logo

ATAŞEHİR’DE CHP’Lİ KADINLAR KOL KOLA

ATAŞEHİR’DE CHP’Lİ KADINLAR KOL KOLA

Cemal Süreya Etkinlik Salonu’nda yapılan mavi ve mor blok liste ile iki adayın yarıştığı Ataşehir CHP Kadın Kolları’nın 2.Olağan Kongresi’nde başkanlığı Nihan Erol kazandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Novada, Cemal Süreya Etkinlik Salonu‘nda gerçekleşen Ataşehir CHP Kadın Kolları’nın 2.Olağan Kongresi’ne CHP’li kadınlar da oldukça yoğun ilgi gösterdiler.
Kadınların yoğun ilgi gösterdiği Gülüşan Yurtseven’in başkan adaylığındaki mavi ve Nihan Erol
başkan adaylığındaki mor renkli blok listelerle yarıştılar.

792 oyun kullanıldığı Ataşehir CHP Kadın Kolları’nın 2.Olağan Kongresi’nde geçerli olan 785 oyun 435’ini alan Mor blok liste seçimi kazanırken Mor Liste’nin Başkan Adayı Nihan Erol CHP Ataşehir Kadın Kolları Başkanlığına seçildi.

CHP_KONGRE (14)

NİHAN EROL, “KAZANAN CHP”

Kongre sonrası basın mensuplarına açıklama yapan yeni başkan Nihan Erol, kazananın Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu vurgulayarak; “Partim içinde aktif görev aldığım için çok mutluyum. Şimdiye kadar kazanmış olduğum deneyimlerimi partim için, partimin oylarının yükselmesi için ve kadınlarımız için kullanacağım. Kendi ayakları üzerinde duran, güçlü, kuvvetli bireyler olması için elimizden geleni yapacağız. Gelecekle ilgili planlarımızda, özellikle kadınlarımızın kendi el emeklerini değerlendirmeleri yönünde çalışarak maddi olarak kalkınmalarını sağlayacağız. Türkiye’de eş zamanlı pek çok ilde projeler planlıyoruz. Özellikle hapishanelerdeki kadınlarımızla ilgili projeler… O kadınların çocuklarını yetiştirmek zorundayız. Atatürk’ü, ilkelerini bilmeleri gerekiyor” dedi.

Divan Başkanlığını Vecihe Tunca‘nın, üyelikleri; Vesile Özdemir, Türkmen Zara Akkaya, Leyla Turgut ve Nilüfer Boyraz’ın yaptığı kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Kongrenin açılışında CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ve Ataşehir Belediye 1.Başkan Vekili Sadi Özata yer alırken; CHP İstanbul Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Şehriban Sevim kongreyi takip etti.

CHP_KONGRE (26)
Kongrenin açılış konuşmasını CHP Ataşehir Kadın Kolları Başkanı Sakine Yeşildağ yaptı.
Yeşildağ, kongrelerin partiye güç katmak, yenilenmek, daha büyük hedeflere yol almak için en demokratik yöntemlerden bir olduğunu söyledi.
Yeşildağ, CHP Kadın kolları olarak seçme seçilme hakkının alınmasının 81. Yıldönümünde parti tüzüğünde yazılı olan yüzde 33 cinsiyet kotasına ulaşma mücadelesinde olduklarını belirterek “Özellikle kadın kollarının karar mekanizmalarında yer alması ve hak ettikleri yetkiye sahip olması için, kadın kolları başkanlarının yönetim kurullarının doğal üyesi ve doğal delege sayılmalarını ve kota uygulamalarının yasal olarak güvenceye alınmasını bir zorunluluk olarak görüyoruz. Adaletli bir dünyanın oluşması için kadın gücüne ve enerjisine ihtiyaç olduğunu, gerçek demokrasiye ancak eşit hak ve özgürlükler ile ulaşılabiliceği gerçeğini bir kez daha vurgulayarak, kadın ve erkeğin her alanda eşit haklara sahip olduğu, huzurun ve barışın egemen olduğu bir dünya yaratma yolunda mücadelemize, ‘Emeğimiz, Bedenimiz, Kimliğimiz Bizimdir’ demeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

CHP_KONGRE (65)

CHP_KONGRE (61)
Yeşildağ’dan sonra söz alan CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak da CHP’yi sokaktaki insana anlatmaları gerektiğinin altını çizdi.
Daha sonra Kadın Kolları Başkanlığı için aday olan Nihan Erol ve Gülşen Yurtseven söz aldı. Her iki daya da kendilerini tanıtırken, yapacakları çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

Adayların konuşmalarından sonra, Gülşen Yurtseven ile Nihan Erol başkanlığında Mavi ve Mor renklerde blok iki liste ile seçime gidildi.CHP_KONGRE (102)CHP_KONGRE (103)

Hazırlıkların gecikmesi ile yoğunlaşan sandık başındaki CHP’li kadın üyeler Saat 17:00’da sandıklar kapanasıya kadar oylarını kullandılar.

17:00’da kapanan sandıklar açılarak Divan Kurulu tarafından tasnif edilen oyların sayımı sonucu; kullanılan 792 oydan geçerli olan 785 oyun 435’ini alan Mor blok liste seçimi kazanırken Mor Liste’nin Başkan Adayı Nihan Erol CHP Ataşehir Kadın Kolları Başkanlığına seçildi.

CHP_KONGRE (128)CHP_KONGRE (139)

Seçim sonrası her iki aday da eski başkan Sakine Yeşildağ ile sahneye çıkarak kucaklaştılar. El ele salonu selamlayan adaylar birlikte çalışma mesajı vererek; Kongreye katılan, oy kullanan üyelere teşekkür edip, kazananın CHP olduğunu söylediler. Hiçbir gücün CHP’li kadınları yıldıramayacağını, hep birlikte mücadeleye devam edeceklerini söyleyen Mavi liste adayı Gülüşan Yurtseven, kazananın CHP olduğunu belirtti.

Mor Liste adayı ve CHP Ataşehir Kadın Kolları yeni Başkanı Nihan Erol, “ben size, siz bana emanetsiniz” diyerek kongreye katılan, oy kullananlara teşekkür etti.

CHP_KONGRE (71)CHP_KONGRE (76)

Ataşehir CHP Kadın Kolları’nın 2.Olağan Kongresi’nde Seçilen yeni yönetim:

Başkan: NİHAN EROL

ASİL YÖNETİM KURULU ÜYELERİ:

Özgül DURMUŞ

Sakine DÜZCE

Ferda ALTINBAŞ

Zuhal ÇAKIR

Sevil KURTOĞLU

Şenay  GÜNAYDIN

Canan BURÇER

Aysun ÖZDEMİR

YEDEK YÖNETİM KURULU ÜYELERİ:

Nesrin ÖZEL

Nurdan EMEK

Yurdagül ÇOBAN

Yeter KARAKOÇOĞLU

Neriman ÇOGAN

Semra EREN

Şeniz GÜRKAN

Nafiye YILDIRIM

İSTANBUL İL DELEGELERİ:

Sakine YEŞİLDAĞ

Mehtap DÜZOVA

NİHAN EROL

Süheyla SAVAŞKUL

Selma DEMİR

Makbule ÇELİK

Kezban KASARCI

Keriman ÇİBAŞ

Tülay SÖNMEZERLER

Fatma EREN

Aysel DUMAN

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ