logo

Ataşehir’de ‘Daraağcındaki Üç Fidan’ Anıldı.

Ataşehir’de ‘Daraağcındaki Üç Fidan’ Anıldı.

41 yıl önce idam edilen emperyalizme karşı mücadelenin sembolleşen isimleri ‘Üç fidan ‘ Ataşehir’de, liderleri Deniz Gezmiş’in adı ve anıtının olduğu parkta anıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Emperyalizme karşı verdikleri mücadele sonucunda 41 yıl önce idam edilen, ve onurları ile başları dik idama giden, sehpalarını kendilerinin tekmelediği ”Üç fidan ” Ataşehir’de, liderleri Deniz Gezmiş’in adı ve anıtının olduğu parkta anıldı.

“Bu mert, bu devrimci, bu antiemperyalist gençlerimizi, 41 yıl önce emperyalist güçlere boyun eğmeden tam bağımsız Türkiye idealleri için verdikleri antiemperyalist mücadelenin sonunda darağacına cesurca, yiğitçe giden gençleri anıyoruz bu gün.”diye başladı Ataşehir CHP ilçe Başkanı Hakkı Altınkaynak Ataşehir Deniz gezmiş Parkı’ndaki Ataşehir CHP ilçe Başkanlığı tarafından Deniz Gezmiş anıtı önünde düzenlenen Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını anma töreninde, idam edilişlerinin 41. yıl dönümünde.

Bu törenin resmi bir tören olmadığını, Anadolu insanının bu yiğitlere karşı beslediği sevginin sonucu olduğunu ifade eden CHP İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, onları sindirmeye çalışanların, onlara idam fermanı yazanların, onları asanların isminin anılmadığını ifade ettiği konuşmasında şunları söyledi:
Onları asanlar utançla yaşadılar. Ama bunlar Anadolu’nun her yerinde binlerce Deniz, Binlerce Yusuf, Binlerce Hüseyin olarak yaşamaya devam ediyorlar. Çok sevdiğimiz çocuklarımıza verdiğimiz isimleri ile onları yaşatıyoruz. Emperyalizm ile iş birliği yapanlar bu gün de aynı huylarından vazgeçmiş değiller. Bilmelidirler ki bu ülkede yüz binlerce Deniz, Yusuf, Hüseyin ve mahirler var. Asla bu ülke emperyalist güçlere ve onların işbirlikçilerine boyun eğmeyecektir. Bu nedenlerledir ki bu gençlerimizi bu gün saygı ve onurla anıyoruz. Ben o dönem inzibat olarak Ankara’da askerdim. O gün bizzat onları asanların onlardan hayranlıkla söz ettiğine şahit oldum. Anadolu insanı yiğitlerini sever. Ama bir eksiğimiz var. Yiğitlerimizi korumayı henüz öğrenemedik. Namuslular namussuzlardan cesur oldukça bu bayrak dalgalanacak. Bu gençler Türkiye’nin farklı bölgelerinden farklı kültüründen geldiler. Onları bir araya getiren onurlu ve tam bağımsız Türkiye idealleri oldu. Onların bağımsız Türkiye ideallerini bizler namus borcu olarak, insanlık borcu olarak, yurtseverler olarak sonuna kadar yaşatmalıyız. Onları saygıyla, sevgiyle, minnetle anıyoruz.

“1 Mayıs’ta alanlardaydık. 6 Mayıs’ta buradayız. 19 Mayıs’ta da meydanlarda olacağız.”diyen CHP Ataşehir İlçe Gençlik Kolu Başkanı Murat Dursun; Denizlerin izinden yürümeye devam edeceklerini, onların yolunda tam bağımsız Türkiye ideali ile mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı İlhami Yılamaz konuşmasında; “CHP Genel Başkanı; ‘Çocuklarımızın adı Özgür ve Barış’ diyor. Evet, çocuklarımızın adı Özgür ve Barış. Deniz gezmiş ve arkadaşları da Özgürlük ve Barış için mücadele ettiler. Onların o günkü sloganı ‘Kahrolsun Amerika, Yaşasın tam bağımsız Türkiye’ idi. Bugün Amerika’nın, emperyalist güçlerin işbirlikçileri o gençler yaşıyor olsaydı bu kadar kolay hareket edemezlerdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ile birlikte; Ataşehir Belediye Başkan yardımcıları İlhami Yılmaz, Abdullah Der, Hüseyin Hışman, CHP Ataşehir İlçe yöneticileri ile birlikte Ataşehirlilerin katıldığı Deniz Gezmiş ve Arkadaşlarını Anma Töreni’ne Hasan Karayol’un Türküleri ile devam edildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ