logo

‘ATAŞEHİR SORUNSUZ EĞİTİM – ÖĞRETİM YILINA BAŞLADI’

‘ATAŞEHİR SORUNSUZ EĞİTİM – ÖĞRETİM YILINA BAŞLADI’

atasehir_dersAtaşehir’de 2013 – 2014 eğitim – öğretim yılı Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu’nun da katıldığı Şehit Öğretmen Hasan Akan İlköğretim okulunda yapılan törenle başladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

2013-2014 eğitim-öğretim yılında Türkiye genelindeki yaklaşık 17 milyon öğrenci ve 800 bin öğretmenlerle birlikte Ataşehir’de de öğrenci ve öğretmenler ders başı yaptılar. Açılışta konuşan Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Asılsoy, Ataşehir olarak sorunsuz eğitim – öğretim yılına başlandığını söyledi.

Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Milli eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın da katıldığı törenle 2013 – 2014 eğitim – öğretim yılının tüm Türkiye’de 9 Eylülde Ataşehir’den başlatıldığını hatırlatarak; “Bu güzelliliği birlikte Ataşehir’de yaşadık.”dedi.
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Ataşehir’de Öğrenciler ve öğretmenler üç ay süren yaz tatilinin ardından 16 Eylül Pazartesi günü, 13 Haziran 2014’e kadar sürecek yeni eğitim-öğretim yılına başladılar.

Ataşehir’de 2013 – 2014 Eğitim-öğretim yılı, Şehit Öğretmen Hasan Akan ilkokulunda, Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Ataşehir Belediye Başkanvekili İlhami Yılmaz, Ataşehir İlçe Milli eğitim Müdürü Halil Asılsoy, Ataşehir İlçe Emniyet Müdürü Timuçin Başar, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Ataşehir’deki MEB’e bağlı okul müdürleri, veliler ve öğrencilerin katıldığı törenle başladı.

Okul Müdürünün açılış ve selamlama konuşması sonrası kürsüye gelen Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Asılsoy, 2013 2014 Eğitim-öğretim yılı ve İlköğretim Haftası’nın açılış programını; “İnsan en değerli varlık. Sevgi en hünerli yüz. Bilgi en yenilmez kuvvet. Emek en yüce değer. Eğitimin en temel hizmet olduğuna inanan ve her şeyin insanı sevmekle başladığını kabul eden bir eğitim yöneticisi olarak huzurunuzda olmanın verdiği mutluluk içinde; bugünün anlamı doğrultusunda başlamasını ve bu başlangıç doğrultusunda da eğitim – öğretim yılının hedeflerine olaşmasını diliyor ve hayırlı olsun diyorum.”sözleri ile başlattı.

Yeni uygulanacak olan eğitim modelinin çocuklara demokrasiyi öğretmekte faydalı olacağını ifade eden Halil Asılsoy, 2012 yılının Türkiye’nin eğitimde yeniden yapılandığı bir yıl olduğuna dikkat çekerek; “Bu durumu gün geldiği zaman tarih kendi içinde değerlendirecek. Devletin bu yolda çizdiği eğitim rotasında, Ataşehir eğitim camiası olarak bize düşeni yapmamaya çalıştık. Yeni eğitim – öğretim yılında da 4 + 4 + 4 sistemini sorunsuz biçimde yapılandırmaya gittik. Ataşehir olarak biz hazırız. Ataşehir olarak biz sorunsuz eğitim – öğretim yılına başladık diyebilirim.”

“Yeni başlayacak olan 8 bin civarında birinci sınıf öğrencisinin heyecanını hissettiğini söyleyen Halil Asılsoy; dönüştürülenlerle resmi / özel 65 okul öncesi eğitim kurumu, 32 resmi / özel ilkokul, 30 resmi / özel ortaokul ve imam hatip ortaokullarımız, 32 ortaöğretim kurumlarımızla eğitim – öğretime hazır olmanın mutluluğu içerisindeyiz. 2854 yönetici ve öğretmeni ile Ataşehir’de eğitim – öğretimi yeniden yapılandırmanın rahatlığı içerisinde hareket ediyor. ”diye konuştu.

9 Eylül’de bütün Türkiye’nin ana sınıfı ve birinci sınıfların eğitim – öğretim yılını Milli Eğitim Bakanı ve İstanbul Valisi ile birlikte Ataşehir’den başlatıldığını hatırlatan Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu, göreve başladığı ilk gün bu güzelliği Ataşehir’de yaşadığını belirtti.
Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, İlköğretim Haftası ve başlayan 2013 – 2014 eğitim-öğretim yılının; öğrencilere, velilere, öğretmenlere, yöneticilere ve bütün ülkeye hayırlı olmasını dileyerek konuşmasını tamamladı.

FOTO / İsa Kırım

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ