logo

Ataşehir’de Avukatlar Günü Kutlandı

Ataşehir’de Avukatlar Günü Kutlandı

avukat_vecihe tuncaAtaşehir Nikah Sarayı Fuaye Salonu’nda 5 Nisan Dünya Avukatlar Günü kapsamında Ataşehirli avukatlar ve davetlilerin katıldığı kutlama gerçekleştirildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

“Savunma Hakkını Savunmak Zorunda Kaldık”

“Savunma hakkını savunmak zorunda kaldık” diye kendilerini ifade eden avukatların günü olan 5 Nisan Dünya Avukatlar Günü kutlamaları Ataşehir Novada AVM’deki Nikah Sarayı Fuaye Salonu’nda yapılan tören ve kokteyl ile kutlandı.

Saat 18:00 da başlayan ve sunum Avukat Ali Rıza İlgezdi tarafından yapılan törene; Ataşehir Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Semih Selimoğlu, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları İlhami Yılmaz, Sadık Kayhan, İsmail Kabakçı, Abdullah Der, Belediye Meclis üyeleri Ataşehirli avukatlar ve davetliler katıldı.

avukat_ilahami yilmaz_

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı İlhami Yılmaz hukukun üstünlüğü, savunma hakkının kutsallığının unutulduğu, başta İstanbul Barosu Başkanı olmak üzere hukuktan yana olanların yok sayıldığı bir dönemde, Dünya Avukatlar Günü’nü kutlamanın önemine ve anlamına dikkat çekerek; avukatlar üzerinden hukuka saldırıldığı, mahkemelerdeki uygulamaların politize olduğunu, İstanbul Barosu avukatlarının baskı altına alınmaya çalışıldığı, savunma hakkını savunana saldırıldığını bunların da siyasi iktidarın avukatları sevmediğinin anlaşıldığını ifade etti. Tüm bu olumsuzluklara rağmae demokrasi mücadelesinde avukatların yine en ön sırada yer alacağına inandığının ifade eden İlhami Yılmaz, bu zorluklar altında mücadelelerini sürdüren avukatlara başarılar dileyip Avukatlar Günlerini kutladı.

Av. Vecihe Tunca ‘Bizlerin hiç “Efendileri” Olmadı’

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin il dışında olması nedeni ile vekaleten Belediye Meclis üyesi Av. Vecihe Tunca bir konuşma yaptı.avukat_vecihe Tunca_

135 Kuruluş Yıldönümünü’nü kutladıkları dönemde hukukun üstünlüğü ve yargı bağımsızlığının yok edilmekte olduğunu iddia ederek konuşmasına başlayan Ataşehir Belediye Meclis üyesi Av. Vecihe Tunca, “Savunmaya ve onun temsilcisi olan avukata hiçbir dönemde olmadığı ölçüde sadırılar yapılmakta hatta savunma tamamen ortadan kaldırılmaktadır.” Diyerek savunmaya ve avukatlara yapılan baskılara dikkat çekerek; bu saldırıların avukata değil, vatandaşın vazgeçilmez hakkı olan; hak arama özgürlüğü ve savunma hakkına yönelik olduğunu iddia etti.

İstanbul Barosu Başkanı Doç. Dr. Av. Sayın Ümit Kocasakal, bugün yaptığı basın açıklaması ile hiçbir gücün avukatları, savunmayı, baroları teslim alamayacağını söylediğini hatırlatan Av. Vecihe Tunca; tüm olumsuzluklara, saldırılara, ihlallere karşın hak arama mücadelesini sürdüreceklerini, savunma dimdik ayakta olduğunu, baskıların, yıldırma girişimlerinin, hiçbir şekilde avukatları sindiremeyeceğini ifade etti.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye vekaleten konuşan Belediye Meclis üyesi Av. Vecihe Tunca sözlerini şöyle tamamladı. “Biz avukatlar; boyun eğmeyen, biat etmeyen bir tarihsel mirası genlerimizde taşımaktayız. Bizlerin hiç “efendileri” olmadı ve olmayacaktır.

Hak arama mücadelesi, hukuk devleti ve demokrasi mücadelesidir. Her ne pahasına olursa olsun laik, demokratik, sosyal hukuk devletini, hukukun üstünlüğünü, Cumhuriyeti ve onun kazanımlarını sonuna kadar koruyacağız. Bu bizlerin topluma karşı görevimiz ve namus borcumuzdur.

Bu duygularla, hukukun üstün kılındığı, eşitlik, özgürlük, kardeşlik duygularının egemen olduğu bir ülkede yaşama arzusuyla, tüm meslektaşlarımızın ve vatandaşlarımızın avukat_ozlem aksunguravukatlar gününü kutluyorum.”

İstanbul Barosu’nu temsilen Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Özlem Aksungur; haklarında, Yargıyı etkileme suçlaması ile dava açılan İstanbul barosu Başkanı Ümit Kocasakal ve 10 yönetim kurulu üyesi arkadaşları için duruşmanın 17 Mayıs günü yapılacağını hatırlatıp, Ümit Kocasakal ve 10 cesur arkadaşı için destek isteğini dile getirdi.

 

 

 

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ