logo

Ataşehir Nevruz Bayramı’nı Remzi Bayraktar’da Kutladı

Ataşehir Nevruz Bayramı’nı Remzi Bayraktar’da Kutladı

atasehir_nevruz_bayramNevruz Bayramı, Ataşehir Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Türk Dünyası ve Toplulukları haftası kapsamında Remzi Bayraktar Anadolu Lisesi’nde düzenlenen törenle kutlandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Kaymakamlığı adına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Türk Dünyası ve Toplulukları haftası kapsamında Remzi Bayraktar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlediği törenle “Nevruz” kutlandı.

Ataşehir Remzi Bayraktar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ev sahipliği yaptığı Nevruz kutlamasına Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ile birlikte; Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Naci Gültekin, Ataşehir Belediye Başkanvekili İlhami Yılmaz, MHP Ataşehir İlçe Başkanı Oğuz Sarul, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Ahmet Özgenç, Cemalettin Saydam, Orhan Kuzu, MHP Ataşehir Kadın Kolları Başkanı Ayşe Öztürk’ün de aralarında olduğu ilçe yöneticileri, okul müdürleri, öğretmenler ile öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ile başlayan Türk Dünyası ve Toplulukları haftası kapsamında Remzi Bayraktar Anadolu Lisesi’nde düzenlenen “Nevruz” kutlanmasında Türk Bayraklarının geçişi sırasında tanıtımı yapıldı.

VİDEO ve FOTOLAR GELİYOR…

Üsküdar Belediyesi Mehteran Takımının tarafından verilen konser katılımcılar tarafından ilgi ile izlendi.

Remzi Bayraktar Ataşehir MEM’in “Uç Beyliği”

Mehteran takımı konseri sonrası konuşan Remzi Bayraktar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Durak İbrahim Gürle “Ataşehir Milli Eğitim Müdürü tarafından Uç Beyliği” olarak nitelendiği okullarında mehteran takımının konseri sonrasında yakıştırmanın doğu olduğunu düşündüğünü söyleyerek; “Karşı tarafımız Üsküdar. Biz Ataşehir’in ucundayız. Önceki seneler gibi Nevruz ve Nevruz coşkusu okulumuzda bu senede devam ediyor. Yeni gün diye söylediğimiz Nevruz’u kutluyoruz. Özelliklede bizim bulunduğumuz coğrafyada “Nevruz”u 21 Mart’ı doyasıya görüyor, anlıyor ve hissediyoruz. Doğanın ısındığı, canlandığı Nevruzu tekrar huzurlarınızda kutluyorum. Nevruz’un bütün Türki cumhuriyetlerinden Japonya sınırına kadar kutlandığını hatırlatıyor, Yeni Gün’ün; hoşgörü, mutluluk ve güzellik içerisinde geçmesini temenni ediyorum” dedi.

atasehir_nevruz_bayram_remzi_bayraktar

“Ceddin Deden, Neslin Baban”

Her yıl 21 Mart’ın Nevruz Bayramı olarak kutlandığının altını çizen Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu; “21 Mart ülkemizde her yıl Nevruz Bayramı olarak çoksuyla kutlanmakta. Bizde bugün Nevruz’u coşkuyla burada birlikte kutluyoruz. Hepimize kutlu olsun. Canlanmamıza vesile olsun. Yeniden doğuş olsun. Baharda çiçekler gibi, çiçeklerin bizlere gösterdiği güzellikler gibi hayatlarımız güzelleşsin. Geçmişte kurulan Türk devletlerinin bayraklarını geçişini izledik. Son olarak Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti yaşadığımız toprakları bizlere vatan yaptılar. Mehteranı dinerken ceddimizi, atalarımızı hatırladık. “Ceddin Deden, Neslin Baban” diye söylediler. Milli bilincimizi, Türk bilincimizi, tarih bilincimizi hatırlattılar. Yeniden doğuş manasındaki Nevruz’u bu şekilde hatırlamış olduk” diye konuştuktan sonra; “Nevruzunuz kutlu olsun, hep canlı ve barış dolu olsun” diyerek katılımcıların Nevruz Bayramı’nı kutladı.

Remzi Bayraktar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen Nevruz kumlamasına Folklor gösterileri, okul beden eğitimi öğretmenlerinden Şenol Çaça ve 10. Sınıf öğrencilerinden İlksan Oruç’un birlikte konseri ile devam eden Nevruz Bayramı kutlama töreni; kaymakam Zafer Karamehmetoğlu’nun da aralarında olduğu protokol ve öğrencilerin Nevruz ağacı dikimi, demir dövme ve yakılan Nevruz ateşinin üzerinden atlanılması sonra ikram edilen Nevruz yemeği ile program tamamlandı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ