logo

Ataşehir’de ‘100 Yılın Ardından Çanakkale Sergisi’

Ataşehir’de ‘100 Yılın Ardından Çanakkale Sergisi’

18 mart18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı dolayısıyla Ataşehir Belediyesi’nin katkılarıyla “100 Yılın Ardından Çanakkale Sergisi” düzenleniyor. Ataşehir’de ‘Çanakkale Sergisi’

Çanakkale Savaşı’nın bilinmeyen hikayelerinin gün yüzüne çıkarıldığı sergi, uzun süren kapsamlı bir tarih araştırmasının ardından hayat buldu.

15 – 23 Mart tarihleri arasında halka açık olacak sergi için 18 Mart’ta açılış töreni düzenlenecek. Açılış töreninde Öğretim Görevlisi Zafer Çınar’ın konuşmacı olacağı bir söyleşi yapılacak.

Ataşehir Belediyesi’nin hazırladığı bu proje kapsamında; Yönetmen Ünal Üstündağ yaptığı araştırmalar sonucu Çanakkale Savaşı’nda gerçekleştiği bilinen olayları hikayeleştirdi. Bu metinler Murat Ilgın, Mutlu Dölek, Tevfik Çelebi’ye verildi ve sanatçılar bunlardan esinlenerek resim ve heykeller yaptılar.

21 tablo, 3 heykel ve 20 adet tablolara ait metinlerden oluşan sergi 23 Mart’a kadar Ataşehir Belediyesi Cemal Süreya Etkinlik ve Sergi Salonu’nda gezilebilinecek. Daha sonra bu sergi şehir şehir gezerek Türkiye’nin farklı noktalarında sergilenecek.

“100 Yılın Ardından Çanakkale Sergisi” açılış töreni

Tarih: 18 Mart 2015 / Çarşamba

Saat: 17.00

Yer: Ataşehir Belediyesi Cemal Süreya Etkinlik ve Sergi Salonu

Adres: NOVADA AVM – 3. Kat / Küçükbakkalköy Mahallesi, Şehit Şakir Elkovan Cad. No:20 / Ataşehir

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ