logo

Ataşehir’de Maket Yarışmasında Sona Yaklaşılıyor

Ataşehir’de Maket Yarışmasında Sona Yaklaşılıyor

maket _ yarismasi_atasehirAtaşehir Belediyesi tarafından geleneksel olarak her yıl yapılan çevre şöleni etkinlikleri kapsamında düzenlenen maket yarışmasında sona yaklaşılıyor.

Ataşehir Belediyesi’nin düzenlediği 5. Çevre Şöleni kapsamında İlçedeki ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik iki kategoride maket yarışması düzenleniyor.

Son katılım tarihi 20 Mayıs 2014 Salı günü olan yarışmada, Jüri tarafından ilk değerlendirme 22 Mayıs 2014, son değerlendirme ise 23 Mayıs 2014 tarihinde yapılacak.

Yarışmada dereceye giren öğrencilerden; birinciye tablet bilgisayar, ikinciye bisiklet, üçüncüye fotoğraf makinesi, mansiyon ödülü olarak ta dördüncüye 150 TL değerinde spor malzemesi alışveriş çeki ve beşinciye Mp3 çalar hediye edilecek.

İlkokul ve ortaokul öğrencilerine geri dönüşümün önemini aşılamayı hedefleyen yarışmaya katılacak eserlerin; cam, kağıt-karton, plastik, kompozit, metal gibi ambalaj atıklarından yani geri dönüşümlü malzemeden yapılmış maketler olmaları gerekiyor.

Çevreyi gönüllü olarak koruma alışkanlığının çocukluk çağında edindirilmesine katkıda bulunacak yarışmaya katılacak maketlerin; özellikle genç nesillerde çevre bilincinin arttırılmasını sağlayacak ve teşvik edecek içerikte özgün çalışmalar olması da gerekiyor.

Yarışmaya katılım şartları:

-Maketin ölçüleri maksimum 2 x 2 metre olmalıdır.

-Maket geri dönüşüm malzemeleri (ambalaj atıkları) kullanarak yapılmalıdır.

-Her eser en fazla 3 kişiden oluşan gruplar ile yapılmalıdır.

-Yarışmaya her okul en fazla 3 eserle katılabilecektir.

-Eserler Ataşehir Belediyesi tarafından belirlenecek yere, okullar tarafından getirilerek teslim edilecek, daha sonra Optimum ve Novada alışveriş merkezlerinde sergilenecektir.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ