logo

Ataşehir’de Öğretmenler Günü Törenle Kutlandı

Ataşehir’de Öğretmenler Günü Törenle Kutlandı

24 Kasım öğretmenler Günü Ataşehir Zübeyde Öğretmenevi Konser Salonu’nda düzenlenen törenle kutlandı.  Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu’nun öğretmeni de katıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programa Şehit öğretmenlerini anıldığı sinevizyon gösterisi ve stajyer öğretmen Burcu Akbaş’ın konuşması ile devam edildi. Stajyer öğretmen Burcu Akbaş’tan sonra emekli öğretmenler adına Özgül Okumuş duygularını dile getirdiği konuşma yaptı.

Öğretmenler Günü kutlamalarının Millet Mekteplerinin açılışı ve Mustafa Kemal Atratatürk’ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan24 Kasım 1981 yılından bu yana kutlandığının altını çizen Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican töreninde yaptığı konuşmada öğretmenin bilgiyi, kaynaklarını, ulaşma yollarını ve kullanmayı öğrettiğini söyledi.

Öğretmenlerin hayatını şerefli mesleğine adadığını, “bir insanı kurtarmanın bir nesli kurtarmak” olduğu bilinciyle hareket ederek emanet edilen neslin iyi yetişmesi için cefakarca çaba gösterdiğini vurgulayan Ertuğrul Bilican, Başöğretmen Atatürk’ün “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak Öğretmenlerdir” sözünü örnek göstererek; öğretmenlerin insanlığın adsız mimarları olduğunu söyledi.

Bütün öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutlayan ve kendisine 26 yıl önceki öğretmeni ile buluşturan tören organizasyonunda görev alanları teşekkür eden Zafer Karamehmetoğlu, “Gençlerimizi çocuklarımızı yetiştiren, geleceğe hazırlayan, onlar için çok büyük fedakarlıklara katlanan elleri öpülesi değerli öğretmenlerimizin hepsine saygılar sunuyoruz. Emekli olan öğretmenlere bundan sonraki hayatlarında sağlık ve başarı diliyoruz. 1978’de 1983’e kadar okulumuzun müdürü olarak görev yaptığı dönemde kendileri bize çok şey öğrettiler. Şehit olmuş ve vefat öğretmenlerimize  Allahtan rahmet, görevde olan öğretmenlerimize başarı, emekli öğretmenlerimize mutlu, huzur dolu bir hayat diliyorum” dedi.

Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu’nun İnebolu İmam Hatip Lisesi’nden öğretmeni Sabri Demirci’nin de aralarında bulunduğu emekli öğretmenlere Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu tarafından Meslekte Hizmet Şeref Belgeleri verildi.

Ayrıca Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu, Ataşehir Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Naci Gültekin ve Ataşehir Belediye Başkan Vekili Namık Sürmen tarafında resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Solo ve koro türkülerin seslendirildiği öğretmenler korsu ve yine öğretmenlerden oluşan Atafolk Halk Oyunları Ekibi’nin sahnelediği halk dansları ile devam eden tören adaylıkları tamamlanan stajyer öğretmenlerin yemini ile sona erdi.

Tören sonrasında sergi HEM atölyelerinin sergisi gezildikten sonra Kokteyl ile tören etkinlik tamamlandı.

Ataşehir’deki 24 Kasım Öğretmenler günü kutlama törenine Ataşehir’de Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu, Ataşehir Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Naci Gültekin, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı ve Başkan Vekili Namık Sürmen, Ataşehir Müftüsü ŞAKİR PİNALAtaşehir İlçe Milli eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, İlçe Şube Müdürü Ahmet Özgenç, Arhavi’ye atanan şube eski Müdürü İrfan Zeki Er, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ