logo

Ataşehir’de İşçi Filmleri Festivali Açılış Töreni

Ataşehir’de İşçi Filmleri Festivali Açılış Töreni

İşçi Filmleri Haftası kapsamında 10. Uluslararası İşçi Filimler Festivali Ataşehir programı, Sadık Gürbüz ve Feryal Öney konseri ile Soma belgeselinin gösterimiyle başladı.

Recep Kenan / itvhaber.com

İşçi filimler Haftası kapsamında düzenlenen 10. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nin 3-9 Mayıs tarihleri arasındaki Ataşehir programında film gösterimler ile birlikte çeşitli panel, söyleşiler gerçekleştirilecek.

Deniz gezmiş Parkı’nda Sadık Gürbüz ve Feryal Öney konseri sonrası “Soma: Bir Avuç Kömür İçin Bir ömür” belgeselinin gösterimi ile başlayan 10. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nde, 3-9 Mayıs tarihleri arasında Ataşehir’in çeşitli mahallelerinde film gösterimleri yapılacak.

İşçi Filmleri Festivali İş Cinayetlerini Görüyor, Gösteriyor!

İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır’da eş zamanlı olarak gerçekleşecek 10. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nde “İşimiz Gücümüz Yaşamak” teması ile 22 adet uluslararası 53 adet Türkiye’den olmak üzere toplam 75 film gösterilecek.

Ayten Kartal “Türkiye İşçi Sınıfına Selam”

Ataşehir Kent Konseyi ve Halkevleri’nin ortaklaşa düzenlediği 10. Uluslararası İşçi Filimler Haftası’na Ataşehir Belediyesi olarak destek olmaktan onur duyduklarını söyleyen Ataşehir Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Ayten Kartal,  Başkan Battal İlgezdi’nin selamını ileterek başladığı konuşmasında; “Neredeyse insanlık tarihi ile başlayan emek mücadelesi, günümüz Türkiye’sinde en zor günlerini yaşamaktadır. Çalışma şartlarını kötülüğü, düşük ücret gibi zorlukların yanı sıra; toplu ölümlerle sonuçlanan iş kazaları sıklıkla yaşanır hale geldi.

Böylesi zor bir dönemde farkındalıklarımızı artıracak bu tip organizasyonlar her zmanakinden daha önemli hale gelmiştir. Ve mücadelenin sanat yoluyla da yürütülmesi, desteklenmesi amaca giden yolda en güçlü araçlarımız olmalıdır” diyerek sözlerini Nazım Hikmet’in “Türkiye İşçi Sınıfına Selam” şiirini seslendirerek noktaladı.

“İş Cinayetleri Şampiyonu Bir Ülkede İşimiz Gücümüz Yaşamak” 

İşçi Filmleri Festivali’nin bu seneki temasının “İşimiz, Gücümüz Yaşamak” olarak belirlendiğini vurgulayan Ataşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Turan Dolu, İş cinayetleri şampiyonu bir ülkede işimiz gücümüz yaşamak diyerek başladığı konuşmasında kadın cinayetlerine de dikkat çekerek festivalin düzenlenmesinde destek veren Ataşehir Belediyesi, Halkevleri ve STK ile derneklere teşekkür etti.

Bu Görüntü Türkiye’nin Bu Gününü Açıklıyor

Tarihinde onurun, alın terinin, mücadelenin yattığı Mustafa Kemal eski adıyla 1 Mayıs Mahallesi’nin adeta bu günün Türkiye’sini özetleyen gökdelenleri gördüğünün altını çizen Halkevleri Genel Sekreter Nuri Günay, bu görüntünün Türkiye’nin bu gününü açıkladığını söyledi.

Bir tarafta alın teriyle onuruyla yaşayanlar, diğer tarata emeği, alın terini sömürenlerin olduğunu söyleyen Nuri Günay konuşmasında Türkiye tarihindeki işçi ve emek mücadelesini özetledi.

STK ve Derneklerden Destek

İşçi Filmleri Festivali’nin Ataşehir Kent Konseyi ve Halkevleri’nin ortaklığıyla düzenlenen Ataşehir programı; Anadolu yakası Erzincanlılar Derneği, Ardahan İli Göle İlçesi Köprülü Beldesi Derneği, Arguvan Merkezi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Arguvan ve Köyleri Eğitim Kültür Vakfı, Aşağı Aktaş Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği, Aşkale Dernekler Federasyonu, Ataşehir Malatyalılar Derneği (ATAMAD), Beşik Turizm Folklor Eğitim ve Araştırma derneği, Güvercin Sevenler Derneği, Kars Ardahan Iğdır sosyal Yardımlaşma Derneği(KAR-DER), Kastamonu İli Araç İlçesi Kemerler Köyü Derneği, Kürecikliler Dayanışma ve Kültür Derneği, Malatya İli Seyituşağı Köyü kültür ve Yardımlaşma derneği, Sinop İli Boyabat İlçesi Uzunçay köyü Derneği, Sinop İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Anadolu Şubesi, Tüm Sinop Dernekler Federasyonu destekleriyle gerçekleştirliyor.

Türkiye’den ve dünyanın dört bir yanından emekçilerin yaşamlarını ve mücadele deneyimlerini izleyicilerle buluşturmayı ve ülkemizde işçi filmi üretimini özendirmeyi amaçlayan İşçi Filmleri Festivali, DİSK / Sine-Sen, DİSK / DEV SAGLIK-İş, DİSK / Birleşik Metal-İş, DİSK/Genel-iş, DİSK/Basın-iş, Türk-İş / Petrol-İş , Türk-iş / TekGıda-İş, Türk-iş / Kristal-İş, KESK / SES , TTB, Halkevleri , Sendika.Org ve ÇapulTV tarafından düzenleniyor.

10. ULUSLARARASI İŞÇİ FİLMLERİ FESTİVALİ ATAŞEHİR PROGRAMI;

3 MAYIS 2014 Pazar

Deniz Gezmiş Parkı / M.Kemal Mah. Ataşehir

20.00 Film Gösterimi: Soma: Bir Avuç Kömür İçin Bir Ömür Verenlere 35’ dk

21.00 KONSER: FERYAL ÖNEY

SADIK GÜRBÜZ

4 MAYIS 2014 Pazartesi

Arguvan Merkez Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği/İçerenköy Mah.Aydın sokak No:2

13.00 Söyleşi: Kadınız! Hakkımızı İstiyoruz

Konuk: Çiğdem ÇIDAMLI(Araştırmacı-Yazar)

Film Gösterimi: Kül Kedisi 50’

KARDER(Kars, Ardahan, Iğdır Sosyal Yardımlaşma Derneği) Ferhatpaşa Mah. Aynur Sk. No: 7)

19.00 Film Gösterimi: Komşu Komşu Huu

5 MAYIS 2014 Salı

Hayal Düğün Salonu / Kayışdağı Mah. Akyazılı Cad. As İş Merkezi

18.00 Söyleşi: Güvencesi Olmayan İşçilerin Sorunları

Konuk: Kurtuluş Özaydın

Film Gösterimi: Şafakla Dönenler 70’

6 MAYIS 2014 Çarşamba

Nazım Hikmet Parkı /Küçükbakkal Mahallesi

20.00: Film Gösterimi: 16 Ton 84’

7 MAYIS 2014 Perşembe

Güleryüz Düğün Salonu /Yeni Çamlıca Mah. Kubilay Sk

20.00: Söyleşi: Elektromanyetik Alanlar ve Sağlığa Etkisi

Konuklar: Prof.Dr.Selim ŞEKER

Dr. Mustafa SÜLKÜ

Film Gösterimi: Geriye Kalanlar 10’

Beşik Sanat Merkezi / İçerenköy Mah. Karslı Ahmet Cad. 12/1

19.30: Söyleşi: Toplumsal Cinsiyet ve Dans

Konuklar: Hande YANAR( Halkevci Kadınlar)

T.Volkan ASLAN(Araştırmacı-Yazar)

Film Gösterimi: Jimmy’s Hall(Özgürlük Dansı) 109’

8 MAYIS 2014 Cuma

Aşkale Dernekler Federasyonu/Aşık Veysel Mah. 3002. Sk. No:24

17.00: Söyleşi: Sinem ÖZTÜRK(Film Yönetmeni)

Film Gösterimi: Yeraltı 38’

Ataşehir Malatyalılar Derneği(ATAMAD)/Küçükbakkalköy Mah. Fevzi Paşa Cd. No:48

18.00: Film Gösterimi: İnci Dişli Kardeşim 40’

9 MAYIS 2014 Cumartesi

Yürüyüş Parkı/İçerenköy

20.00:Film Gösterimi: Motör 96’

Arguvan ve Köyleri Eğitim Kültür Vakfı/Bostancı Mah. Küçükyol Sk. No:3/2

17.00: Film Gösterimi: Kara33’

Kumaştaki Gözyaşı 29’

10 İşçi Filimler Festivali Programı

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ