşehir Belediyesi Genel Sanat Yönetmeni Oben Özkal Contraston Barok Topluluğu üyeleri Judit Rajk, Gabor Csonka, Gyula Mohacsi ve Horia Dumitrache’ye Ataşehir Belediyesi tarafından özel olarak hazırlanmış 3 boyutlu Ataşehir kitabını armağan etti.

CONTRASTON BAROK TOPLULUĞU 2003 YILINDA KURULDU

Contraston Barok Topluluğu, Corelli Consort’un üyeleri tarafından 2003 yılında kuruldu. İlk bakışta solist ve triodan oluşan sıradan bir oda müziği topluluğu gibi görünseler de; çello veya kontrbas yerine daha modern bir enstrüman olan bas klarneti kullanıyorlar. Solist dahil olmak üzere, topluluktaki her enstrüman, klasik caz formasyonunda ancak Barok geleneğine bağlı kalacak biçimde eşit önem arz ediyor.

Contraston’un repertuvarı Hendel, Vivaldi ve Bach gibi sanatçıların Barok eserlerinden oluşuyor. Topluluk, repertuvarlarında bu sanatçıların yanı sıra yeni jenerasyonun önemli bestecilerine de yer veriyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ