logo

ATAŞEHİR’DE 24 KASIM “ÖĞRETMENLER GÜNÜ” KUTLANDI

ATAŞEHİR’DE 24 KASIM “ÖĞRETMENLER GÜNÜ” KUTLANDI

ogretmen_24 Kasım “Öğretmenler Günü” Ataşehir Kaymakamlığı ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çelenk sunumu sonrası Öğretmenevi’nde düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

24 Kasım “Öğretmenler Günü” kutlama programı çerçevesinde ilk tören Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican ve MHP Ataşehir İlçe Başkanı Oğuz Sarul’un Atatürk Anıtı’na çelenk sunmaları ve ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile yapıldı.

Öğretmenler Günü kutlama etkinliklerine Zübeyde hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü Konferans Salonunda devam edildi.

Ataşehir ilçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu’nun evsahipliğndeki törene; Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, AK Parti İlçe Başkanı Av. M.Naim Yağcı, İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Kaan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Şube Müdürleri Cemalettin Saydam ve Orhan Kuzu, Ataşehir Kızılay derneği Başkanı Rahman Baki, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra terör olaylarında şehit olan öğretmenlerle ilgili sinevizyon gösterisi izletildi.

ÖĞRETMEN GEÇMİŞLE GELECEK ARASINDA KÖPRÜDÜR

Aday öğretmenler adına konuşan Sevnur Betül Çalışkan; “ Öğretmenlik, ürünü insan olan ve başlı başına bir amaç olmaktan öte, bizleri yüce gayemize ulaştıran bir vasıtadır. Yeri doldurulamaz öğretici, eserine kıymet biçilmeyen varlık, kendini tüketerek etrafını aydınlatan bir mum, sabır ile ilerleyen idealci, her an muhtaç olduğumuz doktor, yaralarımıza ilaç, gerçeğin ve idealin üstadı, dünyanın en büyük sorumluluğuna sahip insandır öğretmen. Öğretmen geçmişle gelecek arasında bir köprüdür” diye konuştu.

DÜNYANIN EN GÜZEL MESLEĞİ ÖĞRETMENLİK

Emekli öğretmenler adına konuşan Muhittin Bilgin şunları söyledi: “38 yılımı dünyanın en güzel mesleği olan öğretmenliğe ayırdım. Anılarım, hayallerim gözlerimden ve yüreğimden hiç silinmeyecek. Ben, öğrencilerimi hep sevdim. Onlara büyüklerine saygılı olmayı, küçüklere sevgi ile yaklaşmalarını, güzel yurdunu sevmelerini, mert,  çalışkan ve doğru olmalarını öğütledim.”

EN TEMİZ, EN ONURLU MESLEK ÖĞRETMENLİK

Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican da törende yaptığı konuşmada; “ Mustafa kemal Atatürk’ün başöğretmen olarak kabul edildiği 24 Kasım 1928 günü O’nun doğumunun 100. Yılı olan 1981’den itibaren “Öğretmenler Günü” olarak kutlanmaktadır.  Dünya var oldukça en temiz, en onurlu meslek öğretmenlik olacaktır. Zira öğretmenler insanlığın adsız mimarları ve gelecek aydınlık günlerin yol göstericileridir. Başöğretmen Atatürk’ün ‘Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir’  sözüyle ifade ettiği gibi, toplumların yapısının oluşturulmasında, devletlerin temel taşlarının atılmasında, Cumhuriyetimizin kuruluşunun yüzüncü yılı olan 2023′e adım adım ilerlerken devletimizin muasır medeniyetler seviyesine çıkarılması hedefinde en önemli rol öğretmenlerin olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Ataşehir eğitim ailemizin öğretmenler gününü kutluyor, başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere aramızdan ahrete irtihal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve minnet duygularımla anıyorum” dedi.

ÖĞRETMENİN GÖREVİ HAYATIN HER ANINDA DEVAM EDER

Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ise yaptığı konuşmada, öğretmenliğin emekliliği olmadığına vurgu yaparak “Öğretmen eğiticidir, görevi hayatın her anında devam eder. Anamız babamız kadar öğretmenlerimize de çok şey borçluyuz. Görevi başında şehit olan öğretmenlerimizi de rahmetle anıyorum” şeklinde konuştu.

Ataşehir Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği ‘Öğretmenim’ konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi.

Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’ndan Çağla Su Yıldırım, Zeynep Taştan ve Hande Feyza Aydemir şiir dalında ilk üç sırayı paylaştı.

Törende; Şef Zuhal Yıldırım Gök yönetimindeki Ataşehir Rotary Çok Programlı Anadolu Lisesi öğretmenlerinden oluşan koro türküler söylerken, öğretmenlerden oluşan ATAFOLK ekibi de Karadeniz yöresinden oyunlar sahneledi.

Emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgelerinin verildiği törende, adaylığı kaldırılan öğretmenler için de yemin töreni düzenlendi. Tören, kokteylle sona erdi.

KAYNAK: ALİ BAL/İstanbulum Gazetesi

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ