logo

ATAŞEHİR’DE KAYBEDİLEN CANLAR İÇİN TÖREN

ATAŞEHİR’DE KAYBEDİLEN CANLAR İÇİN TÖREN

atasehir_anma_belediye (1)Ankara’da meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden canlar için Ataşehir Belediyesi çalışanları iş bıraktı. Belediye çalışanları saygı duruşunda bulundu.

Tüm bayrakların yarıya indirildiği Belediye hizmet binası önünde biraraya gelen çalışanlar, kaybedilen canları anmak ve terörü lanetlemek için patlamanın olduğu saat 10.04’de saygı duruşunda bulundu.

Hain saldırıda hayatını kaybeden CHP Malatya İl Gençlik Koluna üye 11 gencin cenaze törenlerine katılmak için Malatya’da bulunan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, terörü lanetleyerek, “Yine terör, yine acı… Ankara’da korkunç bir katliamda kaybettiğimiz kardeşlerimizin, dost, arkadaş ve komşularımızın acısını yüreğimizde hissediyoruz. Ama yılmayacak bütün inancımızla ve kararlılığımızda terörü lanetlemeye ve teröre karşı Barış için mücadeleye etmeye devam edeceğiz” mesajını yayınladı.

atasehir_anma_belediye (2)

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ve tüm çalışanların katıldığı törende, terörü lanetleyen konuşmalardan sonra pazartesi ve salı günleri Vezne ve Sağlık birimleri haricinde iş bırakma kararı alındı.

atasehir_anma_belediye (6)

Sendika temsilcileri tarafından yapılan açıklamada; “10 Ekim’de Ankara’da Emek, Barış ve Demokrasi mitinginde, “Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi” diye haykıran ve barış türküleriyle yürüyen genci- yaşlısı, erkeği-kadını ile annelerimizi, babalarımızı, kardeşlerimizi, arkadaşlarımızı, yoldaşlarımızı kaybettik. Canımızdan can gitti, kalpleriniz dağlandı, iki gündür yüreğimiz yanıyor, içimiz kanıyor. Üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız ve isyandayız. DİSK, KESK, TMMOB ve TTB olarak katliamda kaybettiğimiz arkadaşlarımızı anmak, faşist katliamı protesto etmek için dünden itibaren üç gün yastayız. Bugün ve yarın bütün Türkiye’de grevdeyiz. Hepimizin başı sağ olsun” denildi.

Tören sonrası Belediye çalışanları, İstanbul’a gelen 12 kaybın cenaze törenlerine katılmak için Belediyeden ayrıldılar.

atasehir_anma_belediye (3)atasehir_anma_belediye (4)atasehir_anma_belediye (5)

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ