logo

Ataşehir’de Geçersiz Oyların Sayımı Devam Ediyor

Ataşehir’de Geçersiz Oyların Sayımı Devam Ediyor

31 Mart 2019 Pazar günü yapılan yerel seçimlerinin ardından gelen itirazlar üzerine İstanbul’da Ataşehir ile birlikte 15 ilçede geçersiz oylar, 3 ilçede de tüm oylar yeniden sayılıyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehişr’de 2 kurul tarafından gerçekleştirilen sayımda şu ana kadar Ataşehir İlçe Seçim Kurulu’na bağlı 885 sandıktan 380’inde yeniden sayım gerçekleştirildi.

CHP YÖNETİCİLERİ VE TEMSİLCİLERİ SAYIMI TAKİP EDİYOR

Ataşehir İlçe Seçim Kurulu’nda yapılan geçersiz oyların yeniden sayımı işlemlerini CHP Genel Başkan yardımcıları Gamze Akkuş İlgezdi ve Özgür Özel ile birlikte; Ataşehir Belediye Başkanı seçilen Battal İlgezdi, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ve parti örgütü emekçileri yakından takip ederek oylara sahip çıkıyor.

AK PARTİ VE CHP TEMSİLCİLERİ BÜYKŞEHİR ADAYLARININ DESTEKÇİLERİDE TAKİPTE

Ak Parti ve CHP temsilcilerinin de yer  aldığı sayımları Büykşehir adaylarını destekleyen her iki parti üyeleri ve sempatizanları ile vatandaşlar da yakından takip ediyorlar.

SAYIM 2 AYRI KURUL TARAFINDAN YAPILIYOR

Ak Parti tarafından itiraz edilen 15 ilçe arasında yer alan Ataşehir’de geçersiz oylar ilçe seçim kurulu tarafından oluşturulan ve Ak Parti ile CHP’li görevlilerin de yer aldığı 2 ayrı masada 2 ayrı kurul tarafından geçersiz oyların yeniden sayımı yapılıyor. Cumhuriyet Halk Partisi yetkilileri tarafından “Gün boyu yapılan seçimlerde sonucu etkileyecek değişikliğin görülmediği” gerekçesi ile yapılan başvurusunun kabulü ile durdurulan sayımlara dün sabah durdurmaya itirazın yapıldığı YSK kararıyla yeniden başlandı. Ataşehir’de de yeniden sayımlar devam ediyor.

ATAŞEHİR’DE 885 SANDIKTA GEÇERSİZ OYLAR YENİDEN SAYILIYOR

Ataşehir İlçe Seçim Kurulu’nun oluşturduğu iki ayrı kurul Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü Spor Salonu’nda 2 masada Ataşehir’e ait 885 sandıktaki geçersiz oyları yeniden sayıyor.

885 SANDIKTAN 380’İNDE YENİDEN SAYIM TAMAMLANDI

Yapılan itiraz üzerine İlçe Seçim Kurulu tarafından oluşturulan 2 komisyonda şu ana kadar Ataşehir İlçe Seçim Kurulu’na bağlı 885 sandıktan 380’inde yeniden sayım tamamlandı. Ataşehir İlçe Seçim Kurulu’na bağlı 885 sandıktaki sayımın Cumartesi gününe kadar tamamlanması öngörülüyor. Edinilen bilgiye göre sayımda her iki siyasi parti arasında önemli bir fark kaydedilmedi.

15 İLÇEDE GEÇERSİZ OYLARIN SAYIMI YAPILIYOR

Ak Parti tarafından itiraz edilen 15 ilçede geçersiz oyların sayımına başlandı. İtirazları kabul edilen Küçükçekmece, Beyoğlu, Başakşehir, Maltepe, Büyükçekmece, Çekmeköy, Eyüp, Fatih, Tuzla, Sarıyer, Ataşehir, Beykoz, Şile, Bayrampaşa ve Ümraniye ilçe seçim kurullarında geçersiz oyların sayımı yeniden yapılıyor. Yine itirazların kabul edildiği 3 ilçe Çatalca, Silivri ve Kartal 1. Seçim Bölgesinde de tüm oylar yeniden sayılıyor. AK Parti ve CHP’li yetkililer, oy sayım işlemlerini güvenlik kamerasından canlı olarak takip ediyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ