logo

Ataşehir Ulusal Çevre Konulu Kısa Film Ödülleri verildi

Ataşehir Ulusal Çevre Konulu Kısa Film Ödülleri verildi

atasehir- film 

‘Geri Dönüşmez Filimler’, ‘Ataşehir Ulusal Çevre Konulu Kısa Film Yarışması’ ödülleri Ataşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü tarafından düzenlenen, “Ataşehir Ulusal Çevre Konulu Kısa Film Yarışması” ödülleri çevre dostları ve sinema severlerin katılımı ile Ataşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu.

19 Haziran, Çarşamba günü saat 15:00’te Ataşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda başlayan “Geri Dönüşmez Filimler” temalı “Ataşehir Ulusal Çevre Konulu Kısa Film Yarışması Ödül Töreni”ne Ataşehir belediye Başkan Yardımcıları Sadık Kayhan, Hüseyin Hışman, Zülfiye Çam ile birlikte Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürü Ayten Kartal, Kültür Müdürü Volkan Aslan, Ataşehir Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Taner Arıcı, Veteriner İşleri Müdürü Necati Bozkurt, yarışmacılar ve çok sayıda sinema sever katıldı.

Sinema ve tiyatro sanatçısı Ayça Damgacı’nın sunuculuğunda gerçekleşen ödül töreninde; başvuranlardan jüri tarafında seçilen, Amatör Kategori’de 10, Profesyonel Kategori’de 9 çevre konulu kısa filim yarıştı.

Profesyonel Kategoride dereceye giren filmler; Jüri özel ödülü 1000, üçüncü 2000, ikinci 3000, En iyi film seçilen ise 5000 lira ile ödüllendirildi.

Amatör Kategoride dereceye giren filmler; Jüri özel ödülü 500, üçüncü 1000, ikinci 1500, En iyi film seçilen ise 2000 lira ile ödüllendirildi.

“Geri Dönüşmez Filimler”sloganı ile düzenlenen Ataşehir Ulusal Çevre Konulu Kısa Film Yarışması’nı; Füsin Ertuğ, Hilmi Etikan, Ümit Ünsal, Ayten Kartal ve Doğan Kılcıoğlu’dan oluşan jüri üyeleri değerlendirdi.

Ataşehir Ulusal Çevre Konulu “Geri Dönüşmez Filimler” Kısa Film Yarışması’nda dereceye girenlere ödüllerini Ataşehir Belediyesi birim müdürleri verdi.

Amatör Kategori birincisi, 2012 yapımı “Termik İstemeyük”, Sinop –Gerze’de yapılmak istenen termik santrale karşı, bölge halkının direnişini anlatan filmin yönetmeni Caner Özdemir’e ödülünü Ataşehir Belediye Başkan yardımcısı Hüseyin Hışman verdi.

Kenarında çocukların oynadığı, doğa harikası dereler ve bu derelerin geleceği ile ilgili haberin anlatıldığı anın anlatıldığı; Profesyonel Kategori’nin en iyi filmi, “Son Kuşlar”ın yönetmeni Ahmet Ferah ödülünü Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Kayhan’dan aldı.

Ataşehir Ulusal Çevre Konulu “Geri Dönüşmez Filimler” Kısa Film Yarışması’nda dereceye giren filimler şöyle;

Amatör kategoride ödüllü filmler:
1-Termik İstemeyük – Yönetmen – Caner Özdemir, 2-Mod – Yönetmen – Deniz Tarsus, 3- Son Anahtarı – Yönetmen – Veysel Cihan Hizar
Jüri Özel Ödülü: Flash Back – Yönetmen – Murat Kiziroğlu

Profesyonel kategoride ödüllü filmler:
1-Son Kuşlar – Yönetmen – Ahmet Ferah, 2-Kız Çocuğu – Yönetmen – Hakan Berber, 3-Gölün Kıyısında – Yönetmen – Mehmet Emre Gül,
Jüri Özel Ödülü; Eski Dünyalara Dair – Yönetmen – Bilal Çakay

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ