logo

ATAŞEHİR POPÜLER MÜZİK KOROSU’NDAN YARDIM KONSERİ

ATAŞEHİR POPÜLER MÜZİK KOROSU’NDAN YARDIM KONSERİ

Yeni kurulan, verecekleri konserlerin geliri yardım kuruluşlarına verilecek Ataşehir Popüler Müzik Korosu “Çadır Tiyatrosu Müzikali” ile Ataşehirlilerle buluştu.

Canan Sabah Erden ve Ahmet Uygur tarafından kurulan ekip Ataşehir Belediyesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi (MSKM)’ndeki ilk gösterisiyle büyük beğeni topladı.

Genel Sanat Yönetmenliğini Ahmet Uygur’un üstlendiği ekibin şefliğini ise Yorumcu, Devlet Konservatuarı Mezunu Müzik Öğretmeni Canan Sabah Erden yapıyor.

Ekibin şefi Canan Sabah Erden yaptığı açıklamada kuruluş amaçlarını ve çalışmalarını anlattı.

Erden, amatör kişileri bir araya getirerek kendilerini rahatça ifade edebilecekleri, becerilerini gösterebilecekleri, günlük dertlerden uzaklaşabilecekleri bir ortam yaratmak istediklerini belirterek “Bugüne kadar hep Türk sanat ve halk müziği koroları kuruldu. İlk defa bir popüler müzik korosu kuruldu. Koroda her yaş ve meslek grubundan 20 kişi var.

Koromuzda, ülkemizdeki ilk yapay kalp pompası ameliyatını yapan Prof. Dr. Deniz Süha Küçükaksu’nun yanı sıra mühendisler, öğretmenler, yaşam koçları ve gönüllü olarak STK’larda çalışanlar var” dedi.

“Çadır Tiyatrosu Müzikali”nde çadırda geçen bir aşk hikayesi anlatılıyor. Oyunda 80’li yılların popüler şarkıları da söyleniyor… Ahmet Uygur yönetimindeki orkestra 20 kişilik koro’nun söylediği 35 şarkıya eşlik ediyor.

Konserin ikinci bölümüne Atlas Yardım Derneği Başkanı Ferda Altıntaş tekerlekli sandalye ile çıkarken, bir şarkı da işitme engelliler için işaret diliyle yorumlandı.

Gösterilerden elde edilecek olan gelir Atlas Yardım Derneği ve Elim Elinde Derneği arasında pay edilecek.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ