logo

Ataşehir’de Mart Ayı Kültür ve Sanatla Dopdolu

Ataşehir’de Mart Ayı Kültür ve Sanatla Dopdolu

Ataşehir Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne özel Mart ayında hazırladığı birbirinden farklı ve renkli, sayısız kültür sanat etkinliği Ataşehirlileri bekliyor.

Bu yıl 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne özel dört tiyatro oyunu ve bir sergiden oluşan program hazırlandı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü sebebiyle sadece kadınlar için sahnelenecek Manastır isimli oyun 4 Mart Pazartesi günü, Tuzlu Yemek isimli oyun ise 6 Mart Çarşamba günü tiyatrosever kadınlarla buluşacak. Ünlü Bulgar yazar Hristo Boythcev’un Manastır isimli oyunu Asmalı Sahne tarafından Türkiye’de ilk kez Ataşehir’de sahnelenecek. Tuzlu Yemek oyununda ise şiddet gören bir kadının hem kendisinin ve eşinin ailesiyle hem de kendisiyle hesaplaşmasını konu alıyor.

Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne özel tiyatro gösterimlerinden Bir Kadın Uyanıyor isimli oyun, Samsun Düşevi Oyuncuları tarafından 7 Mart Perşembe günü sahnelenecek. Sevilay Saral’ın yaşanmış bir hikâyeden yola çıkarak yazdığı, Aysel Yıldırım’ın yönettiği ve Ferda Kaynar’ın oynadığı oyun; bir kadının evliliği sürecinde, kocası ile yaşadıkları değişimi ve başından geçen tatsız olayları anlatıyor.

Kadınlara özel bir diğer tiyatro oyunu olan 8 Mart’tan Günümüze Kadınlar isimli oyun, Grup Sarmaşık Gülleri Kadın Tiyatro Topluluğu tarafından 9 Mart Cumartesi günü sahnelenecek.

Seminer, Sergiler Ve Söyleşiler Sanatseverleri Bekliyor

Ataşehir Belediyesi Ana Renkler Projesi kursiyerlerinin hazırladığı Emeğin Rengi isimli resim sergisi 7-17 Mart tarihleri arasında Cemal Süreya Etkinlik Merkezi’nde (CSEM) sanatseverleri bekliyor. Ev hanımlarını sanatla buluşturan ve kadınların yoğun emekleriyle ortaya çıkan çalışmaların oluşturduğu serginin açılış kokteyli 7 Mart Perşembe günü saat 18.00’da yapılacak.

Geleneksel Türk süsleme sanatından örneklerin sergileneceği Dünden Yarına Kalanlar isimli Tezhip ve Minyatür Sergisi 9 – 17 Mart arasında Neşet Ertaş Kültürevi’nde meraklılarını bekliyor olacak. Leyla Tepecik ve öğrencilerinin hazırladığı serginin açılışı 9 Mart Cumartesi günü saat 14.00’da olacak.

Söyleşi etkinlikleri bölümünde ise Tuğçe Karabacak “Oyunculuk ve Sanata Dair Her Şey” isimli söyleşi programını 3 Mart Pazar günü saat 16.00’da Düştepe Oyun Müzesi’nde gerçekleştirecek.

Ömür Kurt “Aileler İçin Medya Okur Yazarlığı” isimli söyleşi etkinliğine 17 Mart Pazar günü saat 16.00’da Düştepe Oyun Müzesi’ne Ataşehirlileri davet ediyor.

Seminer etkinlikleri kapsamında ise Açık Bilim Dergisi kurucu editörlerinden Dr. Tevfik Uyar, 16 Mart 2019 Cumartesi günü “Bilim nedir? Bilim olmayan nedir?” başlıklı bir etkinlik gerçekleştirecek.

Müzikseverler İçin Farklı Tatlarda Konserler

Mart ayı konserlerinin ilkinde Oya Aksoy Türk Sanat Müziği Korosu 5 Mart Salı akşamı birbirinden güzel sanat müziği eserlerini ücretsiz olarak meraklılarıyla buluşturacak.

Bin yıllardan günümüze gelen aşıkların, ozanların, abdalların nefesleri ve ezgilerini günümüze taşıyan Müslüm Eke ve Mustafa Eke’nin seslendireceği “Bir Tel, Bir Nefes-2” albümlerinin lansman konseri 12 Mart Salı akşamı müzikseverleri bekliyor.

2009 yılında etno-müzikolog Ed Emery tarafından Londra’da kurulan ve doğu ile batının ortak müzik kültürünü eşsiz bir biçimde izleyiciyle buluşturan Soas Rebetiko Band 15 Mart Cuma akşamı sahne alacak. Grup bünyesinde birçok ülkeden üye barındıran Soas Rebetiko Band özellikle Yunan ve Türk ezgilerini harmanlayarak ortaya tadına doyum olmaz bir müzik çıkartıyor.

Kendi söz ve bestelerinin yanında çağdaş şairlerin eserlerini de besteleyen Güz Kumpanyası, 17 Mart Pazar akşamı; ud, ney, klasik kemençe gibi geleneksel enstrümanlarla harmanlanan çok sesli orkestrasyonuyla, dinleyiciyi zengin bir ses evreninde yolculuğa çıkaracak.

Yetişkinler İçin “Okumak Ve Yazmak Üzerine” Atölye

“Enver Aysever ile Okumak ve Yazmak Üzerine” 4 hafta sürecek atölye çalışmasında; Ne Okumalı – Nasıl Okumalı, Yazarların Arka Sokakları, Yazmanın Gizli Reçetesi ve Bir Öykü Nasıl Kurulur? konuları işlenecek. 4-11-18-25 Mart Pazartesi akşamları Neşet Ertaş Kültürevi’nde düzenlenecek atölyeye 13 kişi katılacak.

Çocuklar İçin Atölyeler Zamanı

Çocuklar için Düştepe Oyun Müzesi’nde 2 Mart Cumartesi günü düzenlenecek “Oduncu Evi Anahtarlık Yapımı” atölyesi 20’şer kişilik iki seans halinde yapılacak.

“Sabun Yapımı” atölyesi 7 Mart Perşembe günü düzenlenirken, “Masal Yolculuğu” isimli atölye ise 10 Mart Pazar günü Düştepe Oyun Müzesi’nde, 24 Mart Pazar günü ise Zübeyde Hanım Eğitim ve Kültürevi’nde yapılacak.

“Yaratıcı Okuma” ve “Yaratıcı Okuma” atölyeleri 10 Mart Pazar günü Düştepe Oyun Müzesi’nde, 24 Mart Pazar günü ise Zübeyde Hanım Eğitim ve Kültürevi’nde düzenlenecek.

“Neşeli Ahşap” atölyesi 16 Mart Cumartesi iki seans halinde Düştepe Oyun Müzesi’nde çocukları bekliyor. 21 Mart Perşembe günü “Kil Yapımı” atölyesinde sanatın dinginleştirici günü ile çocuklar kile dokunarak yaratıcılıklarını şekillendirecek. 23 Mart Cumartesi günü “Ahşap Oyuncak Yapımı” atölyesinde ise dinledikleri masalın kahramanlarını hayal ettikleri gibi tasarlayacaklar.

Çocukların Tiyatro Keyfi Sürüyor

Çocuk tiyatroları kapsamında; Mustafa Saffet Kültür Merkezi Halit Akçetepe Sahnesi’nde Tiyatro Kupala tarafından “Moana Ve Maui”, Tiyatro ABA tarafından “Yaramaz Tilki ve Arkadaşları” ile Ataşehir Belediyesi Tiyatro Topluluğu tarafından “Kaba Korsan ve Hazine Adası” isimli oyunlar sahnelenirken; Cemal Süreya Etkinlik Merkezi’nde ise Tiyatro Düşüm tarafından “Oyuncak Müzesi” ve Tiyatro Çiçek tarafından “Agusto ile Megusto” isimli oyunlar gösterilecek.

Pazar Sohbetleri

Pazar Sohbetlerinde; Oyuncu Ahmet Y. Saraçoğlu, Ataşehir Belediyesi 10. Tiyatro Festivali kapsamında, dünyanın en eski sanat dallarından biri olan tiyatro üzerine bir söyleşi programıyla 17 Mart Pazar günü Neşet Ertaş Kültürevi’nde Ataşehirlilerle bir araya gelecek.

24 Mart Pazar günü saat 13.00’da Doç. Dr. Alev Yalçınkaya’nın “Aile ve Çocuk Söyleşileri-2” isimli programının ikincisi yine Ferhatpaşa Bilim ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirecek.

Şiir ve düzyazılarıyla tanınan Lale Müldür ve Eleştirmen-Çevirmen Ahmet Ergenç 24 Mart Pazar günü saat 15.00’da “Şiir ve Gerçek Dışı” başlıklı söyleşiyle MSKM’de sevenleriyle buluşacak.

MSKM’de Edebiyat Akşamları

MSKM’de beşincisi gerçekleştirilecek olan ve eleştirel okuma çalışmaları yapılan Edebiyat Akşamları etkinliği; bu ay Ataşehir Belediyesi 10. Tiyatro Festivali kapsamında Türk Edebiyatı’nın usta yazarlarından Haldun Taner’in ölümsüz eseri “Keşanlı Ali Destanı” üzerine, ülkemizin en önemli mizah yazarlarından Cihan Demirci’yi 28 Mart Perşembe günü saat 19.30’da konuk ediyor.

Bilgiler:

*Etkinlik biletlerini, ilgili birim gişelerinden haftanın her günü 10.00 – 20.00 saatleri arasında temin edebilirsiniz.

*Etkinlikler için bilet alma kotası kişi başı 2 bilet ile sınırlıdır. (Belediyenin kendi düzenlediği etkinlikler için geçerlidir.)

*Düştepe Oyun Müzesi’ndeki çocuk atölyeleri için Çarşamba günleri, yetişkin atölyeleri için Cuma günleri 0216 688 13 23 / 0216 688 13 29 numaralı telefonlardan rezervasyon yaptırabilirsiniz.

*Zübeyde Hanım Eğitim ve Kültürevi’ndeki çocuk atölyeleri için 0216 577 10 51 / 216 574 41 95 numaralı telefonlardan rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ