logo

Ataşehir’de Başak Cengiz’i Katleden Sanığa İstenen Ceza Açıklandı

Ataşehir’de Başak Cengiz’i Katleden Sanığa İstenen Ceza Açıklandı

Ataşehir’de genç kadın mimar Başak Cengiz’i samuray kılıcıyla öldüren sanığın yargılandığı davada mütalaasını açıklayan savcının istediği ceza belli oldu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir’de mimar Başak Cengiz’i samuray kılıcıyla öldüren Can Göktuğ Boz’un yargılandığı davanın savcısı mütalaasını açıkladı. Savcı sanık Can Göktuğ Boz için ağırlaştırılmış müebbet hapis istedi.

Son Dakika‘da edinilen bilgiye göre, Ataşehir’de mimar Başak Cengiz’i samuray kılıcıyla öldüren Can Göktuğ Boz’un yargılandığı davada mütalaasını açıklayan savcı, sanığın “Tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsini istedi.

Tutuklu sanık Can Göktuğ Boz için dava kapsamında istenen ve mahkemeye ulaşan Adli Tıp raporunda, sanığın 24-26 Ocak 2022’de yapılan muayenesi neticesinde, kendisinde ceza sorumluluğunu etkileyecek veya ortadan kaldıracak mahiyette herhangi bir akıl hastalığı veya akıl zayıflığının tespit edilemediği kaydedilmişti.

NE OLMUŞTU?

Ataşehir, Barbaros Mahallesi, Karanfil Sokak üzerindeki lüks sitenin önünde dün akşam saat 19.00 sıralarında meydana gelen olayda bir inşaat firmasında mimar olarak çalışan Başak Cengiz, yolda yürürken elinde samuray kılıcı bulunan bir kişinin saldırısına uğradı. Görgü şahitlerinin ifadelerine göre kadına arkadan yaklaşan şüpheli, hiç bir şey söylemeden elindeki yaklaşık 75 cm uzunluğundaki samuray kılıcını peş peşe saplamaya başladı. Genç kızı yerde hareketsiz kalana kadar bıçaklamaya devam eden şüpheli daha sonra elindeki kılıçla olay yerinden yaya olarak uzaklaştı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ