logo

Ataşehir’de ‘Dünya Çorumluları’ndan Kan Bağışı Etkinliği

Ataşehir’de ‘Dünya Çorumluları’ndan Kan Bağışı Etkinliği

Ataşehir’de Dünya Çorumlu Dernekler Federasyonu ile Kızılay işbirliğiyle ve Ataşehir Belediyesi desteği ile organize edilen “Kızılay Kan Bağışı Etkinliği” düzenlendi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Dünya Çorumlu Dernekler Federasyon tarafından Ataşehir’de “Bir Kan 3 Can” sloganıyla düzenlenen Kızılay kan Bağışı kampanyası Ataşehir’de yaşanlarla birlikte İstanbul’daki Çorumlulardan da ilgi gördü.

Halk Oyunları Ekibi, Mehteran Takımı ve bölge sanatçılarının güne uygun performanslarının sergiledikleri Dünya Çorumlu Dernekler Federasyon ile Kızılay işbirliğiyle ve “Bir Kan 3 Can” sloganıyla düzenlenen kampanyada katılımcılar kan bağışında bulundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Mehteran Takımı’nın konseri ile devam ederken Kızılay çadırında Kızılay Kan Bağış ekibi tarafından bağışçılardan kan bağışları alındı.

Kızılay çadırında Kızılay Kan Bağış devam ederken, yöre sanatçıları Metin Çay, Orhan Canayakın, Ali Gürsoy, Yılmaz Cesur, Cideli Emin, Yağmur Yalçın, Süreyya Şahin sahne performanslarını sergilediler.

Çorumun sembolü leblebi ve keşkek ikramının yapıldığı etkinlikte Sinoplu Şair ve yapımcı Zeynel Parmaksız şiirlerinden bir kesit seslendirdi.

Etkinliğe katılan Turgay Kılıç başkanlığındaki Ataşehir Eğitim Derneği (AtaEğitimDer) yönetimi çocuklara okumayı sevdirmek için kitap dağıttı

Kurdukları çatı örgütü “Dünya Çorumlu Dernekler Federasyonu” ile İstanbul ve Türkiye ile birlikte dünyadaki Çorumluları tek çatı altında buluşturmayı hedeflediklerini kaydeden Dünya Çorumlu Dernekler Federasyon Başkanı Metin Akkuş, bu amaçla dünyada çeşitli noktalarda temsilcilikler oluşturduklarını, hedeflerinin dünya üzerindeki Çorumluların birlik ve bütünlük içinde dayanışmalarını güçlendirmek olduğunu kaydetti.

Metin Akkuş başkanlığındaki, Dünya Çorumlu Dernekler Federasyonu yönetiminin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Bir Kan 3 Can” sloganlı kan bağış kampanyasına Ataşehir Belediye Başkan yardımcıları Sayın Orhan Çerkez ve Hüseyin Hışman, Ataşehir Belediye Meclis üyeleri Kudret Aslan, Duran Acar, Selami İğrek, Bekir Bozkızıl, Maltepe Belediyesi Meclis Üyesi Sayın Erol Tepebaşı, Ataşehir Belediye Başkanı Danışmanı Mehmet Aydoğanoğlu, Ataşehir Kastamonulular Dernek Başkanı Mustafa Kemal Aldoğan ve yönetimi, ATAEĞİTİMDER Başkanı Turgay Kılıç, bölge sanatçıları; Metin Çay, Orhan Canayakın, Ali Gürsoy, Yılmaz Cesur, Cideli Emin, Yağmur Yalçın, Süreyya Şahin, Sinoplu Şair ve yapımcı Zeynel Parmaksız, birlik, dernek ve STK başkan ile yöneticileri, Çorumlular ve Ataşehirliler katıldı.

Ataşehir Belediyesi ve Başkan Battal İlgezdi’ye her zaman yanlarında oldukları için teşekkür eden, Dünya Çorumlu Dernekler Federasyonu Metin Akkuş, hemşerileri Ataşehir Belediye Başkanı Danışmanı Mehmet Aydoğanoğlu’ya da hep yanlarında olarak destek verdiği için teşekkür etti.

Metin Akkuş başkanlığındaki Dünya Çorumlu Dernekler Federasyonu yönetiminin başarılı çalışmalara imza attığını kaydeden Ataşehir Belediye Başkanı Danışmanı Mehmet Aydoğanoğlu, Çorumluların etkinliklerinde desteğini esirgemeyen Ataşehir Belediyesi’ne ve Başkan Battal İlgezdi’ye teşekkür etti.

Dernek çalışmalarına katkı verenlere plaket takdimi yapıldığı etkinlik kapsamında düzenlenen bağış kampanyasında 150’nin üzerinde kan bağışı yapıldığı açıklandı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ