logo

Ataşehir Okullar Arası Dart Turnuvası Sona Erdi

Ataşehir Okullar Arası Dart Turnuvası Sona Erdi

Ataşehir okulları arasında Şehit Akın Sertçelik Anadolu İmam Hatip Lisesi Salonunda düzenlenen Dart Turnuvasında dereceye girenler kupalarını ve madalyalarını aldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğümüz ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ataşehir Belediye Başkanlığı işbirliğinde, ilçemiz okulları arasında düzenlenen Dart Turnuvası 04 Nisan Çarşamba günü Şehit Akın Sertçelik Anadolu İmam Hatip Lisesi Salonunda oynandı.

Dart sporu dünyada, özellikle 1970’lerden itibaren hızla gelişen bir spor dalı olarak biliniyor. DART oynamak için gerekli olan ekipmanların diğer birçok spor dalına kıyasla az maliyetli olması, oynanması için küçük bir alanın yeterli olması, özel bir giyim gerektirmemesi ve en önemlisi de iyi bir oyuncu olabilmek için yaş, cinsiyet vücut özellikleri (boy, kilo ve güç) gerektirmemesi, dart sporunun hızla yayılmasını sağlıyor. Ayrıca birçok bedensel engelin bu sporu icra etmeye engel olmayışı da özel bir durum ortaya çıkarıyor.

Dart sporunda kısa süre içinde karar verebilmek, bu kararı nasıl uygulayacağını planlamak, planlanan atış yapılamaz ise hem yaşanan yoğun moral bozukluğu ile baş edebilmek hem de bir sonraki atışın nasıl yapılacağını düşünmek gibi yoğun zihinsel faaliyetler önemli bir yer tutuyor.Bu yönüyle dart sporu satranç sporuna benzetiliyor ve “Ayakta Satranç Oynamak” olarak da tarif ediliyor.

Dart sporu sadece yarışma amaçlı bir spor branşı değil, insanların stresini atacağı, yeni insanlarla tanışmasını kolaylaştıracak, bedensel faaliyetleri kadar zihin faaliyetlerini de kullanacağı bir sosyal etkinlik olarak ön plana çıkıyor.

İşte bu özellikleri ile gençlerimiz üzerinde olumlu etkileri olan Dart sporunu yaygınlaştırmak için her yıl okullar arası turnuva düzenleyerek yoğun eğitim öğretim faaliyetleri arasında öğrencilerimizin streslerini atmaları ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlamaktayız.

Heyecanlı ve çekişmeli anların yaşandığı centilmence geçen Dart Turnuvamıza ilçemiz genelindeki okullarımızdan yaklaşık 130 sporcu öğrencimiz katılmıştır. Turnuvada dereceye girenlere kupa ve madalyaları Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Seyfi Güneysu,Türkiye Bocce Bowling ve Dard Federasyonu İstanbul İl Temsilcisi Cebrail Birsen ile Ataşehir Belediyesi Spor Koordinatörü Erhan Karaaslan, okul müdürleri ve beden eğitimi öğretmenleri tarafından takdim edildi.

DART  TURNUVASI  SONUÇLARI:

YILDIZ KIZLAR (01.09.2003-2004-2005):

  1. ALİ İHSAN HAYIRLIOĞLU ORTAOKULU
  2. ÖZEL ATAŞEHİR ORTAOKULU
  3. MUSTAFA ÖNCEL ORTAOKULU
  4. PİRİ REİS ORTAOKULU

YILDIZ ERKEKLER (01.09.2003-2004-2005):

  1. ÖZEL ATAŞEHİR ORTAOKULU
  2. MUSTAFA ÖNCEL ORTAOKULU
  3. PİRİ REİS ORTAOKULU
  4. ALİ İHSAN HAYIRLIOĞLU ORTAOKULU

GENÇ KIZLAR (01.09.1999-2000-2001-2002-2003):

  1. NURİ CINGILLIOĞLU MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
  2. ŞEHİR AKIN SERTÇELİK ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
  3. ATAŞEHİR ANADOLU LİSESİ

GENÇ ERKEKLER (01.09.1999-2000-2001-2002-2003):

  1. NURİ CINGILLIOĞLU MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
  2. ATAŞEHİR ANADOLU LİSESİ
  3. ŞEHİR AKIN SERTÇELİK ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ