logo

Ataşehir’de Öfkeli Kalabalık HDP Merkezine Saldırdı

Ataşehir’de Öfkeli Kalabalık HDP Merkezine Saldırdı

atasehir_hdp (1)Ataşehir’de akşam saatlerinde teröre tepki yürüyüşü yapan kalabalıktan bir grup, HDP ilçe merkezine saldırdı. HDP Merkezine giren saldırganlar eşyaları sokağa atıp yaktı.

Saat 21.00 sıralarında Ataşehir İçerenköy Mahallesi, Karslı Ahmet Caddesi, Adem Sokak’ta bulunan HDP Ataşehir İlçe Başkanlığı binasına saldırı yapıldı.

Akşam 19:00 sıralarında Ataşehir Küçükbakkalköy’de son günlerdeki terör saldırılarını protesto etmek ve üst üste gelen şehir haberlerine tepki için Küçükbakklaköy Prestij  Caddedesi’nden yürüyüş başlattı.

atasehir_hdp (5)

İddialara göre, teröre tepki ve lanet ile şehitlere sahip çıkmak için İçerenköy’e kadar yürüyüş yapan kalabalık arasından bir grup, içeride kimsenin bulunmadığı HDP ilçe binasına saldırdı. Kalabalıktan bir kısım saldırıları engellemeye çalıştı. Binaya giren saldırganlar, içeride bulunan masa, sandalye ve bilgisayarların da arsında bulunduğu eşyaları, 4. katta bulunan bürodan aşağıya attı. Sokağın ortasına atılan malzemeler daha sonra ateşe verildi. Saldırıda HDP’nin tabelası da tahrip edildi.

HDP Ataşehir İlçe Merkezi’nin olduğu binaya saldıran grup bir süre sonra dağıldı.Saldırganlar tarafından yakıla ve büyük ölçüde tahrip olan eşyalar çevre esnafı ve vatandaşlar tarafından yapılan müdahale ile söndürüldü.

İtfaiyenin de müdahalesi sonrası sokak yanan eşya kalıntılarından temizlendi. Olay yerinde araştırma yapan polis soruşturma başlattı.

atasehir_hdp (7)

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ