logo

Ataşehir’de Dönüşüm Çalışması Yürüten DKY İnşaat’a ABD’li Ortak 

Ataşehir’de Dönüşüm Çalışması Yürüten DKY İnşaat’a ABD’li Ortak 

dky_ege_abd_ortakABD’li şirket Amstar Global Partners’a ait AGP Gayrimenkul, İbrahim Dumankaya Holding kuruluşu DKY Grubu bünyesinde bulunan Ege İnşaat’ın yüzde 50’sine ortak oldu.

DKY İnşaat bünyesindeki Ege İnşaat, ABD’li Amstar Global Partners’a ait AGP Gayrimenkul ile % 50 ortak oldu.

DKY İnşaat, ABD’li Amstar Global Partners’a ait AGP Gayrimenkul ile ortak oldu. Şirket iştiraklerinden Ege İnşaat’ın yüzde 50’si ABD’li firmaya satıldı. Taraflar söz konusu ortaklık için Rekabet Kurumu’na başvurdu. DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, yeni ortakları ile İstanbul’da gayrimenkul projesi geliştireceklerini söyledi. Geçtiğimiz günlerde Tuzla’da 722 konutluk projesini satışa sunan firma, İstanbul Yenisahra’da kentsel dönüşüm projesi planlıyor.

2003’TE AYRILDILAR

1963 yılında İbrahim ve Halit Dumankaya kardeşler tarafından kurulan Dumankaya Grubu’nda 1990’lı yıllarda ikinci kuşak işbaşı yaptı. Uğur Dumankaya ve Ali Dumankaya yönetimindeki şirkette yönetim 2013 yılında değişti. Aile şirketinden ayrılan Ali Dumankaya DKY inşaatı kurdu. Uğur Dumankaya yönetimindeki Dumankaya İnşaat da geçtiğimiz aylarda Ortadoğu’nun güçlü gayrimenkul geliştiricisi Kuveyt Gayrimenkul firması Al Mazaya ile ortak projeler için anlaşma imzalamıştı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ