logo

Ataşehir Trabzonlular Derneği’ne ‘Hamsili’ Açılış

Ataşehir Trabzonlular Derneği’ne ‘Hamsili’ Açılış

Ataşehir Trabzonlular Derneği’nin Ataşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen araziye yapılan yeni dernek merkezi horon ve hamsi ile hizmete girdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Trabzonlular Derneği’nin Ataşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen araziye yapılan yeni dernek merkez binası CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamza Çebi, Ak Parti İstanbul Milletvekili Milletvekili Metin Külünk’ün de katıldığı törenle açıldı. Açılışta horon eşliğinde hamsi dağıtıldı.

‘Eser Burada; Ben Niye Konuşayım’

“Serin yaylaların, dalgalı denizin memleketi olarak nitelediği Trabzonlu hemşerilerim” Cumhuriyet Halk partisi Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin birkaç yıl önce verdiği sözün bu kadar güzel bir şekilde tahakkuk etmiş olmasından dolayı mutlu olduğunu ifade ederek; “Ataşehir Belediye Başkanımızı ve bu binanın yapımına emeği geçen bütün arkadaşlarımı yürekten kutluyorum. Asıl konuşması gereken Sayın Belediye Başkanımızdır. Başkanımız, ‘Eser burada; ben niye konuşayım. Konuşmaya gerek yok’ dediler. Bundan böyle, etkinlikleri bu güzel mekanda gerçekleştireceğiz” dedi.

Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk konuşmasında Trabzon’un derneklerinin hizmetine dikkat çeken ve Ataşehir Trabzonlular Derneği’nin yeni merkezinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

“Fazla konuşamaya gerek yok. Yapılan eser ortada. Şimdiden hayırlı olsun. Emeği geçen Sayın Namık Sürmen başkana çok teşekkür ediyorum” diye sözlerine başlayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi Başkan Yardımcısı Namık Sürmen’i yanına davet ederek sürdürdüğü konuşmasında; “burada sadece Trabzonlulara değil Ataşehir’deki STK’lara yerler veriyoruz” dedi.

“Çalmayı Öğrenme” Dileğiyle Kemençe Hediye Edildi

Trabzonlular Derneği tarafından Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ve  Başkan İlgezdi’ye “çalmayı öğrenme” temennisi ile bölgenin önemli çalgısı kemençe hediye edildi.

Ataşehir Trabzon Derneği Sekreteri Haluk Sadıkoğlu’unun dernek kuruluş  ve yeni merkezin yapım çalışmaları hakkında açıklamalar yaptığı konuşmasından sonra, Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’un fethinin Trabzon’un fethi ile tamamlandığını ifade ettiği sözlerini hatırlatan Trabzon Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Demir derneklerine yer tahsis ettiği için Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye teşekkür etti.

Ataşehir’deki Trabzonluların Gelebileceği Yer

Ataşehir Trabzonlular Derneği’nin açılmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Ataşehir’de yaşayan Trabzonluların eğitim ihtiyacı olanlar dahil herkesin gelebileceği bir yer kazandırıldığına dikkat çekip kardeş ilçeleri Ataşehir’deki bu hizmetin önemli olduğunu söyledi.

Başkanlığını Namık Sürmen’in yaptığı Ataşehir Trabzonlular Derneği’nin açılışına CHP grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi ile birlikte Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Naim Yağcı ve yönetimi, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ve yöneticileri, MHP Ataşehir İlçe Başkanı Oğuz Sarul ve yöneticileri, Ataşehir Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Sadi Özata, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican ve şube müdürler, Ataşehir Belediye Başkan yardımcıları, belediye birim müdürleri Trabzon Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Demir, STK ile dernek başkan ve yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ