logo

Ataşehir Yenisahra’da Gecekondu Yangını

Ataşehir Yenisahra’da Gecekondu Yangını

Ataşehir Yenisahra’da bir süre önce boşalan bir gecekonduda çıkan yangın rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyerek yandaki binalara da sıçradı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Şiddetli rüzgarın ve sıcak havanın etkisiyle çevresindeki gecekondulara sıçrayınca komşu binalarda korku yaşadılar. Yangına habersiz yakalanan vatandaşlar polis ve itfaiye ekiplerinin yardımıyla kurtarıldı.

Gecekonduda çıkan yangın, Yenisahra Mahallesi, Karaman Çiftlik Yolu üzerinde bulunan bölgede 16.30’da başladı.
Bir süre önce boşaltıldığı ifade edilen gecekonduda henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangın kısa sürede büyüdü. Çevresindeki 2 ayrı gecekonduya da sıçrayan alevler korku ve paniğin yaşanmasına neden oldu. Alevleri görerek kendilerini dışarıya atan bazı vatandaşların içerde insanların kaldığını belirtmeleri endişe yarattı.

Vatandaşların ihbarı üzerine kısa sürede olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri evlerde mahsur kalanları kurtararak can kayıplarını önledi.

Yangından habersiz evlerinde dinlenen kişiler kapıları çalınarak tek tek uyarıldı. Yangının sıcak ve rüzgarın etkisi ile daha da büyüme ihtimaline karşı çevredeki bütün evler boşaltıldı. Ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı yangın nedeniyle maddi hasar meydana geldi. Bir gecekondu tamamen kullanılamaz hale geldi. Diğer 2 gecekonduda ise kısmen hasar oluştu. Yangın, itfaiyenin yaklaşık 30 dakika süren çalışmalarından sonra tamamen söndürüldü.

Ataşehir, Yenisahra Karaman Çiftlik Yolu’nda meydana gelen ve itfaiye tarafından söndürülen yangının çıkış nedeni ekiplerin yapacakları araştırma sonucunda belirlenecek.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ